Gå til innhold
Fiskersiden

Rapprt fra Malangsgrunnen. Tromsø HFK i skrei bonanza.


onkelkim
 Share

Recommended Posts

Tirsdag 17 mars 2009 var det duket for Tromsø havfiskeklubbs årlige harry tur til sørøya. Desverre så la finanskrisa de planene i grus og vi la kursen mot Vannøya istedenfor. Jeg, Øyinvd og Marcus kjørte utover i 8 tia på kvelden. Og kunne allerede konstatere at det var skikkelig sjyvær ute. Verten vår denne uken var Cato ombord på Sørøya havfiske cruise. Vi tre og Fossy her på forumet kjørte ut dit mens 4 andre var satt på Cato opp til Vannøya. Etter en drøy time så var vi fremme ved Hansnes og ferga sto klar og venta på oss. Vi kjørte på ferga og betalte som man altids gjør. Vi reagerte på at det var så billig. Og Øyvind spurte tilfeldigvis korsn været var. Han fyren på ferga sa at det va jo ikke så ikke. Det var jo bare 15 minutter over. Og da innså vi at vi hadde kjørt på feil ferge. Og de hadde allerede kjørt ned bommen og var klar for å begynne overfarten. Den ferga vi hadde kjørt ombord på skulle til Stakkvik på reinøya. De var heldigvis greie å lot oss rygge av. Og etter omtrent 2 minutters venting så var kom den rette ferga putranes. Vi kjørte på og fikk rabatt på biletten. Og vi fikk servert god svart kaffe også. Etter 35 minutter var vi fremme. Planen var å møte Cato og resten av gjengen i Torsvåg. Vi måtte vente på dem der en god time. De kunne fortelle om en nokså hard motvind og tøff sjy. Innventaret fløy visst veggemellom ombord. Da de endelig kom frem var det tid for fiskeprat og pils. Og klokka 0300 hadde de fleste køya i båten. Uheldigvis var varmeovnen på rommet mitt ødelagt og det var ISE kaldt der. Cato sa at vi skulle ta 2 soveposer. Det hørte ikke jeg. Og til ogmed Poljakke på frøs jeg hele natta gjennom.

Opp klokka 1000. Og vi kunne konstatere at 5-8 meters bølger ikke var nokka særlig fiskevær. Og slik var det hele dagen. Neste dag bestemte vi oss for å gå på baksia av øya for å finne le for bølgene. Og litt fiske var det selv om fjord bølgene var ca 3-4 meter høye. Det blei en steinbit, mengder småtorsk og en kveite på Marcus. Dette var vel Marcus 150 kveite ca. Og etter vel 3 timers fiske satt vi kursen mot land. Det var en nokså trøbblete veg inn og det blei litt krabbemat på enkelte. Blei litt småuggen selv. Vi bestemte oss for å avbryte og sette kursen inn mot Tromsø ettersom værmeldingen bare sa skitvær og økende vind.

Litt bilder fra Vannøya:

78048_s.jpg

78049_s.jpg

78050_s.jpg

78051_s.jpg

78052_s.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

På følgende søndag var været såpass bra at vi kunne fiske. Vi bestemte oss for å dra tidlig ut. Var oppe 0630 på søndagen. Henta Øyvind og dro ut mot Kvaløyvågen. Der kom Cato og henta oss. Og været var fantastisk. Rundt 0 grader og blikkstille. Dette så veldig lovende ut. Vi var 7 fiskere denne dagen. Kim-Eirik, Marcus, Øyvind, Johannes, Stefan, Pål og Lars. Vi gikk inn i båten og satt oss ned og begynte å gjøre klar diverse tackles og stuff samt litt porno på storskjermen til Cato.

Det tok vel drøye 2 timer å komme ut. Det var herlige laaange dønninger som enkelte blei litt småkvalm av. Personlig syntes jeg det var fantastisk herlig. Vi sto alle mann klare for å begynne å fiske. Og forhåpningene var ikke lave. Diverse pilker og jigger blei sluppet ned mot bunnen. Veldig lite strøm. Vi lå med omtrent 0,8 mil så det var perfekt. Og ja. Det var egentlig ganske dødt. Vi sto der en 5 minutter før det faktiskt beit på. Og det var johannes som fikk de 2 første fiskene. Og det var egentlig ganske dødt. Så vi bestemte oss for ett 10 minutters flytt lenger inn på den gedigne grunnen som er ca like stor som kvaløya. Og det var slettes ikke mer fisk her. Ikke før Cato slo av både motor og ekkolodd bynte ting å skje. Det var jeg som sto for den første ok fisken. Fint hugg, fisken tok en 5 meter...Typisk sterk skrei. Jeg tenkte ca 10 kg. Og 5 sekunder etter beit det til borte hos Øyvind. En fisk i samme størrelses klasse. Rundt 10kg. Og etter herlig fight kom 2 flotte skrei opp. Min var 9.5kg og Øyvinds 1 kg tyngre.

78053_s.jpg

Og etter dette begynte vi på ett laangt drift som varte i 5 sjømil. Fisken beit jevnt og trutt selv om størrelsen var litt varierende. Men gjennomsnitte var vel over 5 kg. Marcus som den kveite fiskern han er fikk ei lita kveite på en 2-3 kg.

78055_s.jpg

Stefan som hadde tatt turen helt fra Tyskland for å være med fikk en fin småsei på 2kg.

78056_s.jpg

Pål med ok Torsk 6kg.

78057_s.jpg

Her fikk jeg på en liten kveite. Den slapp jeg utti igjen da den var pent kroket. Rundt 1.5 kg.

78058_s.jpg

Pål fikk på en ok fisk. En ok torsk ifølge han selv. Her ser du bilde av fisken. Den blei vel veid til 10 kg cirkus.

78059_s.jpg

Her ser du skippern for dagen. Cato.

78060_s.jpg

Johannes med feit skrei.

78100_s.jpg

Stefan med ok Skrei.

78062_s.jpg

Pål får på en skikkelig fisk som raser ut. Stoooort ifølge han selv. Og man må jo bare bli glad på andres vegne når han får på ett sånt prakeksemplar av en fisk.

Her fightes det.

78063_s.jpg

Skrei på 15kg. Nydelig...

78064_s.jpg

Ting begynte for alvor å skje men fiske tok ikke helt av. Vi måtte lure fisken på. Det var ikke bare å sleppe ned å få en drøss med fisk. Og det må jo sies og være litt mer spennende. For det var STOOOR fisk her. Enkelte napp var enorm. Marcus fikk på en fisk midt i sjyen som bare ikke vill rykke seg. Kaffetorsk ifølge han selv. Den slapp selvfølgelig. Både jeg og Øyvind hadde bra napp. av. Øyvind fikk på en fisk som røyk av 0,32 som kniv mot varmt smør. Og etter endel gode napp satt storfisken på. Fisken raste ut. sikkert 20 meter. Jeg tenkte att dette måtte være en 20kgs fisk. Og fisken fighta hele vegen opp. Og jeg hørte det da den nærmet seg overflaten. "kveite" Jeg tenkte att det måtte være en ok kveite. Den fighta veldig bra. Cato gjor klar hutten. Fikk hutta den perfekt. Men kveita vrei seg av. Og 40 kgs opphengs snøre gikk rett av. Ekstremt bittert å miste en så fin fisk. Laster opp film på Youfish senere. Dere får i det minste sett fisken...

78074_s.jpg

Her ser du stanga med fin flex i det jeg fighter kveita.

Kort tid etterpå får Stefan på en kjempe fisk. Han trudde det var bunn. Men den var løftbar. Vi tippa 20+. Og etter en god fight som Stefan sikkert aldri kommer til å glemme. Kom denne fisken opp :

78075_s.jpg

22kg....For en fantastisk fisk. Han var glad resten av dagen.

Fisken beit jevnt og trutt. Det kom opp endel fisker over 10kg.

Pål fighter fisk.

78076_s.jpg

12kgs

78077_s.jpg

78078_s.jpg

Marcus med en fin Skrei

78079_s.jpg

Og jeg med enda en 12kgs.

Fisket var som du ser helt ok. Ikke det helt store men helt ok. :D

Pål fikk ett kjempenapp. Og fisken han hadde på raste ut snøre. Pål ropte 20+.

Og Pål fikk valutta for pengene. Fisken pumpes opp til overflaten og opp kommer det enda en fantastisk fisk..

78080_s.jpg

20.5kg. Fantastisk fisk. Ikke pers dog. Den er på 25kg.

Lars som vi ikke hadde hørt så mye fra denne dagen fikk endelig en bra fisk på. Han fighter og pumper fisken opp til overflaten der Johannes klepper fisken.

78081_s.jpg

10kg. Slettest ikke værst...

Lars er i siget og lurer enda en 10kgs på

78083_s.jpg

Øyvind som har sprunget rundt og filmet og tatt bilder tar seg endelig litt tid til å fiske og lurer fort på en 12kgs...

78084_s.jpg

Igjen får jeg på en fin fisk. Den ligger vel rundt 10kg...

78085_s.jpg

Og Johannes får på en fin fisk. Den var vel 9,9 kg

78089_s.jpg

9.9 kg. Litt kjipt å ikke nå 10kgs grensa. Men det er jo pers da.

Marcus fighter fisk

78090_s.jpg

Og her ser du resultatet. En feit torsk

78091_s.jpg

15.5 kg

Marcus er i siget og får på enda en sværing. Denne nesten 20kg

78092_s.jpg

19.5 kg Ganske ok Fisk. Denne gutten kan fiske...

Og igjen får jeg på en fisk fisk som raser ut. Trudde den var større, blei faktiskt litt skuffa menmen...

78093_s.jpg

Husker ikke vekta trur den var 13kg...Sterk som *****...

Øyvind får på en ok fisk

78094_s.jpg

Og den siste fine torsken får Pål. Vi orka ikke veie den, tipper rundt 10...

78095_s.jpg

Her samler vi oss :D

78096_s.jpg

Her står gjengen med store torsker..

78097_s.jpg

Alt i alt var den en nydelig tur. Kanskje ikke de største i verden på meg. Men alikavel en drøss med fisk over 10kg. Artig..

Avslutter med et fint bilde.

78099_s.jpg

video der jeg mista kveita.

Endret av onkelkim
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott fangst som vi i sør misunner! Merkelig det med å slå av ekkoloddet og at det virker til tiders.

Har opplevd selv mange ganger at ekkolodd faktisk gjør at fisken ( torsk som regel) ikke tar, særlig om det er passe grunn, ved å slå av bitter fisken nesten med en gang.

Flere som har opplevd det samme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette så jo rått ut, må til Sørøya en tur skjønner jeg.

Grattiz med mye fin fisk man kjenner i enden av snøret :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette så jo rått ut, må til Sørøya en tur skjønner jeg.

Vil presisere at vi ikke var på Sørøya og fisket denne gangen. Dette var på Malangsgrunnen utenfor Kvaløya ved Tromsø. Ca. 2,5 timer med båt fra Sommarøy (og omlag det samme fra Kvaløyvågen). Turen var erstatning for Sørøya som ble avlyst.. dvs. de påmeldte til den turen var med her.

Marcus + Fossy & Cato var forresten på ny tur (privat tur) til Malangsgrunnen dagen etter. Marcus tok en torsk på 22 og Fossy en på 18-19 kg... totalt tok tre mann 20 torsk mellom 15 og 22 kg :)

Endret av obbien
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott fangst som vi i sør misunner! Merkelig det med å slå av ekkoloddet og at det virker til tiders.

Har opplevd selv mange ganger at ekkolodd faktisk gjør at fisken ( torsk som regel) ikke tar, særlig om det er passe grunn, ved å slå av bitter fisken nesten med en gang.

Flere som har opplevd det samme?

Ja, dette har jeg opplevd mange ganger! Skru av ekkoloddet så biter fisken.

Dæven ta, nå fikk jeg lyst på en ny tur nordover! Grattis med flott fangst og mange fine bilder. Jeg synes jeg kjenner smærtene i underarmene etter å ha pumpa opp mange feite torsk fra dypet. :unsure:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) Grattis med super fangst!men sitter med en litt forvirra tanke !hva bruker dere flere hundrede kg fisk til? tatt ene dagen og neste (totalt tok tre mann 20 torsk mellom 15 og 22 kg) dette er jo rene yrkesfisket gitt :blush:

En del ble fordelt til middagsmat. Skipper skulle ha en god del fisk og noe ble solgt til en restaurant i Tromsø.

En del småfisk ble også satt ut igjen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huffoghuff og neiognei. Hvem var det som prøvde å løfte ei kveita på 10 + over de høye rekkene med et leketøy? Har dere ikke egnet verktøy i Havfiskeklubben? Jeg må beundre tålmodigheta til han som mistet fisken for dette var amatørmessig..

Ellers kan jeg bekrefte at det står enorme mengder stortorsk på Malangsgrunnen. Selv de gamleste av de gamle fiskerne kan ikke huske å ha opplevd så mye barentstorsk (skrei)som det har vært i år og foregående år.

Og det er jo bra :blush:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huffoghuff og neiognei. Hvem var det som prøvde å løfte ei kveita på 10 + over de høye rekkene med et leketøy? Har dere ikke egnet verktøy i Havfiskeklubben? Jeg må beundre tålmodigheta til han som mistet fisken for dette var amatørmessig..

Ellers kan jeg bekrefte at det står enorme mengder stortorsk på Malangsgrunnen. Selv de gamleste av de gamle fiskerne kan ikke huske å ha opplevd så mye barentstorsk (skrei)som det har vært i år og foregående år.

Og det er jo bra :blush:

hehe. Ja det var jeg som mista den. Det var litt kjipt. Skulle vel ikke tatt i bruk en så pinglat krok. Skulle tatt den med langkrok(4) kroker. Det var skippern som kleppa. Vet bedre til neste gang. For større og mer skal det bli i år..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.