Gå til innhold
Fiskersiden

Vacumpakker


karmøyfisk
 Share

Recommended Posts

hei

Ser på å gå til innkjøp av en vacumpakker til fiskefileter. noen som har erfaringer her?

Har brukt en OBH Nordica sak til 999 på elkjøp. Disse kan sikkert komme på tilbud til 6-700 om en følger litt med, Jeg har brukt den nesten daglig til å lage mye av maten min med sous vide maskin. Kjøtt, fisk og egg blir helt konge. Men de fungerer utmerket til det. Kjøpte poser på Jula til 99 og 149 for diverse størrelser. på et par måneder har jeg veld nesten brukt en 70 poser uten problemer. Bare en passer på at sømmen blir limt rett, er hele greia klar på 20-30 sekunder

Den er veldig enkel i bruk, det er langt fra lydløs, men helt greit. Forskjellige modus, våt eller tørr pakke, samt fullt vacuum eller soft/anti crush.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt en OBH Nordica sak til 999 på elkjøp. Disse kan sikkert komme på tilbud til 6-700 om en følger litt med, Jeg har brukt den nesten daglig til å lage mye av maten min med sous vide maskin. Kjøtt, fisk og egg blir helt konge. Men de fungerer utmerket til det. Kjøpte poser på Jula til 99 og 149 for diverse størrelser. på et par måneder har jeg veld nesten brukt en 70 poser uten problemer. Bare en passer på at sømmen blir limt rett, er hele greia klar på 20-30 sekunder

Den er veldig enkel i bruk, det er langt fra lydløs, men helt greit. Forskjellige modus, våt eller tørr pakke, samt fullt vacuum eller soft/anti crush.

Høres ut som vi har samme pakker. Jeg er storfornøyd med min, har pakket sikkert 3-400 pakker med diverse mat og fisk og det holder tett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da lønner det seg vel å kjøpe en kammerpakker. De koster en del mere og er store men de tåler fukt/vann. De vanelige vacumpakkerne får problemer med sveisingen hvis den får fukt vann der den skal sveise.

Kjent problem som er lett å løse: Rull 1 pølse med tørkepapir som legges før sveisinga. Under utsuging kommer fuktigheten til å samle seg i papiret. 1 annet mulighet for å unngå problemet er å fryse varene 1. for så deretter vakuumsuge.

Edit : Når sveising ikke er nødvendig , bruker jeg bare støvsuger og kraftige poser som jeg deretter tetter med pose klips før frysning . Mye mer effektiv !!

Endret av Martin Lopez
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjøpt vacuumpåser på Scheie:

http://www.scheie.no/storkjokken/maskiner/vakuummaskin-pakkeutstyr/vakuumposer-for-eksternmaskin

Forskjellen mellom en "kammerpakker" og en "ektern vacuumpacker er at den kammergreja ikke kan vacuumpakke heile fisker d.v.s. da man type rundfryser laks, stor ørret etc...

Den eksterne vacuumpakkern kan håndtere metervise fisker, hehe.

På typ ebay finnes det mange som selger heile påser på rull til rimelige penger:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Bags+vacuum&_from=R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR10.TRC1.A0.H0.XBags+vacuum+roll&_nkw=Bags+vacuum+roll&_sacat=0


Btw,

Da en putter matvarer i disse ferdige påsen eller egne lenger påser er det en stor fordel om en tørker varen ordentlig med husholdspapir. Siden er det også lurt å lage en trakt av en annen påse (kan være en påse man klipper bort bunnen på) som man da stikker in i åpningen til helften inn i den påse man akkurat skall legge varen opp i. Da varen er i påsen trekkes den andre "trakten" ut ur påsen som siden sveises. Da unnviker man å få fiskeslim/fukt/fett etc presis på påsens åpning/sveise område.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjøpt vacuumpåser på Scheie:

http://www.scheie.no/storkjokken/maskiner/vakuummaskin-pakkeutstyr/vakuumposer-for-eksternmaskin

Forskjellen mellom en "kammerpakker" og en "ektern vacuumpacker er at den kammergreja ikke kan vacuumpakke heile fisker d.v.s. da man type rundfryser laks, stor ørret etc...

Den eksterne vacuumpakkern kan håndtere metervise fisker, hehe.

På typ ebay finnes det mange som selger heile påser på rull til rimelige penger:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Bags+vacuum&_from=R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR10.TRC1.A0.H0.XBags+vacuum+roll&_nkw=Bags+vacuum+roll&_sacat=0

Btw,

Da en putter matvarer i disse ferdige påsen eller egne lenger påser er det en stor fordel om en tørker varen ordentlig med husholdspapir. Siden er det også lurt å lage en trakt av en annen påse (kan være en påse man klipper bort bunnen på) som man da stikker in i åpningen til helften inn i den påse man akkurat skall legge varen opp i. Da varen er i påsen trekkes den andre "trakten" ut ur påsen som siden sveises. Da unnviker man å få fiskeslim/fukt/fett etc presis på påsens åpning/sveise område.

Jeg gjør mitt beste for å gjøre det enklest mulig og etter å ha prøvd MYE : Støvsugeren hjemme er den beste vakuumpakkeren . Kødder ikke ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.