Jump to content
Fiskersiden

Rage

Members
 • Posts

  5400
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Everything posted by Rage

 1. Rage

  Isfiske 2021

  Tror vi det blir is i år da? Jeg tror at turen må gå nordover...
 2. Det siste er et viktig punkt - og også lærerikt. Tror jeg har lært mer av en sesong i forhold til hvordan jeg skal fiske (teknikkmessig) med både mysk og balanse med ekkoloddet enn jeg har gjort de siste ti årene uten. På dager hvor man meiter med statiske stenger så kan jo trua gå litt opp også om det brått kommer masse byttefisk gjennom giversignalet til ekkoloddet. Har også gått rundt og scannet rundt agnfiskene som henger der, ser om de er i rett høyde, om den har hengt seg opp, eller om det står rovfisk rundt som ikke tar, for å nevne noen eksempler. Har sett dette spesielt på abbor, hvor det står 3-4 klædder rundt agnfisken og bare titter på den uten å bry seg. Da har jeg sluppet ned balansen...
 3. Det er latterlig gøy :-) Får ikke noe mer fisk, heller mindre.. .:) Jeg borer to hull.
 4. Dette fungerer også helt gull: https://buy.garmin.com/en-US/US/p/599588
 5. Det er en bitteliten breiflabb.
 6. Bare hyggelig! Både skrubbe, rødspette og sandflyndre kan ha de røde flekkene, så det er ikke noe fasit på kjennetegn i forhold til hvilken art du har fått.
 7. Det skal legges på så stramt og jevnt som overhodet mulig. Det er alltid en fordel å bløte spolen med braid før du starter og spole på sena.
 8. Enig med piscator. Legg noen ekstra kroner i et UR/Heinola bor og du har det i mange mange år.
 9. Her var det mye rart. Tok en kjapp sjekk på en plass jeg kaster litt sluk, og med 9 fot stang, 12g sluk så kaster jeg 60m pluss minus med 0,18 braid, 0,35fc med uni-uni skjøt som skal gjennom ringene. Er forskjellige kasteteknikker til forskjellige greier i enden av snøret. I tillegg så har jo alt å si på aksjon og lengde på stanga. Forskjellige sluker med samme tyngde kaster også forskjellig. Men én ting er sikkert, du trenger IKKE være sterk i armen for å kaste noe langt. Til trådstarter så høres 30-40 meter kort ut på det du beskriver. Mange jeg ser som legger alt for mye kraft i kastene og du hører "vish" i lufta. Da går det ikke spesielt langt.. Noen raske tips som kan være verdt å teste: 1. Ha mer sene ute fra stangtoppen før kastet enn 2cm som noen bruker. Jeg bruker gjerne en stanglengde når jeg kaster. 2. Ha fokus på å spenne opp stanga - det er jo trossalt den som skal gjøre jobben. Hvis du ikke behersker dette, så tren, tren, tren, tren. Dette er lettest å øve på hvis du bruker feks et søkke marginalt tyngre enn hva stanga er klasset til (her snakker vi gram, ikke titalls gram). (Ikke gjør dette på UL greier..) I snittet så er stenger underklassifisert fra produsent, så de kan tynes ganske mye. 3. Tren på pendelkast og kast feks sluken når den er lengst fra deg Kunne sikkert ha skrevet ganske mye mer, men det er lettere å finne ut av det når du lærer deg å kjenne de spesifikke stengene du bruker og hvordan de skal oppføre seg under "load".
 10. Enig med overnevnte. Ofte kommer gjeddene med så sinnsyk fart bakfra og får i seg hele fortommen, bait og hele opplegget. Til ismeite kjører jeg gjerne en halvmeter, da agnfiskene jeg fisker med er svære.
 11. Spytt fungerer selvfølgelig, men kan fort bli litt grisete på solbrillene?
 12. Det så brillefint ut det der, da!
 13. Bruk helst tannkrem uten slipemidler, blir fort riper i glassene dine da.. Men ja. Tannkrem. -Hilsen pensjonert uv-jeger
 14. Når du skriver TUNGT havfiske ser jeg for meg 2 kilo bly på Eggakanten og 1000 meter under kjølen. Alt annet er vel bare medium tungt havfiske ;-)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.