Gå til innhold
Fiskersiden

Sel-massakre vurderes i Canada


Gabrielsen
 Share

Recommended Posts

Ikke at jeg er motstander av å tynne ut selbestanden - men det synes i overkant ironisk at mennesket fisker havet tomt, skylder på selen - og så starter nedslaktningen der også. Men for all del - de drepte selenne vil sikkert gi en mer ønsket kvoteberegning - ihvertfall et par år...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

:lol: Er nok ikke så enkelt som vi fisker havet tomt og det blir mye sel heller. Da hadde det ikke vært så mye sel. De hadde sultet i hjel.

Men vi lager ubalanse på alle andre områder. Predatorer er så og si fraværende på en del av områdene, og betandene blir ikke holdt nede på hverken naturlig eller ved jakt. Og når de får formere seg fritt så vil populasjoner dra ut og finne seg nye områder. Desverre så har samfunnet klart å påvirke det slik at selen var en så pent dyr at det burde ikke beskattes. Og når vi ikke beskatter hverken naturlig eller ved jakt så blir det fort en stor oppblomnstring av individer. Dette vil normalt før eller siden desimeres ved sykdom som ofte slår til når det blir for mye dyr. Men selen har den fordelen at de kan lett flytte seg over relativt store avstander. Og dermed skape nye kolonier. Men så lenge de har mat nok formerer de seg selvfølgelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.