Jump to content
Fiskersiden

Anbefalinger til "enden av snøret" for fiske fra land - Nøklevann (ultrafersk-fisker)


Recommended Posts

Hei! ønsker anbefalinger til "enden av snøret" for fiske fra land - Nøklevann (ultrafersk-fisker)

akkurat nå bruker jeg en 12g spinner slik vist på bildet, fikk denne anbefalt på en fiskeforretning i Drammen..noen andre som kan komme med noen tips? gjerne via linker til nettbutikker? er ultra-fersk på fiskefronten (..er ca. 30 år siden jeg stod hver sommerdag på moloen i Nevlunghavn og fisket makrell, torsk og sei :))

tips mottas med takk!

179076030_473657243889171_777303774599454742_n.png

Link to post
Share on other sites

La meg begynne med noen trøstende ord.... Per nå er du inne i en periode der "bettet" kan være svært seigt i ferskvann. Det er for kaldt til at diverse insekter og dyreplankton har kommet i gang, og mange fiskearter er per nå mer opptatt av å sikre fremtidige generasjoner enn av å fylle egen mage. I Nøklevann er det gjedde, abbor og ørret som er de primære fiskene som kan finne på å bite på spinneren din, og både gjedde og abbor er nok svært trege der nå da de er fulle av rogn/ melke og vil bevege seg så lite som mulig for å ikke miste det de har før leken. Skal du fiske gjedde/ abbor nå, må det fiskes sakte, bunnært og du må få agnet ditt tett på fisken. Det betyr i praksis jigg eller agnfisk.

Ørret kan det derimot være god fart i nå. De ble ferdige med leken i høst (tidlig vinter). Ørret i Nøkle er dog litt som nåla i høystakken, du må regne hundrevis av timer mellom hver av de.

Skulle jeg fisket i Nøkle nå, hadde jeg tatt med jolla og rodd rundt mens jeg dorger med woblere etter ørret. Har man ikke en flytende farkost og er bundet til land, hadde jeg enten fisket som nevnt med jigg, eller meitet (med død og lokal agnfisk) tett på bunnen. Med jigg hadde jeg da brukt en shad eller worm, med jiggskalle rundt 5-10 gram så jeg kan fiske den sakte og tett på bunnen uten å sette meg fast (hele tiden).

Edited by erik
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.