Gå til innhold
Fiskersiden

15km med eigarlause garn


oracel
 Share

Recommended Posts

Står masse garn i havet...

Under fiske i Stordjupta/Mulegga utenfor Troms (eggakanten) mista vi ofte garn. To toms garntelner og ultrasolid tauverk ellers holder ikke alltid mål mot undersjøiske klipper. Vi sokna opp det aller meste som vi sleit bort med dregger, men avslitte garnbiter ble nok stående. Vi fikk også ved flere tilfeller opp spøkelseslenker etter andre båter. Disse lå ofte i en eneste stor vase da eierne tydeligvis hadde prøvd å sokne dem opp selv, men slitt festet, slik at de langt fra fisket som en hel, strekt garnlenke. Men noe fisk var det jo i dem, alt fra skjeletter til sprell levende fisk, dessverre.

Ellers er/var garn til bruk der ute såpass dyre, koster jo hundrevis av kr pr stk bare i tauverk, at det er dårlig økonomi i å bare slite og la stå. Det meste kommer opp igjen, heldigvis, selv i eggakanten der forholdene er langt røffere enn andre steder!

I gamle dager var kavlene festet til garna med hamperep. Dette råtnet bort etter hvert, slik at de bortslitte garna ble liggende flatt langs bunnen. Et så utrolig enkelt tiltak som påbud om hamperep/sisal til feste av garnringer i dag ville fjernet problemene med spøkelsesgarn! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.