steinsboen

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About steinsboen

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

306 profile views
 1. Du treng nok ikkje nåke high end utstyr for å sjå makrell. Men kan være greit å ha to frekvenser som 50 og 200kHz. Makrell vises best på høg frekvens, så om du ser den bedre på 200 enn 50 kHz er det som regel makrell, om den vises bedre på 50kHz så er det som regel andre fiskesorter som sei/mort eller sild feks.
 2. Har tenkt på gjennomgående, men tror ikke det blir optimalt, må isåfall ha 2 stk, en på hver side av kjølen. Er som sagt lettere å montere gjennomgående under, men har da ikke klar sikt begge sider. Vinkelen der det er aktuelt å montere er ca 13-15 grader, og kjølen stikker ca 20+ cm ned i området, så vil vel få begrenset utbytte av den der. Legger ved bilde av lik båt med ca aktuell plassering.
 3. Hei og takk for sist. Jeg bestilte følgende NSS9, B75H og LSS-2. Har tenkt litt angående Lss-2 og det er montering jeg lurer litt på. Som sagt har jeg en Arvor 230AS med innenbords og strak aksel, og kan ikke ha den bak. Det jeg har tenkt til nå er 4 alternativer. 1: Jeg monterer den på et beslag/vinkeljern på kjølen 1m foran propellen i flukt med kjølen. 2: Monterer den på et beslag/ujern på undersiden av kjølen. 3: Feller den inn i kjølen ved å sage ut et passende "hull" til den så den går mest mulig i ett med kjølen. (minst lyst til dette, og må også plastre) 4: Lage en "fairing block" i tre jeg plastrer på siden av kjølen og fester den der. Det andre jeg lurer på er hvordan jeg best mulig får kabelen gjennom skroget, skal nok får det tett, men må nok kutte og spleise, og ha den minst mulig på tvers i fartsretningen. Har tenkt på epoksy og sikaflex, helst begge deler. Noen som har gjort lignende? Setter pris på tilbakemeldinger.
 4. Har vært ute for fenomenet ja, både med snøre og med hummerteiner. Måtte sokne etter den teina. Har bestilt nå, og ble det jeg nevnte over, B75H og LSS-2, tror structurescan blir fint å ha på hummerfiske og det meste annet fra 50m og opp. Satser på at resten fungerer greit til resten av bruken min, tror nok det blir et bra steg opp fra det meste annet jeg har borte i tidligere.
 5. Ok, takk. Blir nok til at jeg bestiller en B75H, tror den vil passe bra til mitt bruk. Om jeg går glipp av noen mål litt dypere, så vet jeg vertfall at de som jeg får opp er rett under båten, og hvordan bunnen ser ut på stedet. Har noen stedet jeg pleier å gå til som er 80-150m men får nok bedre avlesninger enn jeg har hatt før uansett. Tror jeg får en bra pakke til en "gunstig" pris, selv om den er nesten dobbel så dyr som jeg hadde tenkt i utgangspunktet før jeg begynte å undersøke, men sånn er det alltid.
 6. Takk for den, har leita etter den litt og ser at det er litt vid konvinkel. Jeg lurer fortsatt på hvordan det slår ut til mitt bruk. Er det pga av jeg mister deltajer i bunnstruktur, eller oppløsning nær bunn dere mener H versjonen er bedre for meg? Vil H versjonen klare å plukke opp fisk nær bunn på 50-100m bedre enn M versjonen? Eller 30m?
 7. Abbor: Kunne du forklart meg hvorfor jeg bør gå for B75H eller B175M? Hvilke fordeler det gir meg over B75M til mitt bruk. Og så lurer jeg litt på hvor dypt jeg kan se fisk med B75H? Tusen hjertelig om du kunne gjort det før jeg bestiller.
 8. Ok, ble litt usikker nå på hvilken del av bruken min den ikke passer for hvorfor? Trodde den var et greit kompromiss på litt dypere vann. Ser for meg at strukturescan blir uvurderlig under hummerfiske spesielt, og B75M bra til det ned til 150m, selv og det meste av mitt fiske forgår fra 30-100m
 9. Takk for all tilbakemelding. Er nå i en prosess med å velge hvor jeg skal bestille fra. Har hentet priser et par plasser i Norge, der Mjøsservice var billigst. Har også snakket med Cactusnav i England som pga £ kurs er veldig bra priser fra nå. Sparer nesten 7000 på å bestille ny enhet med svingere fra England i forhold til Norge med en cashback deal de kjører der. Cashbacken gjelder sikkert i Norge også, men usikker på om den gjelder på en demomaskin som var den aktuelle i Norge. Det blir uansett ca 5500 selv om jeg får cashback på demomaskinen også. Litt usikker, får tenke på det til imorgen. Pakken er forøvrig NSS 9 Evo2, B75M og LSS-2, og jeg har regnet frakt og moms med, og satt av noen hundre til fortolling i regnestykket.
 10. Har tenkt litt på NSS, ser et demoeksemplar til 17990,- nå på Mjøsservice. Kanskje de kan fire enda mer på prisen i pakke med svinger(e). Ser vel ut som om budsjettet kommer til sprekke flere ganger, men vil selvfølgelig ha mest mulig utbytte av båten, og da er et bra ekkolodd et must. Ser forøvrig at totalscan giveren er billigere enn LSS-2, samt har samme funksjonalitet pluss 2D lodd med chirp om jeg ikke har misforstått. Eller er kvaliteten på scanningen bedre med LSS-2? Hvordan er det å koble til flere svingere til NSS og GO?
 11. Det er ikke sandwich skrog på denne. Svingeren er plassert ca halvmeter til styrbord og ca halvannen meter frem fra hekken. Svinger ser greit montert ut, og ble levert med båten ny og er montert av forhandler. Kan jo selvfølgelig være bobler i støp eller gelcoat som gjør dette. Får ta og demontere en dag og prøve i en plastpose på flere steder i båten under fart og litt dypere om det blir en endring til det bedre. Må uansett bruke denne svingeren til båten skal på land en tur i mars april neste år. Men kommer sikkert til å investere i en Simrad GO9XSE når den kommer på markedet. Håper det er plugandplay overgang til denne fra Northstar pluggen. Når båten skal opp blir det ny gjennomgående svinger. Noen forslag til hva som vil passe mitt bruk? Er B60 god nok eller har jeg mye å tjene på Chirp?
 12. Hei Kjøpte meg båt for et par mnd siden, en Arvor 230 AS Brukt hovedsaklig til krabbe og hummerfiske foreløpig da ekkoloddet ikke innbyr til fiske foreløpig. Har et Northstar M84 kombimaskin med en P79 innvendig svinger som fungerer såsomså, 200kHz viser greit bunn ut til 120-150m før den mister helt kontakt, men 50kHz delen er helt katastrofe og viser lite eller ingenting(verken bunn eller fisk) over 30+ meter. Har enda til gode å se en bue på ekkolodd, men har kanskje sett noen stimer og enkeltfisker som viser som større prikker og "skyer" på grunt vann. Har en annen båt som jeg snart skal selge med en Raymarine A65 og en P66(ellerP58 usikker) hekksvinger som viser ok fisk ned til minst 40-50m i samme områdene som Northstar loddet viser dårlig. Er virkelig loddet i Northstaren så dårlig? Trodde det var en samkonstruksjon med Simrad dette?. Kan det være luft i støpen som gjør at det ikke presterer bedre? Spesielt 50mhz. Eventuelt hva annet kan være galt? Har prøvd å leke meg litt i instillinger uten at det ble stort bedre. Over til et annen del av temaet. Har lyst på Simrad Go9XSE som kommer snart. Kan jeg bruke samme svinger(P79) med overgang til båten skal opp til våren? Tror det er en blå 7 pins kontakt, men husker ikke. Samt hvilken svinger skal jeg satse på? Fisket foregår stort sett på grunner ut til ca 100m, men kan slenge litt dypere fiske også, samt kanskje detektere kanter og bunntype ned til 200m for krepsefiske. Viktigst å se fisk i nærheten av bunn klart på minst 100m, helst litt dypere også. (om det er bra oppløsning på bunn på 5-40m til hummerfiske er det også bra, men ikke så viktig.) Takk for eventuelle tilbakemeldinger.