Jonte Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 joda, i ferskdisken lå det 2 seabream og 2 havabbor (ville anslå vektene på de fire fiskene til 5-6hg). vet de kan ha tatt havabboren her i fjorden, men seabream? virker for meg FOR dumt og importere 2seabream fra nedover i europa, i og med at de var ferske.. noen som har en fornuftig forklaring? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karlern Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 har aldri hørt om seabream. Noen som har en link til bilde? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 Regner med at det er snakk om (på norsk) havkaruss : http://www.fishbase.com/Summary/SpeciesSum...sname=cantharus Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jonte Skrevet June 15, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 stemmer, er vel flere varianter av dem.. dorado tror jeg de kalte den : det drives jo oppdrett av den i store deler av europa men aldri sett den i norge Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 Dorado er noe HELT annet, men hva vet de vel på Meny (litt mer en journalister, men dog....) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Matthew Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 Apropos Meny: Har lagt merke til at de så og si alltid har brunørret i størrelse rundt 25cm i fiskedisken på Meny Oslo City. Noen som vet hvor de får disse fra? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mavi Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 Kan ikke akkurat si på meny på Oslo City, men vanligvis så er dette oppdrett. Dette gjelder ihvertfall i Kristiansand. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Matthew Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 Oppdrett av brunørret på bekkørretstørrelse?[:S] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 Oppdrett ja matt. De selges i den størrelsen fordi folk liker å grillsprøsteke de og ha på brødskiver etc. Dessuten smaker de bedre enn når de blir større. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 Hva var prisen på havabboren Jonte??? YREKSFISKERE må holde seg unna den fisken, ut med yrkesfiskere... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Havengel Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 Prisen på Ultra er i alle fall 160 spenn/kg. Så forresten dorado + håbrann + wahoo på Ultra. I fiskebutikken på Operapassasjen fant jeg karpe..... Lurte på om jeg skulle kjøpe et par og ta med til Ulsrud, men det finnes da grenser for hva man skal bedrive av risikosport. Og jepp, Jonte, fisken kjøres i kjøletransport fra kontinentet og selges på fiskemarkedet i Oslo. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kjs Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 Det har etterhvert begynt å dukke opp mye rart i fiskediskene her og der - og ofte selges det under betegnelser som er temmelig pussige. Tror (og håper) all havabbor i fiskedisken også er importert. Når det gjelder brunnørret av bekkeørretstørrelse er det også en del av den som faktisk er villfisk - forholdsvis lett å kjenne igjen siden de er brune/mørke i fargen og er MYE slankere enn oppdrettsfisken. Vet nemlig at det noen steder drives garnfiske i stor stil for salg, stort sett i vann som er overbefolket der en ønsker å tynne bestanden... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jonte Skrevet June 15, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 havabborn lå på 90,- kg hvias jeg ikke husker _HELT_ feil.. samme gjorde seabreamen... og er nok de på meny som har skrevet veldig feil, for det var så absolutt ingen dorado som lå der Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pma Skrevet June 15, 2004 Rapporter Share Skrevet June 15, 2004 90?? I fjor lå den på 170.- Michael Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dr.Fish Skrevet June 16, 2004 Rapporter Share Skrevet June 16, 2004 Legg merke til forskjellen på dorado og dorade. Dorado er som bildet til ThorEH viser det vi kaller gullmakrell på norsk. Dorade er klønete nok salgsnavnet på en rekke forskjellige havkarusser og liknende fisker. Har selv bestilt dorade på en Oslorestaurant og fått flekkpagell på tallerkenen. Den doraden som er vanligst å se i norske fiskedisker er imidlertid Sparus aurataeller Gilthead Seabream som den heter på engelsk. "Gilt" betyr forgylle og navnet henspeiler på det gullfargede båndet denne fisken har over pannen mellom øynene. Arten mangeler norsk navn men kanskje kunne gullpannet havkaruss være et rimelig forslag. Ellers er jeg en varm tilhenger av et påbud om at all fisk som selges over disk eller på spisesteder skal være merket med latinsk navn i tillegg til salgsnavnet. Da vet vi hva vi har med å gjøre. I Tyskland selges feks. mye av det de kaller Seelachs (sjølaks). Ikke lett å vite at det du kjøper kort og godt er sei. All havabbor og havkaruss som selges i norske fiskedisker er import fra Middelhavsregionen. Tipper Hellas, Italia eller Spania. Dr.Fish Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jonte Skrevet June 16, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 16, 2004 da var det såklart dorade det stod.. skiltet med navnet var litt gjemmt mellom fiskene, men gjetta meg fram til dorado, i og med at jeg har hørt navnet før.. bare jeg som surre mao. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
anders-s Skrevet July 9, 2005 Rapporter Share Skrevet July 9, 2005 Engelsk navn: Gilthead Seabream Latin: Sparus Autarus / Sparus Aurata Fransk navn: Daurade/Dorade Royale Norsk: Havkaruss På norsk gjør man ikke forskjell på alminnelig dorade og dorade royale Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Iversen Skrevet July 9, 2005 Rapporter Share Skrevet July 9, 2005 For å svare på det opprinnelige spørsmålet! De har nok ikke importert 2 stk havkaruss til sin butikk, det ville blitt altfor kostbart. Dette fungerer på samme måte som f.eks. frukt og grønt, dvs at det blir kjøpt inn fra et sentrallager (sannsynligvis i østlandsområdet) som importerer til hele kjeden! Slik kan altså alle meny og ultra (som tilhører norgesgruppen) bestille ønsket mengde av div. fiskeslag til sin enkelte butikk! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Iversen Skrevet July 9, 2005 Rapporter Share Skrevet July 9, 2005 Tviler forresten sterkt på at ha i meny/ultra er fra yrkesfiskere i oslofjorden! Mye billigere å importere dette fra utlandet (større business for yrkesfiskere der). I tillegg kan ikke enkeltbutikker velge leverandører vilkårlig. De må stort sett følge kjedens avtaler med de leverandører de har best avtaler med! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pma Skrevet July 9, 2005 Rapporter Share Skrevet July 9, 2005 Siden man er inne på dette igjen, Meny på CC West har hatt håbrann inne ved fler anledninger i det siste. Og karen bak disken mente de var tatt ved Færder eller deromkring. Disse breamfiskene har de og hatt, og han sa de kom fra utlandet. Michael Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
dagizz Skrevet July 9, 2005 Rapporter Share Skrevet July 9, 2005 jobber på meny Champion jeg (ferskvare), så er d noe dere lurer på så er d bare å spörre hehe [8D] Ha og Doradoene er veldig vanskelig å få tak i perioder, men har hatt de en god stund. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Atle I Skrevet July 10, 2005 Rapporter Share Skrevet July 10, 2005 Angående priser. Var på Jacobs og skulle kjøpe tunge! 600 kroner kg[:0] Ble ikke noen tunge.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pma Skrevet July 10, 2005 Rapporter Share Skrevet July 10, 2005 Har du mista tunga di gutt? Meny i Arendal har foresten hatt HA, som er tatt lokalt, og de var SVÆRE. Michael Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Isgalt Skrevet August 1, 2005 Rapporter Share Skrevet August 1, 2005 Både havabbor og havkaruss (sea bream) tas inn på Fiskehallen i Oslo fra utlandet. Havkarussen fanges jo her fra tid til annen, men neppe i dette tilfellet. Dere har kanskje sett den flotte havkarussen som går i Akvariet i Drøbak? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.