lars'n Skrevet October 5, 2008 Rapporter Share Skrevet October 5, 2008 Var i sommer så heldig å kunne hekle rundt 200 brisling.. Disse blei saltet med tanke på dorging og duppfiske... Prøvde noen av de froleden på duppen, men synes de er litt for blaute enda. Salta noen timer før de ble frosset med salt på.. (singelfryst) så plukka opp av frysen (hadde laka seg en god del i fryseren og) og pakka 10 og 10 i poser. SPM er: Hvor lenge pleier dere å salte brisling til nevnte formål?? Og er det mulig å tine oppigjen og evt salte mer, uten at fisken blir ødelagt osm agn (blir den bare mer blaut eller osv osv) mvh Lars-Ivar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Team Kaos Skrevet October 5, 2008 Rapporter Share Skrevet October 5, 2008 Jeg lar brislingen i ligge i 15% saltlake i 15t.Det er ikke noe problem å legge dem i saltlake etter dem er fryst. Brislingen som er fisket på sommeren er litt "bløtere" i kjøttet kan det virke som.Det kan også være at du har saltet dem for lite.Jeg har ikke saltet dem slik du gjør,bruker kun 15% saltlake. Lykke til med fiskingen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LasseB Skrevet October 5, 2008 Rapporter Share Skrevet October 5, 2008 Hvordan funker salta brisling/sild i forhold til agnfisk som ikke er salta? Lukter dem mindre? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
lars'n Skrevet October 5, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 5, 2008 Jeg lar brislingen i ligge i 15% saltlake i 15t.Det er ikke noe problem å legge dem i saltlake etter dem er fryst. Brislingen som er fisket på sommeren er litt "bløtere" i kjøttet kan det virke som.Det kan også være at du har saltet dem for lite.Jeg har ikke saltet dem slik du gjør,bruker kun 15% saltlake. Lykke til med fiskingen Regner med jeg har saltet for lite ja.. Hvor "seige" skal de være når de er passelig?? hos mine er det ikke noen rynker i skinnet, så for meg at dette skulle komme av saltinga.. Hvordan funker salta brisling/sild i forhold til agnfisk som ikke er salta? Lukter dem mindre? Hvordan lukta er vet jeg ikke. men mye mindre kan det ikke lukte skulle en tru.. grunnen til salting er vel først og fremst at det skal sitte bedre på kroken Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Team Kaos Skrevet October 5, 2008 Rapporter Share Skrevet October 5, 2008 Grunn til at vi salter dem er at dem holder mye lenger når vi bruker agnskaller. De blir seigere i fisken for å si det slik Det er ikke noe problem å bruke dem i 5-6t,vist du ikke får fisk da Lukta vet jeg ikke noe om,men det lukter sikkert ikke noe dårligere. Eller gjør dem det?De har jo ligget i vann så jeg vet ikke om de blir utvannet? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
lars'n Skrevet October 5, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 5, 2008 Grunn til at vi salter dem er at dem holder mye lenger når vi bruker agnskaller. De blir seigere i fisken for å si det slik Det er ikke noe problem å bruke dem i 5-6t,vist du ikke får fisk da Lukta vet jeg ikke noe om,men det lukter sikkert ikke noe dårligere. Eller gjør dem det?De har jo ligget i vann så jeg vet ikke om de blir utvannet? Kluet med saltlake/salting er å danne et saltere miljø utenfor fisken enn inni. og siden salt trekker til seg vann vil vanninnholdet i fisken minske og den blir fastere.. kunne sikkert skrevet dette bedre, men kluet er at en trekker vann ut av fisken. bare å se hva som skjer når en salter direkte på fisken (klippfisk, røyking osv) fisken laker seg da. NB, hadde en lagt brislingen (saltvannsfisk) i terskvann ville den trukket til seg salt mvh lars-ivar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet October 5, 2008 Rapporter Share Skrevet October 5, 2008 flytta posten hit da fiske med brisling ikke bare er forbeholdt trolling, Agnskalle kan fiskes med fra land, dorges og brukes i elv også. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.