Gå til innhold
Fiskersiden

My precious....


Daggad
 Share

Recommended Posts

Kroken han har er en Hei Matau som er veldig betydningsfull i Maori historien, og også av samme type krok som vi har i logoen som er custom made av en ekte maori og et utfall av et fint vennskap til en mann som levde altfor kort. Hei Matau er et lykkebringende symbol, spesielt for de som ferdes over vann og ble brukt mye av fiskerene for å beskytte de mot havet og deres utyske. Kroken ble i sin oppstandelse brukt til å fiske opp nordøya, som var fisken, fra båten, som var sørya for å forène de to øyene. Kroken ble laget av kjeven til moren til guden som han drepte for å dyrke frem mennesket for å gjøre historien kort. Kroken representerer utover det styrke, overflod, fruktbarhet.

Du har andre utskjæringer som betyr mye annet. Feks har man Twist, der ofte utsmykkningen går i ett eller flere åtte tall og representerer de mange veiene i livet man kan gå, samt kjærlighet. En dobbel twist representerer to mennesker som er sammen, eller to culturer som blir forenet, istedenfor kun ett individ.

The Mania er en gammel skapning med menneskelig form og hode fra en fugl. Den står for å være en budbringer mellom den jordiske jorden og hjemmet til åndene. Mania beskytter deg mot onde ting og holder mye spirituell energi i seg.

Koru er en sirkel liknende skjæring, den representerer den så kjente silver fern fra New Zealand. Den skal gjenskape denne bregnene i den den åpner seg og bringer nytt liv og renhet til verden. Samtidig betyr den fred, paradis og mange nye begynnelser. Når Koru er sammenslått, dvs flere, representerer den ofte styrken og renheten av et forhold mellom familie. Ofte kan man finne Koru sammens med andre som feks twist og matu for å fortelle en spesiell og sterk historie.

Dette er de viktigste, men det finnes jo flere, noe mer betydelige, noen mindre. For de som har et slikt smykke, burde historien og verdien bak være kjent også. Ellers blir det missbruk av en kultur i form av en trend. Maori kulturen er spesielt interessant, og jeg vil anbefalle alle å lese om den i div bøker etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.