Rage

Members
 • Content Count

  5399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Rage last won the day on November 29 2019

Rage had the most liked content!

Community Reputation

402 Excellent

3 Followers

About Rage

 • Rank
  Kakemons
 • Birthday 06/19/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://artsfiske.blogspot.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Strømmen
 • Interesser
  Arts- og specimenfiske

Recent Profile Visitors

7561 profile views
 1. Det siste er et viktig punkt - og også lærerikt. Tror jeg har lært mer av en sesong i forhold til hvordan jeg skal fiske (teknikkmessig) med både mysk og balanse med ekkoloddet enn jeg har gjort de siste ti årene uten. På dager hvor man meiter med statiske stenger så kan jo trua gå litt opp også om det brått kommer masse byttefisk gjennom giversignalet til ekkoloddet. Har også gått rundt og scannet rundt agnfiskene som henger der, ser om de er i rett høyde, om den har hengt seg opp, eller om det står rovfisk rundt som ikke tar, for å nevne noen eksempler. Har sett dette spesielt på abbor, hvor det står 3-4 klædder rundt agnfisken og bare titter på den uten å bry seg. Da har jeg sluppet ned balansen...
 2. Det er latterlig gøy :-) Får ikke noe mer fisk, heller mindre.. .:) Jeg borer to hull.
 3. Dette fungerer også helt gull: https://buy.garmin.com/en-US/US/p/599588
 4. Det er en bitteliten breiflabb.
 5. Bare hyggelig! Både skrubbe, rødspette og sandflyndre kan ha de røde flekkene, så det er ikke noe fasit på kjennetegn i forhold til hvilken art du har fått.
 6. Det skal legges på så stramt og jevnt som overhodet mulig. Det er alltid en fordel å bløte spolen med braid før du starter og spole på sena.
 7. Rage

  Tips til isbor

  Enig med piscator. Legg noen ekstra kroner i et UR/Heinola bor og du har det i mange mange år.
 8. Her var det mye rart. Tok en kjapp sjekk på en plass jeg kaster litt sluk, og med 9 fot stang, 12g sluk så kaster jeg 60m pluss minus med 0,18 braid, 0,35fc med uni-uni skjøt som skal gjennom ringene. Er forskjellige kasteteknikker til forskjellige greier i enden av snøret. I tillegg så har jo alt å si på aksjon og lengde på stanga. Forskjellige sluker med samme tyngde kaster også forskjellig. Men én ting er sikkert, du trenger IKKE være sterk i armen for å kaste noe langt. Til trådstarter så høres 30-40 meter kort ut på det du beskriver. Mange jeg ser som legger alt for mye kraft i kastene og du hører "vish" i lufta. Da går det ikke spesielt langt.. Noen raske tips som kan være verdt å teste: 1. Ha mer sene ute fra stangtoppen før kastet enn 2cm som noen bruker. Jeg bruker gjerne en stanglengde når jeg kaster. 2. Ha fokus på å spenne opp stanga - det er jo trossalt den som skal gjøre jobben. Hvis du ikke behersker dette, så tren, tren, tren, tren. Dette er lettest å øve på hvis du bruker feks et søkke marginalt tyngre enn hva stanga er klasset til (her snakker vi gram, ikke titalls gram). (Ikke gjør dette på UL greier..) I snittet så er stenger underklassifisert fra produsent, så de kan tynes ganske mye. 3. Tren på pendelkast og kast feks sluken når den er lengst fra deg Kunne sikkert ha skrevet ganske mye mer, men det er lettere å finne ut av det når du lærer deg å kjenne de spesifikke stengene du bruker og hvordan de skal oppføre seg under "load".