Karl Inge S Skrevet January 28, 2010 Rapporter Share Skrevet January 28, 2010 Kakeoppskrift! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Triturus Skrevet January 28, 2010 Rapporter Share Skrevet January 28, 2010 Slimhyse, leppetorsk, Per-i-fylla, innvoller og Sunnmøringer. Nei du, bedre lykke neste gang. Neida.. Joda. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet January 28, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet January 28, 2010 Fiskekakeoppskifta har eg funne i ei gamal kokebok, "Mattradisjonar på Sunnmøre" (eller var det "Møre og Romsdal"?). Grovt fortalt mel eg fisken tre gonger i kverna utan tilsettingsstoff, så to gonger med salt og potetmjøl og til slutt ein gong med smelta margarin (seks gonger totalt). Så går deigen i kjøkkenmaskina med eltekrok og greier. Der går den fyrst eit kvarter, og så startar speinga. Det går uhyggelig lang tid, for mjølka må blandast godt inn. Ein tommelfingerregel er ei spiseskei om gangen! Mot slutten tilset eg litt muskat. Smaken blir automatisk god ved å følge oppskrifta. Men konsistensen (som eg meiner er sentral i fiskekakebaking) blir bestemt mot slutten. Her må ein berre prøve seg fram. Er det for lite mjølk i, blir kakene til sprettballar. Er det for mykje blir dei litt vasne. Dette er altså ikkje ei oppskrift å bruke når du er skikkelig svolten. Mi erfaring er at to kilo filet er maksimal storleik på deigen, og at kjøkkenmaskin er eit must. Såvidt eg hugsar er blandingsforholdet slik: 1 kg filet (hyse er best, men brosme og kviting funkar også knall. Mange andre artar funkar sikkert også, men det har eg ikkje prøvd) 50 g salt 50 g potetmjøl 75 g margarin 1 krm muskat 8 dl mjølk (eg skal sjekke opp når eg kjem heim) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ChristerGj Skrevet January 28, 2010 Rapporter Share Skrevet January 28, 2010 Der ja! Og "kjøttkvern" er essensielt? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet January 28, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet January 28, 2010 Ja! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet February 11, 2010 Rapporter Share Skrevet February 11, 2010 Torskene ser ut som klassiske O-torsker ja. Slitne finner og ofte deformerte kjever. Dessuten er de mer klumpete i kroppsfasongen samt har blassere farger enn villfisk. Den ene jeg har testa var noe løsere i kjøttet enn villfisk også. Tipper katta får resten. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet February 11, 2010 Rapporter Share Skrevet February 11, 2010 http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.6988179 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trønderflua Skrevet February 11, 2010 Rapporter Share Skrevet February 11, 2010 65.000 o-torsk som er rømt som vi vet om.... På en måte så føler jeg at 80.000,- i dagbøter ikke er mye med tanke på skadene som den mengden med fisk kan påføre fjorden. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.