Jump to content
Fiskersiden

Kraftfulle forslag i veikart for norsk havbruk


Recommended Posts

Norsk Industri

 

 

Kraftfulle forslag i veikart for norsk havbruk

 

Norsk Industris visjon er at norsk lakseoppdrett skal være verdens mest effektive og miljøvennlige industrielle produksjon av protein.

I veikart for norsk havbruksnæring lanserer Norsk Industri en målsetting om at den årlige eksportverdien fra oppdrett skal være 200 milliarder kroner i 2030.

 

Link:

https://www.norskindustri.no/bransjer/havbruksleverandorene/aktuelt/kraftfulle-forslag-i-veikart-for-norsk-havbruk/

 

 

Norske forskere har gjennom arbeidet i Vitenskapelig råd for lakseforvaltning utviklet og tatt i bruk et nytt system i trusselvurderingen for villaks.

Trusselvurderingen er nå publisert i det anerkjente tidsskriftet ICES Journal of Marine Science.

 

Norsk institutt for naturforskning (NINA):

Trusselvurdering for villaks med internasjonal anerkjennelse

 

Link:

http://www.nina.no/Aktuelt/Nyhetsartikkel/ArticleId/4234/Trusselvurdering-for-villaks-med-internasjonal-anerkjennelse

 

 

Trusselfaktorer:

 

- rømt oppdrettslaks

- lakselus

- infeksjoner knyttet til oppdrettsaktivitet

 

Link to post
Share on other sites
4 timer siden, Glalaksen skrev:

Norsk Industris visjon er at norsk lakseoppdrett skal være verdens mest effektive og miljøvennlige industrielle produksjon av protein.

Når ble lakseoppdret produksjon av protein?

Link to post
Share on other sites
Den ‎09‎.‎05‎.‎2017 at 11.44, Afre skrev:

Når ble lakseoppdret produksjon av protein?

På 70-tallet: den dagen man startet med oppdrett.

Fiskekjøtt inneholder proteiner, akkurat som biff. Rundt 20g pr. 100g kjøtt på laks, hårfint mindre enn de ulike delene av f.eks. oksekjøtt.

Edited by LTPoppe
Link to post
Share on other sites
4 timer siden, LTPoppe skrev:

På 70-tallet: den dagen man startet med oppdrett.

Fiskekjøtt inneholder proteiner, akkurat som biff. Rundt 20g pr. 100g kjøtt på laks, hårfint mindre enn de ulike delene av f.eks. oksekjøtt.

Nei lakseoppdrtett har alltid vært en måte å bruke fisk på for å tjene penger. Det har aldri vært noen netto produksjon av proteiner. Den dagen man klarer å lære laksen å bli en vegitarianer eller klarer å lage fullverdig for av for eksempel granskog(det er faktisk forskning rundt dette). Vil man få en netto produksjon av proteiner

Link to post
Share on other sites
Den Thursday, May 11, 2017 at 12.33, Afre skrev:

Nei lakseoppdrtett har alltid vært en måte å bruke fisk på for å tjene penger. Det har aldri vært noen netto produksjon av proteiner. Den dagen man klarer å lære laksen å bli en vegitarianer eller klarer å lage fullverdig for av for eksempel granskog(det er faktisk forskning rundt dette). Vil man få en netto produksjon av proteiner

Så fordi de er en næring som tjener penger, kan de ikke være proteinprodusent?

Og man må produsere med 0 % fiskeråstoff for å kunne være nettoprodusent? 

Uavhengig av faktiske tall er jo innlegget ditt fullt av fornektelser og selvmotsigelser!

Uansett: råstoff fra skog forskes det på, det har du rett i. Men man kan ikke lage et fullverdig fôr utelukkende på kun dette. Ihvertfall ikke på svært mange år.

Du burde oppdatere deg på råvare- og reseptsiden. Det skjer veldig mye spennende der. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.