Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Rage

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5 281
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  42

Rage last won the day on July 21

Rage had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

367 Excellent

1 følger

Om Rage

 • Rang
  Kakemons
 • Bursdag 19. juni 1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://artsfiske.blogspot.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Strømmen
 • Interesser
  Arts- og specimenfiske

Nylige profilbesøk

6 190 profilvisninger
 1. Rage

  Sandflyndre?

  Sandflyndre ja.
 2. Rotta går vel i overflaten og fungerer helt sikkert, men mesteparten av mitt gjeddefiske foregår dypere enn jeg hadde hatt spesielt trua på at den hadde fungert. Kommer nok helt an på hvor dypt og hvor du fisker for at det skal være effektivt. Ellers så har SG mye bra wobblere og greier som brukes ofte. Fått noen store fisker på feks 4-Play og mye av gummien deres;-)
 3. Rage

  Hva heter disse to krabatene?

  Grønngylt. (Hunn og hann)
 4. Rage

  Hvilken art er dette?

  Tangkvabbe.
 5. Braid går da ikke ut på dato?
 6. Akkurat det siste skal man ikke regne på. Det er ikke poenget her. (Selvom kvaliteten på fisken vi tar med hjem banker alt av fisk solgt i Mathallen ned i støvlene!)
 7. Har flydd og hatt innsjekket fisk relativt mange ganger, men det gjelder å ta sine forhåndregler uansett. All fisk som skal taes med hjem på fly, blir vakuumpakket og forseglet og sendt i egen innsjekket bagasje i ei fiskekasse, som det brukes heftige mengder gaffateip rundt, og pakkes deretter inn i flere søplesekker som får noen runder med gaffa. Det har aldri vært noe problem, og så lenge fisken ikke skal bli flydd kloden rundt, og det ligger pakket lagvis i vakuumposer i en isoporkasse så er det såvidt pakkene får rim.. det smelter i alle fall ikke! Har også fylt opp toppen av stangtubene min noen ganger, og det har aldri kommet en dråpe vann derfra heller. Gjelder å gjøre det skikkelig, så er det aldri noe stress!
 8. Rage

  Hvilken fisk (hai?) er dette?

  Havmus
 9. Rage

  Berggylt? Eller annen leppefisk?

  Berggylte.
 10. Rage

  Kystmeitesnelleporno!

  Nappvarslere er en fordel når man kystmeiter.. eller meiter passivt uansett hva det er. Får kjøpt OK sett på ebay til 5-600kr, med reciever og greier.
 11. Rage

  Hjelp til valg av Karpe/Meite stang og snelle

  Du blir nok fornøyd med det settet
 12. Rage

  Brasme!!!

  Skulle tro det.
 13. Rage

  Brasme!!!

  I Norge smaker vel karpene scopex, bluecrab og tutti frutti. Sikkert spennende.
 14. Rage

  Flire?

  Jeg er faktisk ikke enig - Særtrekkene (Øyediameter - snuteavstand), fargen på basen av brystfinnene (gul-rødlig) og finnekanten på gattfinne (sort, hvor nesten resten av finnen er gjennomsiktig) er mer fremtredende på små og ung fisk. Den klassiske "bratte/knekken" i nakken kommer først når fiskene blir eldre. I tillegg har de ofte hele og klare skjell som gjør det lettere å telle sidelinjeskjellene for å artsbestemme dem hvis noen av de andre kjennetegnene er usikre. Tror det bare er bildene/lyset som lurer oss litt på de andre bildene her. Hadde fiskene ligget på en lys bakgrunn hadde det vært lettere å se finnedetaljene. På hybrider, som jeg har fått mange av og som har vært store, har de ofte de samme kjennetegnene som ren flire har, men fargebasen på finnene er ofte mer rød, skjellene er mer sprikende og kjipe. Men på hybrider så SKAL ikke sidelinjeskjellene stemme med ren brasme eller ren flire, men skal havne innenfor begge artene. Har dissekert noen hybrider sammen med Tom Ole for å sjekke svelgtenner og det er først når de er ute at man kan 100% artsbestemme hybridene til å være nettopp det. Men i 9\10 tilfeller på de gangene jeg er sikker på at det er flire så er det faktisk flire. Selvfølgelig blir fiskene mørkere, slittere og ser mer herja ut når de blir eldre, men det er greit å skille de fra brasme fremdeles.