Jump to content
Fiskersiden

Denne rapporten handler om fisketuren min i Norge, hovedstaden Oslo, på Oslofjorden


Mant12
 Share

Recommended Posts

Jeg oppdaget fiskesesongen 2020 i midten av april på Oslofjorden, som ikke er langt fra Oslo, hovedstaden i Norge.

Jeg kom til Oslo helt tilfeldig - det var en ikke-planlagt tur i 3 dager. De tre dagene skulle min kone og jeg bare gå rundt i Norges hovedstad og nyte de lokale attraksjonene. Bare en vanlig kort turisttur.

Og for å gjøre det enda bedre, bestemte jeg meg for å hengi meg til tre timers betalt fiske på Oslofjorden :)

Vi forlot Polen i kaldt, regnfullt vær. Og Oslo hilste oss også med null temperaturer og regn. Jeg ønsket ærlig talt å avbryte fisketuren - det var for vind og kaldt. Vi ble gjennomvåt og kalde den første dagen. Og den andre dagen, om morgenen, ventet fiske på meg. Meteorologene lovet virkelig en temperatur på +1 om morgenen, ingen vind og ingen regn. Vi trodde dem og bestemte oss for ikke å avbryte fisketuren.

Jeg vil avvike litt og dele inntrykkene mine av Oslo. Det er en moderne, vakker europeisk by. Hovedstaden i Norge og den største byen i dette landet. Ren og godt vedlikeholdt. Med vakre promenader. Med uvanlig arkitektur. Med en overflod av elbiler som du ikke ser her. Kirker og templer, museer og store grønne parker. Verdt et besøk, hvis du får sjansen. Fra flyplassen kjørte vi til hotellet vårt med https://atobtransfer.com/. Og nå er jeg glatt tilbake til fiske.

Det var morgen den andre dagen, og klokken 7.30 var vi på vei til stedet der båten og kapteinen ventet på oss. Victoria, den fremtidige kona til båtens kaptein, kjører oss til stedet i elbilen sin.

Det viser seg at min kone og jeg er de eneste fiskerne for dagen. Og vi skal ut på en båt som heter Matteo.

Forresten, Glenn (det var navnet på båtkapteinen vår) har en annen båt som har plass til en gruppe på 6 fiskere.

Vel, her er en klassiker av sjangeren - så snart vi ble kjent og begynte å dra i båten, kom en sterk vind opp.

Det var ingenting å gjøre, så vi bestemte oss for ikke å avbryte fisketuren og legge ut på havet i håp om at været ville være barmhjertig med oss og gi oss litt god fiskespenning.

Det er noe som heter hardt fiske. Slik jeg ser det, var det akkurat det vi hadde i Oslo. Glenn kjenner området godt. Og han kjørte båten akkurat der han har fisket mange ganger. Han hjalp seg selv med ekkoloddet. Vi kom til stedet, ja, det var fisk der, stoppet båten, stilte oss foran vinden som frøs oss til beinet og begynte å fiske.

Forresten, i løpet av hele tre timers fiske møtte jeg i vannområdet bare en oppblåsbar båt med to fiskere, og en båt som vår, med en fisker....

Fisken ignorerte oss forræderisk. Og så, stående ikke mer enn 10 minutter på ett punkt, endret vi plasseringen og dro til et nytt sted. På jakt etter fisk og et roligere sted.

Fisken var alltid på stedet der vi kom. Men det reagerte ikke på agnene våre.

Vi var stadig i bevegelse, og jeg hadde fortsatt tid til å nyte den fantastiske skjønnheten i Oslo-fjorden. De steinete strendene, de store skogsområdene - alt er veldig vakkert, og det er ingen måte å fange det på en video eller et bilde.

Og den vanlige varme teen med en søt bolle, som kapteinen behandlet oss med, var spesielt deilig.

Etter en times fiske bestemte vinden seg for å skåne oss - den avtok litt. Og Oslofjorden ga meg min første fangst - det viste seg å være en liten saida (sei), som Glenn sa.

Vi endret ikke planen vår - nytt sted, ikke mer enn 10 minutters stopp, ingen fangst, flytt til et nytt sted. Men værforholdene var fortsatt mot oss, og fisken, selv om den sto på poeng, reagerte ikke på agnene våre.

Litt senere fanget vi en fisk til. Vel, vi gjorde det, men vi kan også legge det i poengarket. Kapteinen sa at det var en fisk som heter fiskat.
Det interessante er at jeg med hell rev av agnet på en av stengene).
Og det faktum at vi en gang fanget Glenn oppå hverandre da vi fisket. Og vi var så begeistret og trakk så delikat og tenkte at vi trakk vår egen fisk samtidig...:)

Tre timer fløy veldig raskt, og fisketuren var over. Vi takket kapteinen vår hjertelig for å prøve å presse maksimalt ut av fiske under slike forhold. Og for det faktum at vi bare hadde en veldig hjertevarmende tid på å chatte om helt andre emner.

Var jeg fornøyd med denne fisketuren?

Ja)

image.jpeg

photo_2023-03-13_16-36-23.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.