Glalaksen Skrevet May 9, 2017 Rapporter Share Skrevet May 9, 2017 Norsk Industri Kraftfulle forslag i veikart for norsk havbruk Norsk Industris visjon er at norsk lakseoppdrett skal være verdens mest effektive og miljøvennlige industrielle produksjon av protein. I veikart for norsk havbruksnæring lanserer Norsk Industri en målsetting om at den årlige eksportverdien fra oppdrett skal være 200 milliarder kroner i 2030. Link: https://www.norskindustri.no/bransjer/havbruksleverandorene/aktuelt/kraftfulle-forslag-i-veikart-for-norsk-havbruk/ Norske forskere har gjennom arbeidet i Vitenskapelig råd for lakseforvaltning utviklet og tatt i bruk et nytt system i trusselvurderingen for villaks. Trusselvurderingen er nå publisert i det anerkjente tidsskriftet ICES Journal of Marine Science. Norsk institutt for naturforskning (NINA): Trusselvurdering for villaks med internasjonal anerkjennelse Link: http://www.nina.no/Aktuelt/Nyhetsartikkel/ArticleId/4234/Trusselvurdering-for-villaks-med-internasjonal-anerkjennelse Trusselfaktorer: - rømt oppdrettslaks - lakselus - infeksjoner knyttet til oppdrettsaktivitet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Afre Skrevet May 9, 2017 Rapporter Share Skrevet May 9, 2017 4 timer siden, Glalaksen skrev: Norsk Industris visjon er at norsk lakseoppdrett skal være verdens mest effektive og miljøvennlige industrielle produksjon av protein. Når ble lakseoppdret produksjon av protein? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LTPoppe Skrevet May 11, 2017 Rapporter Share Skrevet May 11, 2017 (endret) Den 09.05.2017 at 11.44, Afre skrev: Når ble lakseoppdret produksjon av protein? På 70-tallet: den dagen man startet med oppdrett. Fiskekjøtt inneholder proteiner, akkurat som biff. Rundt 20g pr. 100g kjøtt på laks, hårfint mindre enn de ulike delene av f.eks. oksekjøtt. Endret May 11, 2017 av LTPoppe Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Afre Skrevet May 11, 2017 Rapporter Share Skrevet May 11, 2017 4 timer siden, LTPoppe skrev: På 70-tallet: den dagen man startet med oppdrett. Fiskekjøtt inneholder proteiner, akkurat som biff. Rundt 20g pr. 100g kjøtt på laks, hårfint mindre enn de ulike delene av f.eks. oksekjøtt. Nei lakseoppdrtett har alltid vært en måte å bruke fisk på for å tjene penger. Det har aldri vært noen netto produksjon av proteiner. Den dagen man klarer å lære laksen å bli en vegitarianer eller klarer å lage fullverdig for av for eksempel granskog(det er faktisk forskning rundt dette). Vil man få en netto produksjon av proteiner Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LTPoppe Skrevet May 14, 2017 Rapporter Share Skrevet May 14, 2017 Den Thursday, May 11, 2017 at 12.33, Afre skrev: Nei lakseoppdrtett har alltid vært en måte å bruke fisk på for å tjene penger. Det har aldri vært noen netto produksjon av proteiner. Den dagen man klarer å lære laksen å bli en vegitarianer eller klarer å lage fullverdig for av for eksempel granskog(det er faktisk forskning rundt dette). Vil man få en netto produksjon av proteiner Så fordi de er en næring som tjener penger, kan de ikke være proteinprodusent? Og man må produsere med 0 % fiskeråstoff for å kunne være nettoprodusent? Uavhengig av faktiske tall er jo innlegget ditt fullt av fornektelser og selvmotsigelser! Uansett: råstoff fra skog forskes det på, det har du rett i. Men man kan ikke lage et fullverdig fôr utelukkende på kun dette. Ihvertfall ikke på svært mange år. Du burde oppdatere deg på råvare- og reseptsiden. Det skjer veldig mye spennende der. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.