Gå til innhold
Fiskersiden

Antarktis truet av krabber


Daggers
 Share

Recommended Posts

Har kikka litt på dette..

Dr. Thatje har visstnok holdt eit foredrag på ein konferanse i Boston for eit par dagar sidan, det ligg berre eit samandrag av dette ute på nett så det er ikkje heilt lett å bli klok på. Han påpeiker at skjell-knusande krabbar ikkje finst i det kalde vatnet rundt Antarktis, men ligg og "lurar" på djupare vatn like ved. Desse kan sjølvsagt spreie seg vidare ved ein temperaturauke, og påvirke den Antarktiske botnfaunaen. Nemner også noko om at Arktiske artar kan spreiast med ballastvatn til dette området, men det går ikkje klart fram om det er slike artar han pratar om. Det kjem ikkje fram noko vitskapleg namn på krabbane han er redd for, namnet "king crab" er svært upresist og kan vere svært ulike artar alt etter kor du er. Blir omtrent det same som når ein er på tur og bestiller "lobster" på restaurant... Svært sjeldan ein får hummar..

Vel, får sjå nærare på dette viss det kjem meir info..

Trodde i grunn at kongekrabba var en arktisk art jeg.

Da må den i såfall ha krabbet fra Nordpolen til Sydpolen. Men det kan fort dreie seg om en sydlig art. Den burde da i såfall ha befunnet seg rundt kysten av Sør-Amerika og kanskje New Zeeland en god stund allerede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si meg enig der. Genial mat, men latterlig overpriset da prisene holdes kunstig høye grunnet meningsløse kvoter. Antakeligvis noe norske fiskerimyndigheter har forhandlet seg fram til for å få russerne til å ta det pent med den arktiske torsken. Det igjen er jo bortkastet all den tid det tjuvfiskes friskt der oppe. Kongekrabba er jo omtrent den eneste arten her hjemme som er innført, erklært uønsket, men som allikevel vernes. Det er temmelig ubegripelig når det samtidig er påvist massive skadevirkninger av dens inntog i de aktuelle områdene. Norske yrkesfiskere har jo sjelden noe problem med å desimere andre bestander, så her burde man kjenne sin besøkelsestid. Om noen kan radere ut bestanden av kongekrabbe må det være yrkesfiskerflåten, det har de jo vist utallige ganger med andre arter. Så kan kanskje Hvermannsen kose seg med kongekrabbeklør til 100 kroner kiloen i stedet for 395.

Endret av cb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.