Gå til innhold
Fiskersiden

Bronse svinger !


bsperrud
 Share

Recommended Posts

Bronse svingere er høyytelsesensorer. De har større effektivitet enn plastikksvingere. Det er ikke bronsen som gjør dette, men bronse eller rustrfritt stål er matrialene som er brukes i de beste svingerene. Ved å bruke et stivt matriale til å beskytte det følsomme pizoelektriske sensorelementet kan store veldig effektive sensorelementer brukes. Et stivt hus muliggjør også at et mykt matriale kan brukes i det akustiske vinduet som lydbølgene går igjennom, dette gir større lydtrykk ut og mindre demping på ekkoet.

Bronsesvingere er laget spesielt for dypt vann. Alle jeg har sett er kombisvingere, som regel 50 og 200kHz. De har også som regel mindre strålevinkel ved 200kHz enn standard enfrekvens hekksvingere.

Med en fairing som styrer vannstrømmen rundt sensoren tåler en brionsesvinger mer hastighet enn en hekksvinger før det blir bare støy eller "mister" bunnen. Bronsesvingeren er selvsagt mer solid enn en plastsvinger og de er også montert mer beskyttet.

For trolling, kjør standard hekksvinger hvis mulig på båten. Billig og god sensor til dette bruket.

Til havfiske er bronse absolutt å foretrekke. Også et godt alternativ for snekker og andre båter hvor hekksvinger ikke kan monteres.

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

svingeren er gjennomgående,dvs du borrer et hull i skroget som svingeren trees gjennom,legg på sikaflex på den siden av svingeren som vender mot skroget.sett på mutteren fra inn siden og skru til.sjekk i monterings beskrivelsen hvor mye du skal skru til,så du ikke skader svingeren.ofte får du med en plast eller gummi bite med samme utforming som svingeren,denne bruker du til å rette opp svingeren mot skroget med.(slik at signalene sendes rett ned under båten din)En annen side når det gjelder bronse svinger er at dersom du har tre skrog i båten BØR en benytte bronse svinger pga treverkets bevegelser.plast svingere i tre skrog kan bli utsatt for så store bevegelses krefter at det dannes brist i plasten,som igjenn kan føre til at den deler seg...da har en et problem ;) MEN,dette er jo i hverste fall da.Personlig har jeg benyttet alle typer svingere på et og samme lodd,og det ble absolutt best bilde og nøyaktighet med bronse svinger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm...skeptisk... :blink:

Har alltid hørt at dersom man bruker rustfritt under vannlinjen på trebåt, vil dette gå utover de andre metalliske enheter på båten...(saum,beslag osv...)

Fare for galvanisk korrosjon ja, men med mindre det er direkte elektronisk kontakt mellom rustfritt og ikke rustfritt stål burde det ikke være noe kjempeproblem. Er naturligvis en fare for galvanisk korrosjon om det er direkte kontakt mellom bronse og et mindre edelt metall som stål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.