Gå til innhold
Fiskersiden

seabream på meny


Recommended Posts

joda, i ferskdisken lå det 2 seabream og 2 havabbor (ville anslå vektene på de fire fiskene til 5-6hg).

vet de kan ha tatt havabboren her i fjorden, men seabream? virker for meg FOR dumt og importere 2seabream fra nedover i europa, i og med at de var ferske.. noen som har en fornuftig forklaring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prisen på Ultra er i alle fall 160 spenn/kg. Så forresten dorado + håbrann + wahoo på Ultra. I fiskebutikken på Operapassasjen fant jeg karpe..... Lurte på om jeg skulle kjøpe et par og ta med til Ulsrud, men det finnes da grenser for hva man skal bedrive av risikosport.

Og jepp, Jonte, fisken kjøres i kjøletransport fra kontinentet og selges på fiskemarkedet i Oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har etterhvert begynt å dukke opp mye rart i fiskediskene her og der - og ofte selges det under betegnelser som er temmelig pussige. Tror (og håper) all havabbor i fiskedisken også er importert. Når det gjelder brunnørret av bekkeørretstørrelse er det også en del av den som faktisk er villfisk - forholdsvis lett å kjenne igjen siden de er brune/mørke i fargen og er MYE slankere enn oppdrettsfisken. Vet nemlig at det noen steder drives garnfiske i stor stil for salg, stort sett i vann som er overbefolket der en ønsker å tynne bestanden...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legg merke til forskjellen på dorado og dorade. Dorado er som bildet til ThorEH viser det vi kaller gullmakrell på norsk. Dorade er klønete nok salgsnavnet på en rekke forskjellige havkarusser og liknende fisker. Har selv bestilt dorade på en Oslorestaurant og fått flekkpagell på tallerkenen. Den doraden som er vanligst å se i norske fiskedisker er imidlertid Sparus aurataeller Gilthead Seabream som den heter på engelsk. "Gilt" betyr forgylle og navnet henspeiler på det gullfargede båndet denne fisken har over pannen mellom øynene. Arten mangeler norsk navn men kanskje kunne gullpannet havkaruss være et rimelig forslag. Ellers er jeg en varm tilhenger av et påbud om at all fisk som selges over disk eller på spisesteder skal være merket med latinsk navn i tillegg til salgsnavnet. Da vet vi hva vi har med å gjøre. I Tyskland selges feks. mye av det de kaller Seelachs (sjølaks). Ikke lett å vite at det du kjøper kort og godt er sei.

All havabbor og havkaruss som selges i norske fiskedisker er import fra Middelhavsregionen. Tipper Hellas, Italia eller Spania.

Dr.Fish

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...

For å svare på det opprinnelige spørsmålet! De har nok ikke importert 2 stk havkaruss til sin butikk, det ville blitt altfor kostbart. Dette fungerer på samme måte som f.eks. frukt og grønt, dvs at det blir kjøpt inn fra et sentrallager (sannsynligvis i østlandsområdet) som importerer til hele kjeden! Slik kan altså alle meny og ultra (som tilhører norgesgruppen) bestille ønsket mengde av div. fiskeslag til sin enkelte butikk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tviler forresten sterkt på at ha i meny/ultra er fra yrkesfiskere i oslofjorden! Mye billigere å importere dette fra utlandet (større business for yrkesfiskere der). I tillegg kan ikke enkeltbutikker velge leverandører vilkårlig. De må stort sett følge kjedens avtaler med de leverandører de har best avtaler med!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.