yosh

Medlemmer
 • Innholdsteller

  816
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

yosh last won the day on October 20 2015

yosh had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

56 Excellent

Om yosh

 • Rang
  Ivrig bruker
 • Bursdag 29. des. 1981

Contact Methods

 • MSN
  yosh_jt@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Flisa
 • Interesser
  Fiske så klart!

Nylige profilbesøk

2 583 profilvisninger
 1. Simms Headwaters sling pack small

  Den er vel utgått? Ny modell: http://www.villmarksbutikken.net/Produkter/Fiske/Sekker-bager-vesker/Simms-Waypoints-Sling-Pack-Small-Gunmetal
 2. Snelle som ikke legger snøret jevnt

  Om du skrur opp toppen på spolen, så finner du låsen til akslingen og 3? skiver. Her han du flytte låsingen lenger inn eller lenger ut på spolen for å få regulert litt hvor senen legger seg på spolen. (På samme måte som du legger shims på akslingen på sneller med frontbrems. Flyter du da låsen lengst inn, vil du få spolen lengst mulig ut, og senen vil legge seg litt nærmere midten. Det er ikke mye justering du får gjort, men litt, og det kan være nok til å få det bedre. Vær dog sikker på at det ikke er noe galt med snellen før du gjør dette. Rens og smøring av bøye og snørefører kan være greit å få gjort først uansett.
 3. Kamera til å feste på caps

  Et kamera på bremmen på capsen vil jeg tro fort kan bli litt fremtungt? Alternativt det nyeste til gopro.. Men da blir det ikke helt billig. Jeg selv bruker headstrap med gopro over capsen. Det fungerer utmerket.
 4. Luselarver på gytevandrende laks til Surna.........

  Kan komme med en liten input her nå, selv om det enda er vel tidlig på sesongen. I vinter ble mye av oppdrettslaksen uti fjordene her slaktet ned på grunn av sykdom og for mye lakselus. Det vi nå ser på laksen som blir tatt i Surna i år, er at den foreløpig har mye mindre lus på seg og nesten ikke luseskader i forhold til tidligere år. De eldre langs elva sier de ser ut som før i tiden, med naturlig bestand av lakselus.
 5. Mulig, men jeg vil vel helst mest bare rekke småturer ut etter jobb, så er nok noe begrenset på tiden til rådighet. Takk for forslag. Er åpen for flere tips. 😊
 6. Heisann.. Som tittelen sier, så er jeg interessert i tips om greit fiske i områdene av Suldal, nærmere bestemt Sand. Jeg skal snart på jobb i Kvilldal for noen uker, og sjekker derfor ut hvilke muligheter jeg har. Har sett for meg å kanskje prøve litt ekstra etter sjøørret i området. Har du noen gode tips til tulling med haspelstang, møresild og masse wobblere? Skulle vel helst ha utsatt jobben til senere for å kunne fiske laks i Suldalslågen, men det går dessverre ikke... Torsk i sjøen og små brunørret i ferskvann er ikke særlig av interesse...
 7. Agn til gjeddefiske og presentasjon

  Har du prøvd å jage litt mer pelagisk? Pelagisk fiske etter gjedda er noe en ikke må glemme i jakten etter storgjedda. Selv om det er 30 meter dypt, kan storgjedda gjerne ta på 2 meter dybde. Vet det er de som fisker med agnet tett oppunder isen og overflaten, selv med over 30 meter dybde. Har du testet å duppmeite med smårøye over store dyp?
 8. Hehe.. Ja, du kan så si... For etter at jeg fikk pris av Mjøsservice, har jeg fått litt mer info.. Fikk et ganske mye bedre tilbud som et forummedlem ordnet for meg.. Takk for det. ☺ Ser også som cral nevner at seasea selger hds7 3gen for 12 tusen. Handler jeg i sverige, vil jeg spare enda noen kroner.... Stor forskjell der ute. Selgere har åpenbart litt å gå på, så om man legger litt innsats i det kan man fort spare en del kroner.
 9. Hds 7 Gen 3 kommer på ca 16 med begge giverne hos Mjøsservice. Elite ti ser jo greit ut, men er spent på prisnivået som dem kommer til å legge seg på, nå som krona er så svak. Det er litt derfor jeg lurer på å handle nå om dagen, mens man fortsatt kan få ting til "gamle" priser. Nei, jeg har ikke link-kontrollen til minn kota. Den koster jo en hel del, så det er grunnen til at jeg vurderer andre merker enn Humminbird også.
 10. Da tror jeg at jeg har fått krympet det hele ned til 3 alternativer. Blir dyrere enn først planlagt, men det var neppe noe nytt. Lowrance HDS 7 gen 3 med vanlig hekksvinger og structurescan svinger http://www.lowrance.com/en-US/Products/Fishfinder-Chartplotter/HDS-7-Gen3-en-us.aspx Simrad Go7 XSE med totalscan svinger http://www.simrad-yachting.com/en-US/Products/GO-series/Simrad-GO7-XSE-with-Insight-Maps-and-TotalScan-en-us.aspx Humminbird Helix 9 SI, alternativ med 360 svinger. Går i så fall opp til 9 tommer for å få støtte for link til minn kota i tilfelle jeg skulle finne på å ta den helt ut.... http://www.humminbird.com/Products/HELIX-9-SI-GPS/ Så får man prøve å få tak i priser. Fikk tilbud av mjøsservice på lowrance, har spurt dem også om simrad, men det er ikke sikkert dem sitter på prisen på denne modellen enda. Sender mail til forhandler ang humminbird.
 11. Jeg ser veldig stor nytte i Structurescan, og mener det nok det nærmest vil være uunnværlig for effekttivt "prickfiske" på grunnere vann. Ser man også på 360 scanningen til Humminbird, ser jo det helt fantastisk ut, og må da være et helt rått verktøy å ha når man fisker av grunne områder. Som nevnt innledningsvis, fisker jeg sjelden noen dypere enn 30 meter. Mest, vil jeg nok si jeg fisker stort sett på 1-15 meter. Har dere sett noen priser på Go7 xse? Simrad sin structurescan ser jo virkelig nice ut det også...
 12. Takk for enda mer god info Buster og erik. Har ikke kikket på simrad før, men med Simrad Go7 xse med structurescan, fikk jeg straks et alternativ til. Hadde egentlig tenkt å holde meg til et litt lavere prissjikte, men desto mer jeg leser og funderer på det, så ser jeg at jeg nok blir nødt til å åpne lommeboka mer. Er nå helt bestemt på at jeg må ha en et ekkolodd med en form for sidescanning eller 360 til humminbird. Tror det vil bli et meget godt hjelpemiddel kontra vanlig downscanning, og absolutt verdt å investere i. Er forskjellen så stor at man kan forsvare prisforskjellen på HDS gen 2 kontra gen 3 altså, Buster? Gen 2 får man jo til rimelig gode priser nå. Wifi med mulighet til å vise skjermbilde på telefon eller nettbrett blir også stadig mer fristende. Kjekt med mulighet for at fler kan følge med på skjermen uten å måtte investere i flere ekkolodd. Fortsatt noe jeg fint kan klare meg uten, men bonus funksjoner er alltids kjekt.
 13. Takk for et meget godt svar Erik. Jeg ser også at jeg eventuelt har muligheten til å gå for modellene 859, 899, 959, 999 og Helix 9 hos Humminbird for å få mulighet for å koble til minn kota hjulvispen og 360 scanneren. Har selv sett for meg at det er Lowrance og Humminbird som er merkene som bør passe mine behov best, men jeg måtte nå se på fler alternativer. Garmin 72,82 og 92 får man jo til gode priser nå, men da får jeg nesten bare stryke de fra listen. Du skriver at helix er enklere modeller.. Jeg trodde at dersom man går opp til helix 9, vil man komme opp på samme nivå. Disse har betydelig mer funksjoner enn helix 7. Har sent mail til mjøsservice og et sted til i forhold til Lowrance. Blir spennende å se hva slags tilbud dem kan gi. Tenkte også å høre med Marineservice i forhold til Humminbird. Aner ikkkke hva denne 360 hjulvispen kan dra på seg av kronasjer?
 14. Godt nytt år alle på fiskersiden! Jeg kjøpte meg båt i høst, og skal nå utstyre denne til å bli en mer komplett fiskebåt. Minn kota baugmontert el motor er kommet på plass, diverse stasj er kjøpt inn. Nå mangler jeg egentlig bare et godt ekkolodd. Men jammen er det litt av en jungel der ute? Jeg har nå begynt letingen ihåp om å komme over noen gode tilbud i forbindelse med vinteropprydding, bytting av modeller osv. Aktuelle varianter jeg har sett på er Lowrance HDS 7 gen 2, Humminbird Helix 7 SI og Garmin Echomap 72 si Lowrance og garmin har jeg funnet på tilbud. Humminbird Helix skal vel ikke byttes ut i år, så den blir det vel ikke all verdens av tilbud på nå som prisene vil øke utover på grunn av dollarkurs osv... Mine ønsker er kombinert ekkolodd og kartplotter, en form for sidescan/sideview, nmea2000 for å kunne lese ut mer data fra min honda motor. Wifi kan være kjekt, men ikke krav. Blir eventuellt å se på som er fin bonus. Jeg burde vel egentlig ha gått for humminbird av litt høyere modell for å kunne få styring av minn kota, men da begynner det å virkelig gjøre vondt i lommeboka.... Jeg kommer hovedsakelig til å bruke dette i ferskvann ned til rundt 30 meter, så jeg har ikke bruk for all verdens av greier som leser struktur på 200 meter og lignende. Jeg står stort sett og fisker aktivt. Jeg dorger ikke, så ønsker noe til å kunne spotte fisk der jeg står. Har du noe godt forslag til meg, då spytt ut og gjerne begrunn det. ☺ Tillegg: Eller skal man bare gjøre seg selv fattig og kaste seg på dette? Ser ganske så rått ut!
 15. Gjedden og meg

  Hadde selv meget trøgt fiske rett før isen kom i år. Men det er litt uvant, for jeg har brukt å hatt allright fiske på den tiden før.