Kims Skrevet March 9, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 9, 2013 Jeg spiser ikke makrell i tomat men kan jo hende at dette er ok Kona er fra filipinene og der spiser de noe som de kaller kinilao og det er godt . Også me kveite. Det er rå kveite i eddik + litt forskjellig snask. Veldig godt. Filipinsk sushi Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
celine2 Skrevet March 10, 2013 Rapporter Share Skrevet March 10, 2013 Hørtes digg ut! Gleder meg til første ferske kveitemiddagen, håper og tror det blir i påska Har forøvrig et tips. "Kveite i tomat" som i "Makrell i tomat" er glitrende pålegg.Har lagt ut oppskrifta her et sted, men husker ikke hvor.Brukte siste kveiteskivene fra fjordåret til det her om dagen, og det var gull har fortsatt et par glass i kjøleskapet. Jeg spiser ikke makrell i tomat men kan jo hende at dette er ok Kona er fra filipinene og der spiser de noe som de kaller kinilao og det er godt . Også me kveite. Det er rå kveite i eddik + litt forskjellig snask. Veldig godt. Filipinsk sushi Hei kims ikke dumt og jekke opp minstemålet på kveita.Selv setter vi stort sett ut all kveite under 10-12 kg.I denne perioden vokser kveita noe helt fenomenalt,sist hvis jeg husker rett ble ei kveite fisket opp etter ca 8mnd den var ca 20-25 cm lengre en da den ble merket og satt ut vekta den var heller ingen ting å si på . De oppskriftene må der legge ut eller sende meg på PM på Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet March 11, 2013 Rapporter Share Skrevet March 11, 2013 (endret) Hei kims ikke dumt og jekke opp minstemålet på kveita.Selv setter vi stort sett ut all kveite under 10-12 kg.I denne perioden vokser kveita noe helt fenomenalt,sist hvis jeg husker rett ble ei kveite fisket opp etter ca 8mnd den var ca 20-25 cm lengre en da den ble merket og satt ut vekta den var heller ingen ting å si på . De oppskriftene må der legge ut eller sende meg på PM på KVEITERØRE Har du kokt kveite til middag og fått en del til overs, rens fisken for skinn og bein mens den fortsatt er varm, og sett til side i kjøleskap. Deretter tar du en pakke mayones i en bolle. Kryddre med svart pepper og salt alt etter hvor salt kveita er. Bruk fin rasp og rasp skallet av en sitron. Finhakk en vårløk eller to. Tilsett ei stor t-skje dijon-senep. Rør det hele sammen med kveitebitene og du har glittrende "kveitesalat" til brødskiva. Dette er ei grunnoppskrift som kan endres eller bygges på. ferske krydderurter er aldri feil, man kan tilsette litt rømme for mer syre, personlig liker jeg kapers eller litt finhakka sylteagurk. KVEITE I TOMAT Her kan du bruke en hvilken som helst Makrell i tomat' oppskrift, og skifte ut makrellfilet med passe biter kveitefilet. Jeg har imidlertid min egen variant. Jeg lager en saus på følgende måte: finhakk 4-5 sjalottløk og fres de i olje på middels varme i ei panne. De skal bare bli blanke og ikke brune. Deretter tilsett et glass med italienske salte ansjos i olje (oljen skal også i). La ansjosene frese med til de går i oppløsning. Tilsett en liten boks tomatpure', når dette har fått frest ei stund tilsett en boks hermetiske tomater. Så slenger jeg i en terning hønsebuljong, litt chillisaus, svart pepper, og ketchup for sødme. Så skal dette få boble ei god stund, gjerne en time. Skjær kveitefilet i biter, legg i ei passe form og hell sausen over. Dekk med alufolie. Stekes i ovn på 150 grader i ca. 1 og 1/2 time. Voila' sunnt og godt pålegg! Holder lenge i kjøleskap, får ikke den harske smaken som makrell i tomat gjør. Kan også fint fryses så lenge den ikke blir liggende for lenge. Spises på brød med rikelig mayones hvis jeg får bestemme Bon apetit' Endret March 11, 2013 av Maritim Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kims Skrevet March 11, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 11, 2013 Må prøves disse. Jeg spiser ikke makrell i tomat men kveite i tomat høres godt ut Må vel nesten legge ut oppskriften jeg også selv om dette ikke er et måltid men appetaiser som passer fint til grillmat eller annen mat Gjerne kjøtt. Det kan brukes med hvilken som helst fisk tror jeg men passer godt med kveite. KINILAW en bit Ingefær som finakkes i så biter Ca 30 gr En halv rød løk som skjæres i biter ca150 gram eller mere, ren fiske file som skjæres i treninger eller biter ca 1x1cm en liten cilli ikke nødvendig om du ikke liker det hot. ta en kvart agurk og klyv på langs og deretter skives gjerne med ostehøvel. Alt legges i en liten skål og og dekkes med eddik. Jeg bruker filipinsk eddik tror ikke den er så sterk som den norske. og presser deretter i en lime saltes litt etterpå kan også ha i litt sukker om den blir for bitter. Dette er veldig godt når man spiser grillmat med noen pils til. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kims Skrevet March 13, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 13, 2013 Var ute en tur igjen i dag også prøvde filme hugg men fikk ikke noe på tape i dag. bedre lykke imorgen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kims Skrevet March 14, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 14, 2013 Filmet to hugg i dag. en del vugging i kameraet men skal se om jeg får redigert og lagt en film i løpet av kvelden. den første var akkurat 90cm og den ble satt ut igjen og den andre var rundt 100cm den ble med hjem;) fikk også ei på 17,5kg men det ble ikke filmet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ChristerGj Skrevet March 14, 2013 Rapporter Share Skrevet March 14, 2013 Når starter charterturene fra Bud?? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kims Skrevet March 14, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 14, 2013 Når starter charterturene fra Bud?? Det vet jeg ikke. viste ikke at det var noen charterturer i området der. er sikkert ikke før påske kanskje mai. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
galia Skrevet March 14, 2013 Rapporter Share Skrevet March 14, 2013 (endret) Grattis igjen på Nordmøre. Skulle gjerne vist hva slags bunnforhold du får kveita på, og hvordan man finner ut om det er sandbunn eller steinbunn. Har forsøkt å finne kart som viser bunnforhold uten hell. Takker for svar Endret March 15, 2013 av galia Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
veg Skrevet March 14, 2013 Rapporter Share Skrevet March 14, 2013 Grattis igjen på Nordmøre. Skulle gjerne vist hva slags bunnforhold du frar kveita på, og hvordan man finner ut om det er sandbunn eller steinbunn. Har forsøkt å finne kart som viser bunnforhold uten hell. Takker for svar Driv over plassen og dunk med søkket i bånn. Om du bruker braid er det kanskje lett å kjenne forskjellen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet March 14, 2013 Rapporter Share Skrevet March 14, 2013 Kart.kystverket.no has codes... Sand=S Mud=M Clay=Cy etc. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kims Skrevet March 14, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 14, 2013 Jo karta her er ikke så veldig bra men det er ikke så veldig vanskelig å finne sand. du bør helst ha ekkolodd, men du kjenner godt bunnen om du dunker i bunnen hvis du har braid. der du ser det er flatt er det som regel sand og det er fordel når du er ute etter kveita. holder på å legge ut film så får du se bunnen der jeg fisker Det tar litt tid for vi har ikke fiber her på bygda er vel på hjemmesiden i 12tiden tror jeg no ble den ferdig Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Terje338 Skrevet March 15, 2013 Rapporter Share Skrevet March 15, 2013 Først, gratulerer med mange fine kveiter. Inspirerende og sjå at ein kan få litt større her i området og. Utulig stilig den filmen der du festet kamera på snøret, trudde ikkje ein fikk så lyse, klare bilder på så djupt vatn. Har drømt skjølv om og bruke kamera til og sjekke ut bunnforholda der vi får kveiter og bruke infoen til finne nye plasser. Har du merket noko om det bør vere djuprenner nært der du får dei større kveitene? Driver skjølv og fisker her litt lengre sør og det er langt mellom kveitene over 20kg, og trur det er lurt og prøve ut nye plasser som er vore lite fisket på den seinare tida. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet March 15, 2013 Rapporter Share Skrevet March 15, 2013 Kan du avsløre hvordan du har festa kameraet? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
toppknot Skrevet March 15, 2013 Rapporter Share Skrevet March 15, 2013 ..og hvilket kamera?(-: Grattis m. kveiter. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Florø`en Skrevet March 15, 2013 Rapporter Share Skrevet March 15, 2013 Heisann Kim Det er jo enormt det du driver med og som noen nevnte , de må jo ligge som i en Pez maskin der ute, lag på lag ) Men en må huske at denne fisken er bra stedbunden og tar litt tid å vokse opp , så mitt råd til deg etter så mange fangster er å begynne å sette ut en del ut igjen slik dere har fisk å fiske på flere år fremover + da blir de større og større. Det er ikke ubegrenset tilgang. Du har som jeg klarer å se fått opp mot 40 stk. Ta kun nå evt det du vil ha til mat og der må du vel nå ha nok . Dokumenter dem og fortsett med disse råe rapportene. Kun et råd fra meg og skitt fiske videre ( veldig misunnelig på fiske) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet March 15, 2013 Rapporter Share Skrevet March 15, 2013 Awesome video! How did you rig the camera? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet March 15, 2013 Rapporter Share Skrevet March 15, 2013 Veldig kule klipp! Gleder meg til fortsettelsen! Husk å støtte under kroppen når du løfter fisken over rekka, halegrep er ikke ideelt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kims Skrevet March 15, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 15, 2013 fikk lura meg utpå ett par timer idag også. har prøvd å lage film hvordan jeg fester kameraet og den kommer vel litt senere Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
galia Skrevet March 15, 2013 Rapporter Share Skrevet March 15, 2013 (endret) Grattis igjen. Fantastisk å se filmen du har laget.Håper å få se mer av dette. Endret March 16, 2013 av galia Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kims Skrevet March 16, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 16, 2013 (endret) nå er filmen ferdig. Endret March 16, 2013 av Kims Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet March 16, 2013 Rapporter Share Skrevet March 16, 2013 Cycle Inner tube for strikk? Gonna order a contour +2 now Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kims Skrevet March 16, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 16, 2013 Cycle Inner tube for strikk? Gonna order a contour +2 now Jepp litt stram men sterk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet March 16, 2013 Rapporter Share Skrevet March 16, 2013 Better to be safe than sorry. Would be a didaster to lose the cam. I Just ordered the contour+2 today, can't wait to try underwater filming. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ricardo Ricco Seiboth Skrevet March 16, 2013 Rapporter Share Skrevet March 16, 2013 Elsket videoen spennende å ser fiskene unna vannet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.