Gå til innhold
Fiskersiden

Tilreisende fiskere tar for mye storlaks i Tana.


Aalerud
 Share

Recommended Posts

Det var lite storlaks i Tanaelva 2004. Rettigshethaverne har kommet fram til at tilreseisende fiskere tar for mye storlaks.

Fylkesmannen kommer med bakgrunn av dette med følgende utsagn:

sitat:På bakgrunn av det som har skjedd de siste årene er det grunn til å frykte at beskatningen i Tanavassdraget er for stor. Spesielt utsatt er nok tidligvandrende storlaks, fra mange områder i vassdraget sies det av lokalkjente erfarne fiskere at ”storlaksen er borte”.

sitat:En bedre beskyttelse av laksestammene vil kreve tiltak som berører både lokale fiskere og tilreisende fiskere. I denne omgangen er det reglene for tilreisende fiskere som kan endres.

Det foreslås at prisen på fiskekort for tilreisende økes, samt at det innføres stangbegrensning i sideelvene. Hvordan de skal få merkbart mere storlaks i elva med dette tiltaket er uforståelig. I 2004 tok tilreisende fiskere 1,8 tonn av en total fangst i elva på 33 tonn. Kanskje en idè å finne bedre virkemidler?

Heldigvis er dette bare en forhåndshøring. http://www.fylkesmannen.no/digimaker/docum...gIvc47151er.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres helt tullete ut. Det er da uvesentlig for laksestammen om storlaksen tas av lokale eller tilreisende...enten må de begrense fisket noe da (hva med faststående redskap???) eller innføre bag-limits. Har fte lurt på hvor mye penger de kunne tjent i Tana om de fjernet mesteparten av de faste redskapene og satset mer på elva som ren sportsfiske elv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reglene for Tanaelva har alltid vært litt sprø. Tidligere (og kanskje nå også for alt jeg vet) var det egentlig ikke lov å bruke mindre enn 2/0 [:0] - for at man ikke skulle få lakseyngel. Regelen fant de på da de så noen Finlendere fiske lakseyngel under Tana Bru som de la i salt. Sprøtt men sant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skytes på pianisten ser jeg...

Tiltakene får stryk herfra. Økte kortpriser og stangbegrensninger er bare med på å skyve vekk tilreisende sportsfiskere (som faktisk legger igjen mest spenn i lokalsamfunnet den tiden de er der), så deretter er det bare opp til de lokale å kjøre elva i grøfta på egenhånd. Sideelvene i Tana er for det meste smålakselver. Tror heller de skal redusere alt annet enn sportsfisket i første omgang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

[8D]La no endeleg fylkesmannen og hans lokale tilhengere få herja i nokon år, det vil framkrevja ei radikal endring med tanke på tapte inntekter ol. Dette handler om mykje meir enn kortsiktige gevinster,men meir i takt med "Finmarkslova" som er på trappene. Dette vil gje dei større egenrett og styring av lokale ressursar. Dette er framskunda av interressanter med betydeleg kommersiell interresse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.