Jump to content
Fiskersiden

Rage

Members
 • Posts

  5405
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Everything posted by Rage

 1. Jeg er enig med deg, Leon. Området for en handlingsplan burde jo egentlig sett slik ut:
 2. Veldig bra film som illustrerer en del av problemene. Jeg er verken biolog ellers forsker, men jeg mistenker at dette er et av problemområdene som kommer som en følge av alle tidligere hypoteser og problemstillinger med Oslofjorden. Utfisking av predatorer, fiskebestander/arter ute av balanse, avrenning fra kloakk og jordbruk, tilsig av ferskvann, næringssalter som kommer med, fremmede arter av flere varianter og mangel på oksygen. Alger, plankton og alt dette er også en faktor. Når andre predatorer som fugler og sel feks beiter ned en av de store (om ikke den største) fiskepredatoren i tillegg.. Men hva vet jeg egentlig. Annet enn at jeg har fisket og oppholdt meg ved fjorden i 30 år og at den er helt annerledes nå enn før, både vann, vegetasjon og fisk har endret seg. Pessimist som jeg er, så tror jeg det er for sent, men det er jo lov å håpe.
 3. Heh, om du ikke har sett trål på innsiden siste 15 årene, hvor mye har du egentlig fisket i fjorden? Ser tråler (i entall som oftest) og kilometervis med garnlenker nesten på hver tur jeg fisker i indre Oslofjord. Og alle disse ulovlige morsomme fritidsgarnene som knapt er merket og er knytt fast i land som ingen bryr seg om.. Problemet med Oslofjorden er så komplekst at det er lettest å peke på det vi kan se - nemlig fysiske faststående redskaper og yrkesfiskerne. Jeg er redd for at det bare er én av utfordringene fjorden har - De fisker jo bare på restene av det som er igjen.
 4. Dette er jo klassisk. "La oss prate om det for at folk skal bli oppmerksomme på at vi later som om vi gjør noe med problemet og så glemmer vi det." Da glemmer folket det og. Synd det er 20-25 år for sent og så lenge det ikke er noen stor økonomisk vinning i dette her, så er jeg redd det kommer nederst i bunken over kjipe saker ingen egentlig vil ta i. Det som er synd er jo at det nå har begynt å bli rimelig synlig ut forbi Oslofjorden også, og tidligere fiskerike og fantastiske plasser som feks. Langesund så har dette også betydelig merkbart.
 5. Rage

  Isfiske 2021

  Tror vi det blir is i år da? Jeg tror at turen må gå nordover...
 6. Det siste er et viktig punkt - og også lærerikt. Tror jeg har lært mer av en sesong i forhold til hvordan jeg skal fiske (teknikkmessig) med både mysk og balanse med ekkoloddet enn jeg har gjort de siste ti årene uten. På dager hvor man meiter med statiske stenger så kan jo trua gå litt opp også om det brått kommer masse byttefisk gjennom giversignalet til ekkoloddet. Har også gått rundt og scannet rundt agnfiskene som henger der, ser om de er i rett høyde, om den har hengt seg opp, eller om det står rovfisk rundt som ikke tar, for å nevne noen eksempler. Har sett dette spesielt på abbor, hvor det står 3-4 klædder rundt agnfisken og bare titter på den uten å bry seg. Da har jeg sluppet ned balansen...
 7. Det er latterlig gøy :-) Får ikke noe mer fisk, heller mindre.. .:) Jeg borer to hull.
 8. Dette fungerer også helt gull: https://buy.garmin.com/en-US/US/p/599588
 9. Det er en bitteliten breiflabb.
 10. Bare hyggelig! Både skrubbe, rødspette og sandflyndre kan ha de røde flekkene, så det er ikke noe fasit på kjennetegn i forhold til hvilken art du har fått.
 11. Det skal legges på så stramt og jevnt som overhodet mulig. Det er alltid en fordel å bløte spolen med braid før du starter og spole på sena.
 12. Enig med piscator. Legg noen ekstra kroner i et UR/Heinola bor og du har det i mange mange år.
 13. Her var det mye rart. Tok en kjapp sjekk på en plass jeg kaster litt sluk, og med 9 fot stang, 12g sluk så kaster jeg 60m pluss minus med 0,18 braid, 0,35fc med uni-uni skjøt som skal gjennom ringene. Er forskjellige kasteteknikker til forskjellige greier i enden av snøret. I tillegg så har jo alt å si på aksjon og lengde på stanga. Forskjellige sluker med samme tyngde kaster også forskjellig. Men én ting er sikkert, du trenger IKKE være sterk i armen for å kaste noe langt. Til trådstarter så høres 30-40 meter kort ut på det du beskriver. Mange jeg ser som legger alt for mye kraft i kastene og du hører "vish" i lufta. Da går det ikke spesielt langt.. Noen raske tips som kan være verdt å teste: 1. Ha mer sene ute fra stangtoppen før kastet enn 2cm som noen bruker. Jeg bruker gjerne en stanglengde når jeg kaster. 2. Ha fokus på å spenne opp stanga - det er jo trossalt den som skal gjøre jobben. Hvis du ikke behersker dette, så tren, tren, tren, tren. Dette er lettest å øve på hvis du bruker feks et søkke marginalt tyngre enn hva stanga er klasset til (her snakker vi gram, ikke titalls gram). (Ikke gjør dette på UL greier..) I snittet så er stenger underklassifisert fra produsent, så de kan tynes ganske mye. 3. Tren på pendelkast og kast feks sluken når den er lengst fra deg Kunne sikkert ha skrevet ganske mye mer, men det er lettere å finne ut av det når du lærer deg å kjenne de spesifikke stengene du bruker og hvordan de skal oppføre seg under "load".
 14. Enig med overnevnte. Ofte kommer gjeddene med så sinnsyk fart bakfra og får i seg hele fortommen, bait og hele opplegget. Til ismeite kjører jeg gjerne en halvmeter, da agnfiskene jeg fisker med er svære.
 15. Spytt fungerer selvfølgelig, men kan fort bli litt grisete på solbrillene?
 16. Det så brillefint ut det der, da!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.