Jump to content
Fiskersiden

Tailgunner

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Tailgunner last won the day on October 11 2019

Tailgunner had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Bosted
  Harstad
 • Interesser
  Jakt med hund og fiske
  Aaaalt for mange prosjekter

Recent Profile Visitors

636 profile views

Tailgunner's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

 1. Hei:)

  Ser du skriver at du har kjøpt støpeform i Romania, har prøvd og Google litt, men..
   

  Har du noe nettsted/adresse som du har handlet i fra.

 2. Røye og ørret☺️ Støper 20 og 30 grams av gammeleriken. Eventuelt 14 og 18 i tinn. De andre slukene har jeg fra 7-21 gram
 3. Tinn er litt dyrere og skal du støpe 18-grammere så koster det deg ca 15kr stykket i tinn. Bly er «Gratis». Jeg støper likevel litt i tinn pga at jeg vil ha noen sluker som jeg kan sveive inn sakte på våren når vannet er kaldt. Prisen er ikke viktigere enn gleden over å lage noe selv Tinn er ikke like bra til søkker da det blir 50% lettere men det er den veien det går med det du får kjøpt også. Sånn helt ærlig så tenker jeg ikke på kokvarmt bly og tinn som en hybelaktivitet. har du en plass ute under tak å holde på?
 4. Takk takk☺️ Slukstøpinger heldigvis(i teorien) det som tar mest plass i huset☺️ Kokeplate, gryte, øse, ståltråd og form så er en godt i gang☺️ Støpeform får du for 250kr inkludert frakt fra Romania. Ellers så finnes det uhyre mye å velge i nå for tiden☺️ Siste blyet jeg fikk var pipebly. En venn av meg kom innom med 10 kilo etter bytte av tak på en bolig. Du kan også kjøpe støpetinn på nett som fungerer like bra. Det har blitt vanskeligere å gå tak i bly de siste årene pga miljø og slike ting men det er fremdeles mye rundt omkring. Bare for å nevne det! Bly er skumle greier. God lufting er viktig, unngå fukt i smelten, ikke smelt i alu-gryter, bruk hansker og briller og vask deg godt etterpå.
 5. Den siste varianten jeg har er tilpasset 8mm 3D-øyne. Har akkurat begynt å støpe litt med den forma. Når jeg får gule øyne blir jeg å lakke rød/oransje med svart rygg og dyppe i klar pulverlakk. Et bilde av siste lot’en. Læringskurven var bratt og jeg føler jeg fikk det til etter endel prøving og feiling
 6. For de som er interesserte så kan jeg nevne at den beste top-coaten jeg har er transparent pulverlakk. Det nederste bildet av en gammel-erik har jeg lakket med sprayboks før øyne er malt på med runde skumgummiputer på en fyrstikk. Brukte airbrush-lakk til det. Så varmet jeg opp sluken og dyppet den i pulverlakk før baking i ovnen. På bildet har jeg mishandlet sluken med vilje. Fisket i et vann med mye stein og så dypt jeg kunne hele dagen. En tilsvarende sluk lakket med hamerite så ikke ut i måneskinn. Med klar pulverlakk så den ut som ny etter mange timer intensiv kasting og fisking langs bunnen.
 7. Det har blitt mye støping, forsking og lakking i vinter og sommer. Jeg laget til slutt en egen variant av dirty harry som jeg kaller gammel-Erik. Bruker både pulverlakk spraybokser, airbrush og skumgummi-pensler. Har prøvd meg på wobbler-blanks og støper tunge spinner-kropper. Alt i alt har fangstene vært ganske greie og det er ekstra morsomt å fiske med hjemmelaget.
 8. Blandet navnene litt ja. Det var piggskate jeg trodde det var.
 9. Hvordan ser du det?? Det var så mange pigger på ryggen at jeg tenkte piggrokk men syntes ikke resten var helt der..
 10. Hanskene kom fort på når den viste seg
 11. Jeg veit det ikke er kystmeite men det er Harstad... og ikke så langt fra land. noen som har fått en slik på kroken? Ser ut som en piggrokke. Egnet med sild.
 12. Nå er vi klar for jakt her men om det blir tid og anledning så skal jeg si ifra.
 13. Mine er 2,5 cm og veier knapt 1,5 gram. Det stiller litt krav til snerten i kastet ja
 14. Jeg kjøpte noen i Esbjerg som jeg aldri har hørt om og ikke har funnet på nett utenom tyske sider. De går knapt 10 cm dypt med en fin bred gange. Du kan se på bildet at den henger i munnviken på fisken. Jeg har nettopp kjøpt 5-6 billige på deal extreme. Dem har jeg tenkt å bytte kroker på før jeg tester. Vmc 7237 skal brukes. De ser bra ut så jeg har trua.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.