Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Rage

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5 269
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  41

Rage last won the day on May 11

Rage had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

363 Excellent

1 følger

Om Rage

 • Rang
  Kakemons
 • Bursdag 19. juni 1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://artsfiske.blogspot.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Strømmen
 • Interesser
  Arts- og specimenfiske

Nylige profilbesøk

6 006 profilvisninger
 1. Rage

  Brasme!!!

  Skulle tro det.
 2. Rage

  Brasme!!!

  I Norge smaker vel karpene scopex, bluecrab og tutti frutti. Sikkert spennende.
 3. Rage

  Flire?

  Jeg er faktisk ikke enig - Særtrekkene (Øyediameter - snuteavstand), fargen på basen av brystfinnene (gul-rødlig) og finnekanten på gattfinne (sort, hvor nesten resten av finnen er gjennomsiktig) er mer fremtredende på små og ung fisk. Den klassiske "bratte/knekken" i nakken kommer først når fiskene blir eldre. I tillegg har de ofte hele og klare skjell som gjør det lettere å telle sidelinjeskjellene for å artsbestemme dem hvis noen av de andre kjennetegnene er usikre. Tror det bare er bildene/lyset som lurer oss litt på de andre bildene her. Hadde fiskene ligget på en lys bakgrunn hadde det vært lettere å se finnedetaljene. På hybrider, som jeg har fått mange av og som har vært store, har de ofte de samme kjennetegnene som ren flire har, men fargebasen på finnene er ofte mer rød, skjellene er mer sprikende og kjipe. Men på hybrider så SKAL ikke sidelinjeskjellene stemme med ren brasme eller ren flire, men skal havne innenfor begge artene. Har dissekert noen hybrider sammen med Tom Ole for å sjekke svelgtenner og det er først når de er ute at man kan 100% artsbestemme hybridene til å være nettopp det. Men i 9\10 tilfeller på de gangene jeg er sikker på at det er flire så er det faktisk flire. Selvfølgelig blir fiskene mørkere, slittere og ser mer herja ut når de blir eldre, men det er greit å skille de fra brasme fremdeles.
 4. Rage

  Brasme!!!

  ..og hvis noen lurte så spiser vi ikke karpefisk.
 5. Rage

  Brasme!!!

  Hvitfisk banker rødfisk ned i støvlene (med unntak av tunfisk - men det teller ikke i Norge) på alle punkter i min bok hver eneste dag i uken.
 6. Rage

  Brasme!!!

  Haha, jeg er så uenig og enig på samme tid som det går an. Hva defineres som hvitfisk?
 7. Rage

  Vern i Oslofjorden

  Jeg ser absolutt argumentet og synspunktet, men poenget er vel at når det ikke er bærekraftig så blir det i mine øyne kun fokus på "kortsiktig profitt" hvor tilslutt alt kollapser og det gagner absolutt ingen - hverken fiskerne eller sportsfiskerne. Det er synd at det har blitt slik som det er nå, det er faktisk tragisk at det har blitt slikt det er nå.. I en perfekt verden burde ting ha blitt forvaltet slik at man høster av overskuddet og at "det er mer enn nok" til alle som bruker fjorden uavhengig av hva du fisker/driver med. Poenget mitt er ikke å svartmale noen - men når ting holder på å gå skikkelig til helvete så bør folk våkne og ta grep for å få på plass en forvaltning som funker.
 8. Rage

  Vern i Oslofjorden

  Tenk om de som bruker båtene til yrkesfiske endret fokus til "charter" virksomhet, så hadde nok inntektene blitt relativt mye høyere også, og verdien av sportsfisket høyere for flere folk.
 9. Rage

  Gjersjøen i Oppegård kommune.

  +1
 10. Rage

  Vern i Oslofjorden

  Stor tommel opp!
 11. Rage

  Vern i Oslofjorden

  Håper noen har tæl til å gjennomføre noe slikt. Så mye kommentarer på Facebook som var relativt lavmål...
 12. Rage

  Områdetips til stamfiske i Nitelva

  Det fiskes ikke i noen stor grad stam på oppsiden, men det betyr ikke at det ikke er stam der. Det er det. Jeg har fiska litt der oppe, og har fått fine stam på hver tur i noen av svingene der oppe.
 13. Rage

  Flire?

  Alle er flirer.
 14. Rage

  Leie av motorbåt på Vurrusjøen

  Spør på Engerdal Fjellstyre på Facebook - kanskje du får napp der?