josteink Skrevet April 16, 2009 Rapporter Share Skrevet April 16, 2009 Hei, vil ut og ta nokre flyndrer no, men treng nokre tips om korleis ein best tilbereder flyndrer? Flår ein skinnet av? Kor små kan lyndrene vera før dei vert for små til matfisk? Nokre flyndrer som ikke er matfisk? kva årstid er best når det gjeld fiske etter flyndrer på grunt vatn? Mvh jostein Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet April 16, 2009 Rapporter Share Skrevet April 16, 2009 vil ut og ta nokre flyndrer no, men treng nokre tips om korleis ein best tilbereder flyndrer? *Valgfritt, men stekt funker for "alt", men her er det mnage som har gode tips tenker jeg. Flår ein skinnet av? *Ikke nødvendigvis Kor små kan lyndrene vera før dei vert for små til matfisk? *Tja, under 3-400gram er det ikke mye filet, men optimalt fra 6-700 gram og oppover Nokre flyndrer som ikke er matfisk? *Ja men alle de "vanlige" funker (sandflyndre, skrubbe, rødspette, lomre) kva årstid er best når det gjeld fiske etter flyndrer på grunt vatn? *Den årstiden vi har nå, men de er bedre matfisk på sensommeren synes jeg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest StadJon Skrevet April 16, 2009 Rapporter Share Skrevet April 16, 2009 Her er en grei oversikt over behandling av flatfisk: http://www.fiskeri.no/Tema/Flatfisk.htm Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Thomas94 Skrevet April 16, 2009 Rapporter Share Skrevet April 16, 2009 Jeg elsker å fiske flyndre, så jeg vil si at fra 400gr. å oppover er knallgod, men hvis du får noen udselvanelig store flyndrer så må du slippe de ut igjen . Flyndre er knallgod fisk... Skitt Fiske! mvh. Thomas Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bunker Skrevet April 17, 2009 Rapporter Share Skrevet April 17, 2009 Du kan ete langt mindre flyndre enn 300 gram, men det kommer ann på hvor glad du er i å filetere/rense fisk. Småflyndrer kan du gjerne steke hele, klipp av finner men ikke å flå de. Stek med hvitsida ned så får du sprøtt og godt spiselig skinn på stekesida og kan dra forsiktig av skinnet på toppen før du spiser. Ellers vil jeg nok brukt noe annet enn kastesluk etter flyndra (med tanke på hvilket forum spørsmålet kom i). Agn funker som regel langt bedre, selv om du kan få de som heldig bifangst på sluk en gang i blandt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tryta Skrevet April 17, 2009 Rapporter Share Skrevet April 17, 2009 En liten senestump på ca5cm mellom sluken og kroken fungerer bra. Bruk enkelt krok. Gjerne langskaftet. Flyndrene som har en lengere kroppsform egner seg også til wok. Kuttes opp i terninger. Legges i varm wok ca2min før grønnsakene. Hvis du får knurr,så er den også godt egnet til wok mat. (Av åpenbare grunner har jeg ikke prøvd med fjesing.) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bunker Skrevet April 17, 2009 Rapporter Share Skrevet April 17, 2009 En liten senestump på ca5cm mellom sluken og kroken fungerer bra. Bruk enkelt krok. Gjerne langskaftet. Flyndrene som har en lengere kroppsform egner seg også til wok. Kuttes opp i terninger. Legges i varm wok ca2min før grønnsakene. Hvis du får knurr,så er den også godt egnet til wok mat. (Av åpenbare grunner har jeg ikke prøvd med fjesing.) Det bør du gjøre. Fjesing er snas, men nøy deg med sidefileen og start bakenfor ryggpiggen, så slipper du det som jeg antar vil være et heftig mageknip. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet April 17, 2009 Rapporter Share Skrevet April 17, 2009 Fjesing er bra, men knurr er faktisk bedre. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Even A Skrevet April 17, 2009 Rapporter Share Skrevet April 17, 2009 Fjesing er bra, men knurr er faktisk bedre. Knurr er knallgodt, når det gjeld flyndrer er eg glad i den danske måten; fyrst vendes fileen i mjølblanding med salt/peppar, så i samanpiska egg, for så å vendast i strøkavring. Steikast gyllenbrun på middels varme. Bon appetitt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
josteink Skrevet April 17, 2009 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 17, 2009 Takker for mange gode svar! planen er å nytta eit enkelt op heng med sluk og ein senestump til krok med agn, ogser vel at dette burde vera under meiteforumet :-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet April 17, 2009 Rapporter Share Skrevet April 17, 2009 Flytter den til kystmeite-forumet. Et lite tips til- flyndrer liker at ting beveger seg litt- har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tatt flyndrer som har ligget OPPÅ foret mitt- de klarer ikke motstå den ene reken som beveger seg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.