Gå til innhold
Fiskersiden

TT

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 705
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    179

Alt skrevet av TT

  1. Oi oi! Klassisk sjøørret det der!
  2. Skitt fiske! Jeg antar målet er SØ.
  3. Grattis med sik. Sik på 800 gram er ikke dagligdags, og langt over min Pb. Sik på gummi er vel heller ikke helt vanlig. Selv har jeg bare fått det på mormyska på isen.
  4. Jeg har opplevd at innlegg ikke blir postet, men da finnes som kladd. At de blir helt borte var en ny opplevelse. Persen min i Havfiskern er to fisk, så jeg har en del å gå på … Det er noen arter det bør være relativt lett å «plukke» her i indre Oslofjord, hvor jeg tross alt ferdes en del med båt. Feks skrubbe, makrell, hvitting og lyr. Kanskje jeg blir inspirert utover sommeren …
  5. Hmm, i ren «nei, forumet er ikke dødt-ånd» skrev jeg en lengre rapport søndag kveld. Men av en eller annen grunn ble den verken lagret som innlegg eller kladd. Så da ble jeg litt sur og måtte ha to dagers karantene før nytt forsøk med en kortversjon; Vel, vel, søndagen var en fantastisk fin dag selv til Østlandet å være, men det lå ikke an til annen uteaktivitet enn litt lek med ball med kidza (håndball, selvsagt. Jeg jobber hardt for å holde dem unna fotball). Men så var plutselig bilen og barnevakta tilbake litt over 16 og det slo meg at sola har lagt på adskillige timer oppetid siden nyttår, så jeg lasta sykkelen på bilen og kasta meg rundt. Det var fint ved sjøen, men når sola krøp nedover merket man at det fortsatt var vinter og ganske kaldt. Stille ble det også, så ev. aktiv fisk ville vært synlig på langt hold. Første plass ga intet tegn til liv, bortsett fra en sel som etterhvert stakk snuta opp av vannet. Sel er ingen höydare for fisket, så jeg tok pedalene fatt for å teste en annen vik før mørket tok over. I utkanten av den vika smalt det jaggu på en fisk på første kastet. Det slo meg raskt at jeg ikke akkurat var rigga for CR denne kvelden. Jeg hadde ikke håv, ikke noe å legge fisken på og ikke vekt. Derimot hadde jeg husket målebånd, for denne fisken skulle inn på Havfiskern koste hva det koste ville. Det kosta fisken livet, men ellers gikk det ganske udramatisk for seg. Stranding av fisk er ganske standard prosedyre når jeg fisker alene med bombarda med over 3 meter fortom. Fisken var en gyllen halvmeter, som Ari ville sagt. Og med det ligger jeg milevis forran fjorårets prestasjon i Havfiskern. I fjor endte jeg nemlig med en mikro-makrell, og makrell er jeg rundt 98 pst sikker på at jeg skal klare i år også. Fisken veide for øvrig 1150 gram på kjøkkenvekta hjemme.
  6. Tja: 1. Du trenger ikke kaste langt for å få fisk 2. Fisk der det er overflateaktivitet. 3. Det er enklere å fiske på vakende fisk i elv enn i stille vann. 4. Er det en hindring bak deg, feks en busk, beregn et tilsvarende punkt foran deg, som du ikke skal krysse med kastingen. 5. Sjekk flua og fortommen jevnlig. Kroken kan være slått av eller flua går i oppløsning. Nybegynner-kasting sliter typisk litt på utstyret.
  7. Heldigvis er godvær ofte godt fiskevær i mange sammenhenger. Til vårfisket etter sjøørret tar jeg gjerne sol som varmer opp vannet i grunne bukter. Og sol kan sette i gang klekkinger mv skog og fjell. Det er egentlig bare til harvefiske på høsten jeg dropper å dra ut om været er for fint. Det trenger ikke å bøtte ned med regn, men det bør være litt vind. Min beste harvetur i Nordmarka var dog på en kveld med skikkelig drittvær, med kraftig vind og tungt regn fra alle kanter. I tillegg må det gjerne regne en del for at vannføringen i den lokale laksebekken her i byen skal stige til et interessant nivå.
  8. Kart er alltid stas, men dette tror jeg har for lav oppløsning til å være til særlig nytte. Da er det mer nytte i å bruke kart til å se etter solvendte bukter og viker, der vannet varmes opp på fine dager. Ferdes man med båt, har man jo gjerne ekkolodd som viser temperatur, og det kan være verdt å følge med på forandringer. Jeg har lært at ørreten har dårligere saltutskilling når vannet er kaldt, særlig mindre fisk. Om det er riktig, tør jeg ikke si
  9. Det er lite knyting av takler (endegrej?) her i huset, men i kveld fikk jeg ånden over meg og rigga opp noen bombarda-dupper. Tjukk mono (i dag ble det 0,45), en gummikule og en svirvel i hver ende, og så er det bare å knyte på fortom i felt.
  10. Veldig fin rapport og fine bilder, @ChiliBonden! Du har formildet såpass mye innsats her inne, så du fortjente litt medgang. Men du kan godt holde lange-persen på 5,5 kg en stund fremover, for persen min på lange er 5,7. Dette med driting i båt er faktisk en kjent problemstilling. Når man står opp før fanden har fått på seg tøflene, er det ikke alltid magen henger med på temposkiftet, og da kan behovet melde seg offshore. Heldigvis for egen del, fisker jeg stort sett temmelig kystnært, for jeg har noen halvpaniske strandhogg på samvittigheten …
  11. TT

    Memento Mori

    Det er mange år siden jeg har hatt noen særlig innflytelse på «hvor skapet skal stå», så dette er skapet til øl-sjappa inne på Storosenteret i Oslo. Vel verdt et besøk om man er i nærheten og er metabolsk handikapet …
  12. TT

    Memento Mori

    Det ser ut til at vi er i samme båt, @Ølgylt Håper vi kan ta med fiskestenger i den båten …
  13. Var du på arrangementet på VAK, @erik? Litt nysgjerrig på hvordan det forløp.
  14. Det første som klekker er mygg. Så om du har håp om å fiske med tørt, bør myggimitasjoner med. Ellers er jeg enig med @Gabriel. Montana-nymfe er også en populær tidlig- flue. Skulle jeg fisket i småelver tidlig i sesongen, ville jeg nok tydd til mark …
  15. Tja, man får bruke de muligheter man har. Mjøsa er jo ikke akkurat den dummeste plassen å bo ved fiskemessig sett. Min største sesongmessige bekymring akkurat nå, er at påsken er over 1. april, da sjøørretfisket åpner på den svenske vestkysten. Sjukt dårlig timing av de geistlige, eller hvem som nå har ansvaret for dette …
  16. Oslofjordsesongen min ble på sett og vis åpnet i dag, da jeg sneik meg til en times kasting i Bunnefjorden etter å ha vært en tur og sett til båten som står under presenning på Nesodden. Mørkt og litt dystert ved sjøen og ganske dårlig sikt i vannet etter regn og snøsmelting. Hverken så eller kjente fisk, men fint å være i gang.
  17. Hei! Da bør du beskrive hva du vil fiske etter og hvor (elv, vann eller sjø) du tenker å fiske.
  18. Siden det garantert er et lurespørsmål, tipper jeg Lindås. For det er vel dit fergen går? Men du er muligens litt seint ute på flere måter …. Fin rapport, for øvrig!
  19. Fint å høre at gamle innlegg blir lest. Og kommer de til nytte, er det jo direkte trivelig. Arkivet er jo et forums store fortrinn, jf. ymse diskusjoner om død i det siste.
  20. Ble det egentlig noe av den konkurransen? Kombinasjonen av mildvær og hard vind er jo ingen reser for sjøisen …
  21. Ganske ofte tenker jeg det er noe galt med ekkoloddet mitt, eller at jeg har rota med innstillingene, slik at jeg ikke ser noe fisk. Men så kommer jeg på at jeg holder til i hhv Indre Oslofjord og svensk vestkyst … Dette ser bra ut, @Sesam
  22. Apropos taksonomi; de fire første bokstavene i etternavnet mitt er «Taks». Jeg har jobbet samme sted i snart 20 år, og da blir det jo gjerne slik at man har blitt opphav til en del praksis og doktriner. Noen av kollegaene mine synes at noe av denne praksisen er litt vel pragmatisk, og har gitt den navnet «taksonomi». Noen ganger er det ment som spott, noen ganger som en hedersbetegnelse. Stolt blir jeg uansett
  23. Takk for vakker rapport, @Ølgylt. Den ga mange assosiasjoner. Det må vel en kystmeiter til for å dra til Femundsmarka og ende opp med flere laker enn røyer. En liten artighet i den forbindelse, er at persen min på lake er fra akkurat samme vann. Faktisk har jeg ikke mindre enn fire perser fra det vannet. Lake, røye, ørret og harr. Laken ble tatt sommerstid på død ørekyt i et forsøk på å lure en ørretkubbe, og ble estimert til rundt 1,5 kg før den fikk svømme videre. Men på en vintertur tok en kompis av meg en lake som var en blåkopi av din. Historien vil ha det til at den veide 3,5 kg, men jeg mener å huske at det var 3,4. Noen dager før den laken kom opp på isen, hadde oppsynsmannen vært innom. I tillegg til oppsyn, satte han ut smørøye som han hadde med i en vanntank på scooteren. Det var relativt sto settefisk, kanskje 10-12 cm. Sikkert for å sikre høy overlevelse. Det siste tror jeg funka dårlig, for den store laken hadde 11 slike røyer i magen to dager senere … Hadde jeg visst du skulle dit, kunne du fått noen kortreiste tips. Men bror Gabrielsen er vel ganske kjent han og. Et utrolig flott område jeg har vært mange ganger, men det begynner å bli lenge siden nå, og jeg kjenner litt på savn.
  24. Så vidt jeg kan se er Erdalsevla eller Erdalselvi som de sikkert kaller den i Lærdal, på listen over vassdrag som ikke er åpnet for fiske etter anadrome arter. Da gjelder det i ut.pkt. en 100 meters fredningssone hele året, da det ikke er noen periode med tillatt fiske som også åpner for fiske etter saltvannsarter. Selv om jeg er både jurist og embetsmann (noe som gjerne gir noen av samfunnets dølleste personer), så har jeg litt sans for den gode, gamle normen om at det er lov å bruke hue. Det vil si at om det er en vanlig brukt fiskeplass lokalt og det er åpenbart at man fisker etter saltvannsfisk, ville ikke jeg finregnet på avstanden til oset.
  25. Her fant jeg den lokale forskriften for Vestland https://lovdata.no/dokument/LF/forskrift/2018-04-06-539 I paragraf 6 ser man at det er definert en utvidet munningssone for Lærdal. Men fiske etter marine arter fra land er tillat.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.