Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Takk. Forrige film var nok litt mindre "folkelig" med high-tech fiske, men vi varierer fisket mye. Neste prosjekt på agendaen er å traile over fjellet til Sognefjorden, ikke særlig high-tech men definitivt en aldri så liten logistikkøvelse. Jeg varierer fortomslengden en del egentlig, mest av praktiske årsaker. Utgangspunktet mitt er 1,5 gang stanglengde, og stangen jeg bruker der er 11 fot. Men så hender det at latskapen tar overhånd og fortommen ikke skiftes etter snørebrudd, særlig hvis vannet er grumsete. Vannet var grumsete på turen før denne, så da startet jeg med rimelig kort fortom nå. Den ble raskt skiftet ut til normal lengde. Du ser det forsåvidt på seansen der jeg kaster fra en flytebrygge, der er fortommen lang og jeg må legge inn "baksleng" i kastet for å ikke kroke brygga i kastet. Mottageren for myggene våre (mikrofonene vi har festet på jakken) fikk litt trøbbel på denne turen dessverre, derfor litt variabel lyd i noen av klippene. Reklamasjonen ser ut til å være godtatt, så med litt flaks er nytt utstyr på vei i posten. For alle andre som vil prøve seg som Youtube-stjerner så vil jeg sterkt anbefale å bruke mygg. Man får veldig mye bedre lyd, og med det også mindre etterarbeid med å forsøke å rydde opp i vindsus og annet grums.
  3. Du har kanskje sett det allerede, Vera og undertegnede hadde en pangstart på april og sesongen med åpent (fersk-)vann. Men skulle resten av april følge den malen? Les mer på bloggen: Eriks fiske april 2024 - pangstart! (teamcolibri.blogspot.com)
  4. Today
  5. Norske Lakseelver Nettmøte på Teams - Vær klar til sesongen også på nett! - 15. mai 2024 Vi tar en gjennomgang av nettsideløsninga for de av dere som har nettsider i Norske Lakseelvers portal. Link: https://lakseelver.no/nb/events/vaer-klar-til-sesongen-ogsa-pa-nett
  6. Yesterday
  7. Trivelig som alltid! Og som vanlig sånn passe folkelig profil, slik at det faktisk inspirerer til å komme seg ut på «vanlige» fisketurer. Et spørsmål og en nerdekommentar; - Bruker du bare om lag 1,5 meter snøre etter bombardaen, eller så jeg feil? - Jeg tror det var Glitre Nett som rappa sluken din, ikke Elvia
  8. Vera og jeg dro sydover i et håp om å finne sol, varme og bitevillig sjøørret.
  9. Per-Erik Schulze is a Norwegian marine ecologist, and Randi Storhaug is the deputy chair of the Norwegian Society for the Conservation of Nature. Their joint op-ed serves as a supplement to a recent open letter sent to the Norwegian government by seven Norwegian NGOs regarding the status of aquaculture in the country, as well as conversations held with Chilean NGOs that highlight similar troubles they believe are present in the South American nation’s aquaculture industry. SeafoodSource: Are aquaculture sustainability certifications broken? Link: https://www.seafoodsource.com/news/aquaculture/op-ed-are-aquaculture-sustainability-certifications-broken Hovedpunktene i felles "Opprop fra sju norske organisasjoner om at norske oppdrettsanlegg må bli utslippsfrie" fra Naturvernforbundet, Norske Lakseelver, Reddvillaksen, BirdLife Norge, Natur og Ungdom, Sabima og Norges jeger- og fiskerforbund kan du lese her.
  10. Siste uke
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.