Jump to content
Fiskersiden

Rage

Members
 • Posts

  5409
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Rage last won the day on November 29 2019

Rage had the most liked content!

3 Followers

About Rage

 • Birthday 06/19/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://artsfiske.blogspot.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Strømmen
 • Interesser
  Arts- og specimenfiske

Recent Profile Visitors

8688 profile views

Rage's Achievements

 1. Fin fangst!
 2. Det er noen fryktelig spennende plasser rett på utsiden av der dere skal bo som jeg har sett på mange ganger!
 3. Vet ikke om jeg kan omtale meg selv som like gamling som Øystein og Rune her men
 4. Tja. Facebook er søppel
 5. Jeg er enig med deg, Leon. Området for en handlingsplan burde jo egentlig sett slik ut:
 6. Veldig bra film som illustrerer en del av problemene. Jeg er verken biolog ellers forsker, men jeg mistenker at dette er et av problemområdene som kommer som en følge av alle tidligere hypoteser og problemstillinger med Oslofjorden. Utfisking av predatorer, fiskebestander/arter ute av balanse, avrenning fra kloakk og jordbruk, tilsig av ferskvann, næringssalter som kommer med, fremmede arter av flere varianter og mangel på oksygen. Alger, plankton og alt dette er også en faktor. Når andre predatorer som fugler og sel feks beiter ned en av de store (om ikke den største) fiskepredatoren i tillegg.. Men hva vet jeg egentlig. Annet enn at jeg har fisket og oppholdt meg ved fjorden i 30 år og at den er helt annerledes nå enn før, både vann, vegetasjon og fisk har endret seg. Pessimist som jeg er, så tror jeg det er for sent, men det er jo lov å håpe.
 7. Heh, om du ikke har sett trål på innsiden siste 15 årene, hvor mye har du egentlig fisket i fjorden? Ser tråler (i entall som oftest) og kilometervis med garnlenker nesten på hver tur jeg fisker i indre Oslofjord. Og alle disse ulovlige morsomme fritidsgarnene som knapt er merket og er knytt fast i land som ingen bryr seg om.. Problemet med Oslofjorden er så komplekst at det er lettest å peke på det vi kan se - nemlig fysiske faststående redskaper og yrkesfiskerne. Jeg er redd for at det bare er én av utfordringene fjorden har - De fisker jo bare på restene av det som er igjen.
 8. Dette er jo klassisk. "La oss prate om det for at folk skal bli oppmerksomme på at vi later som om vi gjør noe med problemet og så glemmer vi det." Da glemmer folket det og. Synd det er 20-25 år for sent og så lenge det ikke er noen stor økonomisk vinning i dette her, så er jeg redd det kommer nederst i bunken over kjipe saker ingen egentlig vil ta i. Det som er synd er jo at det nå har begynt å bli rimelig synlig ut forbi Oslofjorden også, og tidligere fiskerike og fantastiske plasser som feks. Langesund så har dette også betydelig merkbart.
 9. Rage

  Isfiske 2021

  Tror vi det blir is i år da? Jeg tror at turen må gå nordover...
 10. Det siste er et viktig punkt - og også lærerikt. Tror jeg har lært mer av en sesong i forhold til hvordan jeg skal fiske (teknikkmessig) med både mysk og balanse med ekkoloddet enn jeg har gjort de siste ti årene uten. På dager hvor man meiter med statiske stenger så kan jo trua gå litt opp også om det brått kommer masse byttefisk gjennom giversignalet til ekkoloddet. Har også gått rundt og scannet rundt agnfiskene som henger der, ser om de er i rett høyde, om den har hengt seg opp, eller om det står rovfisk rundt som ikke tar, for å nevne noen eksempler. Har sett dette spesielt på abbor, hvor det står 3-4 klædder rundt agnfisken og bare titter på den uten å bry seg. Da har jeg sluppet ned balansen...
 11. Det er latterlig gøy :-) Får ikke noe mer fisk, heller mindre.. .:) Jeg borer to hull.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.