Gå til innhold
Fiskersiden

Nedre Glomma, 17.april


Gjest
 Share

Recommended Posts

Tirsdagskveldene er fatter`n og ungene på barneidrett og det blir sjelden tid til fisking. Mot slutten i går tikka det inn en sms fra kona: "Skal du ha med kaffe på fisketuren?". Betenkningstida ble ikke særlig lang! :)

Etter rekordrask pakking var jeg på plass allerede før halv åtte. Rigga opp to stenger for bunnmeite etter stam og ei "gjørsstang" på si`.

Tok ikke lange stunda før første agnmorten var på land. Kutta den i to og slengte ut halepartiet litt oppstrøms der jeg fiska.

Etter en halvtimes tid ble det litt overflateaktivitet. Kunne det være.... neeeeeei det er vel alt for tidlig..... eller..... jo, det så da mistenkelig ut som sørv. Bytta raskt til mindre rekebiter og et par maiskorn. Ikke lenge etter lå årets første etterlengtede sørv i håven. Blir litt fomling med vekt og målebånd men kan fornøyd konstatere at go`fisken veier 510 gram og er 32 cm lang. Mot slutten av fotoseansen blir det plutselig hektisk. Det napper heftig på den andre stanga. Legger håven med den første fisken i vannet og gir tilslag. Ser at det er en helt grei mort. Mens jeg har den på vei inn begynner det å pipe som besatt i varsleren på gjørsstanga. Setter feederstanga i hvileren og lar morten kjøre sitt eget løp mens jeg napper tak og gir tilslag på stang nummer tre! Var dessverre bare ei tokilosgjedde som kjapt får friheten tilbake. Så er det å ta opp morten som veier småpene 390 gram.

Flotte karpefisker:

23269_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9532/23269.jpg

Så begynner et ras med småmort før sørven igjen er i støtet. Får først en fin sak på 610 gram/33cm. Så en mindre sørv og flere mort. Blir stille ei stund før sørven er tilbake igjen. Mistenker at det var gjedde inne på swim`en. Så blir enda en fin sørv; 495 gram/31cm.

Lener meg godt tilbake i godstolen, tar en kaffe og bare nyter livet. Endelig en vellykket tur etter en særdeles treg start på året! :P

Rett etter at det har blitt mørkt flekker det til i den ene stanga. Dumme-Håvard har imidlertid satt stengene så tett sammen at når stanga reiser seg fra hvileren så drar den med seg "nabostanga" så denne tipper over og raser ut i vannet! Blir litt kaos og man kan godt si at tilslaget ble temmelig mislykket! :oops: Kan vel ikke ha vært annet enn stam som flekker til slik. Fikk tilsammen åtte stam på anslagsvis 1000-1200 gram (veide ingen) utover kvelden.

Men kveldens desiderte høydepunkt ble denne:

23270_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9532/23270.jpg

Plukka lenge på mais/reke-komboen før den bestemte seg for å ta. Må si adrenalinet flommet temmelig fritt i luksuslegemet når jeg så hva som glinset i lyset fra hodelykta! Ble med skjelvende fingre og hyperventilering målt til 40 cm. 13 cm kroppshøyde og 30 cm rundmål. Vekta viste 1065 gram. Dermed var i et av årets to store mål i boks! B)

Men hva nå? Fisket alene og denne flotte fangsten hadde jeg særdeles lyst til å få skikkelig dokumentert. Ringte Jostein før avreise men han var alene hjemme med unger mens kona jobba. Gjorde et forsøk til og joda: Bare kona fikk kommet seg hjem kunne han dure av gårde. Han var på plass en snau halvtime tid før midnatt for en veie- og fotoseanse. Hva skulle man gjort uten gode venner?

23271_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9532/23271.jpg

Tenk om denne hadde vært ørlite grann fetere....

23272_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9532/23272.jpg

23273_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9532/23273.jpg

23274_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9532/23274.jpg

Etter endt fotooppdrag ble kjempen satt varsomt tilbake der den hører hjemme:

23275_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9532/23275.jpg

Ser deg igjen til året - noen hekto tyngre! :D

23276_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9532/23276.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Med et hederlig unntak for Sundjordkanalen har det så vidt jeg vet aldri tatt kilossørv så tidlig og det setter selvsagt en ekstra spiss på fangsten.

Og bare så dere vet det: Livet leker!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tirsdagskveldene er fatter`n og ungene på barneidrett og det blir sjelden tid til fisking. Mot slutten i går tikka det inn en sms fra kona: "Skal du ha med kaffe på fisketuren?". Betenkningstida ble ikke særlig lang! :P

start på året! B)

Hæææææ :)

Gratulerer med fangsten - ser at jeg har burde fisket mer karpe fisk når jeg bodde på Østlandet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Planen var selvsagt å følge opp suksessen i går. Slik gikk det ikke...

Søndag var jeg en tur på Tarris i Sarpsborg. På den splitter nye meitestolen var det en skrue hvor det stakk ut noen sponfliser. Klarte å skjære et dypt rift i den venstre håndflata når jeg skulle bære med meg stolen. Det har verka og væska litt men ikke vært dramatisk før i går ettermiddag. Da ble hånda blå og det begynte å krype ei rød stripe oppover underarmen. Var temmelig susete i hodet og fant ut det var best å ta en tur på legevakta og sjekke. Det var lurt!

Legen kunne konstatere blodforgiftning i tillegg til bihulebetennelsen jeg sliter med fra før. Vet det ikke akkurat er macho men valgte faktisk å bli liggende i senga både i går kveld og store deler av denne dagen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.