Gå til innhold
Fiskersiden

fersking,med en del spørsmål


helgje
 Share

Recommended Posts

hei har fisket en god del med stang, billi pilkestang med billig snelle av ukjent merke. har fått opptil to sei på 9 og 10 kg med det utstyret og har jo klart og fått opp det og.

men, falt for fristelsen for og kjøpe litt "proffere" utstyr (trudde eg til eg begynte og lese litt her) kjøpte da "Havfiskesett Fladen Maxximus" fra sportogfiske.no

men satt meg ned her og las gjennom litt av hvert her inne, og las da at dette var heilt ubrukleg... so? kan eg berre dompe det på havet med en gang eg får det?

las også om sen tykkelse og bruddstyrke, der og har eg bomma litt trodde eg mådde ha kraftig sen for og fiske stort, men sånn eg forsto det so ha det vor nokk med 0.39mm med bruddstyrke på ca 20kg?

eg kjøpte sjølvsagt det sterkaste eg fann eg, ubruklig?? eg kjøpte: Berkly Fireline, 270 m spole, farge røkgrå 0.50mm med bruddstyrke på 49,9kg..

blir det rett og slett for kraftig sen på heilt uduglig stang og snelle?

takknemlig for alle svar:)

hilsen forvirra fisker som tydlivis har kjøpt feil utstyr:S

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kos deg med det du kjøpte ,du. Fisken ser bare det som er i enden av snøret allikevelsmile.gif

Etter hvert som du får erfaring faller ting på plass og i dette forumet er det mye å lære.

Setter allikevel spørsmålstegn til eventuell butikk du handlet hos. De burde være flinkere til å anbefale rett utstyr til det type fiske du skal drive med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:D Det settet er heilt greitt som ei innføring i havfiske, det kjem litt ann på kor djupt og kor sterk straum det er der du skal fiska. Langvarig bruk av lodd i str. 1kg+ vil nok ta knekken på denne snella kjapt, men til lettere fiske vil den nok duga ei god stund. Husk å skylla snella i ferskvatn etter bruk, så varer den lenger. Det er ofte lurt å spørra div sjapper om anbefalinger før ein hiver seg på eit tilbod på nettet. ^_^
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jodaa held nokk fint til sånt fiske rett uti fjorden her, men hadde tenkt og prøve meg uti havgapet om ei stond, men eg får prøve så får eg sjå korleis det går.

et lite spørsmål til, skal eg bruke tykkere sene i kroksettet? er vel lett for at fisken iter av tynn sen, kan eg da ha tykkere og svakere sen der?

takker for et nydeleg forum, her blir eg setande og lese:)

sitter foresten på ferga på vei hjem og skal åpne pakken me stanga no:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Settet vil nok funke, og det er jo åpenbart bedre enn å ikke ha noe i det hele tatt, men jeg tror neppe det vil vare spesielt lenge... Her er det i alle fall svært viktig at du skyller i ferskvann etter hver gang snella har vært i bruk. Angrer du på kjøpet må du huske på at du har to ukers angrefrist på varer kjøpt på postordre eller nett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har nå fått prøvd stanga litt,med litt pilking på ca 40m, var heller dårleg med fisk. Men fekk en torsk på 8,4kg, og d var artig det ikkje nokke prblem det.

men skal en tur utaskjærs og fiske etter lange en dag, har lest gjennåm mange tråder i havfiske delen, og er maaaange ord og utrykk eg ikkje forstår.

men vist eg skal prøve meg etter lange og brosme på rundt 300m, skal eg da bruke sånn bom og slep og agne eller kan eg gå for pilking?

hadde vert kjempegreier vist nokken kunne forklare litt om dette fiske med bom og sånt styr, eller linka til en tråd der det er forklaringer og bilder.

og når eg fisker på den måten med agn skal eg berre slakke ned og vente til fisken biter? eller skal eg småpilke litt for og få litt bevegelse i agnet?

takker for alle svar, blir klokere for kvart ord eg les:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kutter ut pilken når jeg fisker under ca 100 meter. Da går jeg over til agnfiske med og uten bom. Har etter hvert blitt mindre og mindre bruk av bom og gått over til et paternostertakkel med to eller tre opphengere. Dette har gjort at antallet småbrosmer har blitt redusert kraftig. Har flere turer der jeg ikke har fått brosme i det hele tatt, noe som ikke skjedde når jeg brukte bom. Prøv deg frem med et paternostertakkel med og uten bom i enden. Noen dager er det fult på alt, noen dager er det kun bommen som gjelder og andre er det bare opphengerne som skaffer fisk.

Til takkelet bruker jeg monosene i tykkelsene 0,90 til 1 mm siden disse er såpass stive at de vil holde kroker ol utfra takkelstammen og forhindre mye surr. Prøv deg frem og du vil sikkert finne teknikker som passer deg og ditt fiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.