Jump to content
Fiskersiden

Ølgylt

Members
 • Content Count

  3655
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  118

Everything posted by Ølgylt

 1. Gratulerer med båt. Jeg kjenner ikke området rundt Søgne, men artsfiske Kristiansand (du finner dem på face) har veldig mye kunnskap og har sikkert noen tips til deg. Noen av dem er innom siden her av og til, men det går nok fortere på Facebook. Håper det dukker opp rapporter med bilder av stolt fisker her.
 2. Takk for god forklaring. Jeg er ikke redd for at andre sportsfiskere skal få noen tips, betraktelig verre hvis posisjonsdata selges til bunntrålere og slikt.
 3. Ølgylt

  20 20

  For en stund siden lakket det mot slutten av 2020,og jeg var ikke på fisketur. Grunnen til det må man betraktelig lengre tilbake i tid for. Så altså, for en god stund siden forlot jeg universitetslivet med en bøling vekttall og ymse kunnskaper i skreppen, og med podinne på armen skulle jeg legge først bergen og deretter verden for mine hårete føtter, og erobre stor status og masse peng og sånt, men det fordømrade arbeidslivet gir beng i forskjellen mellom Dadaisme og Russisk futurisme, og jeg syntes det var helt ok å kjøre truck (Denbrydde seg heller ikke om Dadaisme, men den protesterte
 4. Ingen kommentarer? Pussig med det premiebordet og de interessante klassene. Jeg skal i hvert fall slenge meg med. Eneste er at jeg er en anelse skeptisk til fiskeeselet. Verdien av metadataene de får inn er formidabel og jeg ser ingenting om hva de tenker å gjøre med den. Men jeg er ikke skeptisk nok til å la være, jeg må bare få ræva i gir og snøre i vannet, fortrinnsvis et sted der det er annen fisk enn hvitting.
 5. Med så tykk is burde det rekke å åpne seg flere luker i kalenderen. Husk å ha plaster klart når du skifter skjær, sløvt mot is betyr ikke nødvendigvis sløvt mot fingre. Lykke til på neste forsøk.
 6. Vel. Jeg tenkte bare kulest av de vanligste artene i sjø, elv og vann. Skulle jeg valgt hva som passer meg, ville det blitt havmus, hågjel og småflekket, og åtseletere er ikke helt det samme som predatorer.
 7. Tja, hvis man skal blande biotoper ville jeg gått for havmus, sjørøye og lake.
 8. Setter stor pris på at skitt fiske bedriver livredning her. Håper de har planer for bruken av forumet, men uansett har jeg da fremdeles et sted å lire av meg usakligheter
 9. Flott rapport. Som TT sier, tøft gjort å gå gjennom isen og bare dure på videre. Håper det blir bilde av fisk i neste.
 10. Uff, blir det slukdenging i år også. Forøvrig er det kvinnediskriminerende å skulle ha en egen klasse for dem, er de liksom dårligere til å fiske bare fordi de flyter bedre? Spøk til alvor, så glimrende at dere fortsetter suksessen.
 11. God jul til deg og. Godt å høre at noen svinger stanga. Og godt å høre at du ikke drar inn nye arter. Her har stengene samlet julestøv.
 12. Kutlinger er en evig kilde til frustrasjon og glede. Tommelfingerregelen er : alle er svartkutlinger til det motsatte er bevist. NKML har gjort en del for å få det lettere: https://nkml.no/2013/06/13/om-leirkutling-vs-bergkutling/ Lykke til med jakten TT, håper det går bra og at du får alle artene, inklusive glass og krystall, samt den der som er kommet fra danmark, men ennå ikke tatt på stang. (duger dette som jinxing tro?)
 13. Førjulstiden er preget av så mangt, og i de flestes liv innebærer det lite fisking eller fiskerelaterte aktiviteter. Jeg, som så mange, har lyst å komme meg ut, men når tiden går til å støvsuge skjorter, og pakke inn kaker, for ikke å snakke om jobb, eksamener og sånt utøy som stjeler masse tid, blir det til at man tror man skal få rukket masse flotte turer i romjula ihvertfall. Og det må jo planlegges. En ting man trenger er tackler, og når krokene ligger i kakeboksen etc, kan det være fint med en bruksanvisning. Dette er en fin og anvendelig oppskrift jeg lagde for rundt ni år
 14. I stand corrected. På telefonen så de ut som svartkutlinger, men på pcen gjør de ikke det.
 15. Det er små svartkutlinger Bare de som har så mye svart. Bortsett fra rødflekket, men de har helt andre finner. For kutling identifisering er det lurest å ta bilde av dem i vann, slik at man ser finnene utspilt
 16. Det virker i det hele tatt som om det er svært få yngre folk som vet at Bathorys Blood Fire Death er den ubestridt beste kjøreplata noensinne
 17. Festlig luke med fine vendinger og flotte turbeskrivelser. Gleden over tur og testing av utstyr kan være velså stor som gleden over fisk, og du bygger opp et solid erfaringsgrunnlag. Likte spesielt at 2020 var året alle andre hadde det forferdelig mens du koste deg glugg i hjel
 18. Flott luke med fine fisk og god tekst. Er noe med det der at den irriterende agntyven plutselig er en durabelig fighter.
 19. Kjipt. Håper det dukker opp.
 20. Fiskermannen tok en tysk en i dag, og det er faktisk en god ide. Det er mange tomme luker fremover, og det er ikke bare bare å koke ihop en luke. Så om andre føler for å gjøre det samme, altså resirkulere godsaker fra svunne tider, er det bare å gønne på. Jeg tror jeg også skal se nøyere på den muligheten.
 21. Festlig historie. Og en god ide å hente denne frem på en tomlukedag.
 22. Flott luke. Var en del å dra kjennskap på. Hardplastwobbleren fikk jeg og utallige smågjedder på ikke så fryktelig langt derfra.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.