Rage

Members
 • Content Count

  5387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Rage last won the day on November 29

Rage had the most liked content!

Community Reputation

397 Excellent

2 Followers

About Rage

 • Rank
  Kakemons
 • Birthday 06/19/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://artsfiske.blogspot.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Strømmen
 • Interesser
  Arts- og specimenfiske

Recent Profile Visitors

7206 profile views
 1. Det er i ihvertfall ingen taggmakrell.
 2. Rage

  Tips til isbor

  Enig med piscator. Legg noen ekstra kroner i et UR/Heinola bor og du har det i mange mange år.
 3. Her var det mye rart. Tok en kjapp sjekk på en plass jeg kaster litt sluk, og med 9 fot stang, 12g sluk så kaster jeg 60m pluss minus med 0,18 braid, 0,35fc med uni-uni skjøt som skal gjennom ringene. Er forskjellige kasteteknikker til forskjellige greier i enden av snøret. I tillegg så har jo alt å si på aksjon og lengde på stanga. Forskjellige sluker med samme tyngde kaster også forskjellig. Men én ting er sikkert, du trenger IKKE være sterk i armen for å kaste noe langt. Til trådstarter så høres 30-40 meter kort ut på det du beskriver. Mange jeg ser som legger alt for mye kraft i kastene og du hører "vish" i lufta. Da går det ikke spesielt langt.. Noen raske tips som kan være verdt å teste: 1. Ha mer sene ute fra stangtoppen før kastet enn 2cm som noen bruker. Jeg bruker gjerne en stanglengde når jeg kaster. 2. Ha fokus på å spenne opp stanga - det er jo trossalt den som skal gjøre jobben. Hvis du ikke behersker dette, så tren, tren, tren, tren. Dette er lettest å øve på hvis du bruker feks et søkke marginalt tyngre enn hva stanga er klasset til (her snakker vi gram, ikke titalls gram). (Ikke gjør dette på UL greier..) I snittet så er stenger underklassifisert fra produsent, så de kan tynes ganske mye. 3. Tren på pendelkast og kast feks sluken når den er lengst fra deg Kunne sikkert ha skrevet ganske mye mer, men det er lettere å finne ut av det når du lærer deg å kjenne de spesifikke stengene du bruker og hvordan de skal oppføre seg under "load".
 4. Enig med overnevnte. Ofte kommer gjeddene med så sinnsyk fart bakfra og får i seg hele fortommen, bait og hele opplegget. Til ismeite kjører jeg gjerne en halvmeter, da agnfiskene jeg fisker med er svære.
 5. Spytt fungerer selvfølgelig, men kan fort bli litt grisete på solbrillene?
 6. Det så brillefint ut det der, da!
 7. Bruk helst tannkrem uten slipemidler, blir fort riper i glassene dine da.. Men ja. Tannkrem. -Hilsen pensjonert uv-jeger
 8. Når du skriver TUNGT havfiske ser jeg for meg 2 kilo bly på Eggakanten og 1000 meter under kjølen. Alt annet er vel bare medium tungt havfiske ;-)
 9. Lageret i bøyla kanskje? Senerolleren