Thor Mikkel Rognerud

Kjennsmotjennet

Recommended Posts

noen som vet om hvordan fiskearter som lever her? har lest at det har vært ål her på 1900 tallet men eksisterer den i detta vannet enda? mulighet for stor gjedde her? så mange spørsmål angående dette vannet, men det står desverre veldig lite informasjon på nettet, derfor tenkte jeg å publisere det her for å se om noen har noe mer informasjon som ikke er tilgjengelig ellers, takk for svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hvis du mener kjennsmotjennet i Nes kommune, Romerike, så har det ikke vært ål der på minst 100 år, siden kraftstasjonene nedstrøms Øyeren ble bygget. Opprinnelig var det de "vanlige" artene; abbor, gjedde og mort i dette systemet. Det er også en tynn bestand med (stor) karuss der, i åa inn og ut har det vært en tynn ørretbestand, og i åa nedstrøms er det gullbust. I "moderne" tid har det blitt satt ut sørv, vederbuk, karpe og suter der. Uvisst hvordan bestandene er, men jeg har hørt at det har eksplodert med små sørv der.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stemmer som piscator sier, er blant annet suter der. En del sørv og mort man må jobbe seg gjennom dersom man prøver på den da.

Har til gode å se noe til vederbuk, karpe og karuss der, men av de så skal det være mest sannsynlig med sistnevnte. Det bør nevnes at vannet som følge av tørken i sommer har vært på langt unner normal vannstand. Har ikke vært der og sett selv pga flytting, men ble fortalt at det var et sted mellom 1 og 1,5m under normalen. Tippe at dette kan ha vært noe uheldig for fisken i vannet. 

Suteren skal vistnok hatt suksefull gyting der, men de jeg har tatt har aldri vært under 1kg og ikke over 2, så hvor god rekrutteringa er ekke godt å vite. 

Slenger ved eksempel på sørv og suter fra vannet. 

DSC_0160.JPG

DSC_0138.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå