Gå til innhold
Fiskersiden

Vann med god sikt og fisk på Østlandet


Rudolf
 Share

Recommended Posts

Hei.

Vi er to undervannsfotografer fra Stavanger som skal bort til Nordre Øyeren og fotografere fisk i slutten av mai. Har et samarbeid med fylkesmannen og skal prøve oss i deltaområdene der det er best sikt. Hvis forholdene ikke er slik vi ønsker det, skulle vi gjerne ha hatt noen andre vann i backup. Helst noen med brukbar sikt og mye fisk i.

Målet med turen er å få bilder av flest mulig av de fisketypene som vi ikke har her på Sørvestlandet (det er ganske mange).

For å kunne ta brukbare bilder, bør vi ha 2-3 meter sikt i vannet, men det gjør jo ikke noe om den er mye bedre.

Er det noen på forumet her som kan gi oss noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nordre Øyeren har som mange har nevnt neppe 3 m sikt i slutten av mai. Ville kanskje heller vurdert selve Glomma, f.eks. i noen av de store bakevjene ved Bingsfoss eller tilsvarende. Burde være bra sikt og mange fiskearter å finne der... Andre vann med ekstremt god sikt er f.eks. Hersjøen pga. grunnvann - men her er ikke artsrikdommen all verden...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Takk for mange svar og tips. Vi skal ha med oss oppsynsmannen i Nordre Øyeren som guide når vi kommer der. Som dere sier, er det dårlig sikt i elvene på denne tiden, men i de grunne bakevjene der fisken gyter, skal det være bra sikt. Dette kommer av at grumset sedimenterer siden vannet stopper helt opp.

Dykket i Limavannet her ved Stavanger i går og der var vannet helt gult. Til slutt fant jeg imidlertid en lomme med krystallklart vann (og fin ørret) helt oppunder land.

Har holdt på i ferskvann i 2 år nå, og det er svært vanskelig å ta bilder p.g.a. den dårlige sikten som er i nesten alle vann med mye fisk i.

3 meter sikt hadde jo vært kjempebra, men får jeg en meter skal jeg klare å ta brukbare bilder så sant fisken står i ro [ :) ]

Her er et bilde av en karpe som er tatt i vann med -1 meter sikt her i Stavanger.

rsv043cd04.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil ikke anbefale selve Gjersjøen, men derimot Gjersjøelva. Mye fisk på beskjedent dyp, bra med vegetasjon så du kommer innpå fisken, lett tilgjengelig, små forhold, og til tider klart og fint vann. Litt usikker på tiden, men med tidlig vår som nå så burde det ha klarnet opp greit til slutten av mai. Fisk dere burde klare å få bilder av er mort, brasme, sørv, gjedde og abbor. Med litt tur får dere med ål, suter og kanskje en liten gjørs.

Dr.Fish

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.