Jump to content
Fiskersiden

Høring med konsekvenser for alle med båt i saltvann - frist i dag


erik
 Share

Recommended Posts

Det snakkes mye om komspirasjonsteoretikere om dagen, og noen av de sitter i vårt eget Forsvarsdepartement. Nå er det forsåvidt jobben til disse å se etter kriser og trusler der ingen andre ser de, men nå er de i gang med noe som kan påvirke enhver båt i saltvann med et ekkolodd. Vi snakker om revidering av forbudet mot bunnkartlegging.

 

Link til høringen:

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing-forslag-til-forskrift-om-skjermingsverdige-objekter-og-bunnforhold-pa-svalbard-og-jan-mayen/id2870440/

Klikk på "Send inn høringssvar" for å levere svar. Bruk gjerne copy & paste fra mitt svar om du mener det er greit nok:

Viser til høring vedrørende - Forskrift om opptak og bruk av informasjon om bestemt angitte bunnforhold.


Dessverre viser Forsvarsdepertementet igjen at de hverken er orientert om hva som finnes og selges av marin elektronikk, eller hvordan dette brukes i praksis. I dag har nær sagt enhver kombienhet (ekkolodd med GPS) på markedet mulighet for såkalt "live-mapping", som innebærer opptak av dybde og posisjon benyttet til å tegne opp bunnkart. Funksjonaliteten i dette varierer noe merker og modeller imellom, men samtlige modeller med denne funksjonen i dag gir bunndata med høyere oppløsning enn høringsdokumentets definisjoner av ugradert. Mange gir informasjon om bunnkomposisjon og vegetasjon også. Stort sett alt av nye fritidsbåter som utstyres med en slik kombienhet, og det er de fleste båter over 16 fot, har denne teknologien og alle eldre båter som oppdaterer eksisterende marin elektronikk får det også. Dette gjør det umulig for brukerne å forholde seg til forskriften, og med tanke på volumet enheter i bruk er det umulig å håndheve forskriften. Dersom dette gjennomføres blir det en ren papirbestemmelse uten rot i virkeligheten.


Alt av opptak av bunndata gjort i privat regi må degraderes, enhver henvisning til opptak i privat regi bør snarest fjernes.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.