Gå til innhold
Fiskersiden

Rælingspoden

Medlemmer
  • Innholdsteller

    49
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av Rælingspoden

  1. Den 22.6.2021 at 21.49, TeddyBJ skrev:

    Takk. Brasme har jeg aldri fisket, faktisk. Har vært litt nysgjerrig på brasmen i Kolbotnvannet og suteren i Årungen. Ellers hører jeg bunnmeiterne i Årungen av og til drar noen veldig store abbor (1.6 kg i fjor). Huff, disse garnfiskerne - jeg blir litt sint, men mest trist. Jeg gikk bort og snakket med de, men det var som å snakke med en uforstående «vegg» :( 

    Veldig kult med den gjørsen da! mistenker at de som satt garn kanskje var ute etter gjørs eller brasme.. godt det ikke var jeg som var der for da hadde jeg dratt opp garnet og kasta det i søpla. hvis ikke garnet var merket med navn og de var grunneiere da selvfølgelig. tar stadig hvert år folk i sette garn i nitelva.. Veldig bra jobb du har gjort! tommel opp fra meg:) Tenkte kanskje å prøve en gang selv, har fisket en del i langen og mjær som ikke er så langt unna. 

    • Thanks 1
  2. 11 minutter siden, BAN skrev:

    Er nok en del Nordmenn som også skulle hatt seg en leksjon. Har fjernet garn på tvers av sjøørretelver et par ganger som jeg vet er bønder i nærheten som har satt.

     

    Så vidt jeg har fått med meg har ikke utlendinger lov til å sette garn i det hele tatt.

    jess, setter ingen i en bås her, men i dette tilfelle var det utenlandske som satt garnet da jeg spurte om hvor dem kom fra.

  3. Syklet over lillestrøm brua da jeg så to stk som sto i hver sin ende og la garn på tvers av nitelva!

    Tenkte å ringe politiet, men tlf var selvfølgelig tom for strøm. Jeg ropte ut og sa stop og den andre vandret bare videre under brua. jeg slang meg på sykkelen å ropte og fikk stoppet han ene og ba han ta meg med til der hvor han andre var. Jeg var ikke fornøyd, jeg passet på sånn at hele garnet ble tatt opp. jeg liker ikke tanken på at dette sannsyneligvis skjer andre steder. Leira for eksempel midt i gjørsvandringa, utrolig sårbart om det blir lagt et garn på tvers av nedre deler av leira... Det hele endte med at jeg ga dem en solid leksjon i hvordan fiskeregler vi har her på berget da de trodde at det var lov å sette garn over alt i Norge...

    • Like 2
  4. Generelt fisk på Østlandet over 500g innholder vel kvikksølv, men hvor mye mengder vet jeg ikke da det sikkert varierer en del. Er ikke sikkert corona har gjort det noe verre, men aldri sett så mye brasme-kækkere langs bredden oppover som i disse tider. 
    det følger selfølgelig med en del søppel som jeg har rydda langs bredden i dag. Er jo naturreservat mye av delene langs elva bortenfor dyno og utover. 

     

  5. Er nå atm langs nitelva og prøver litt gjedde. 
    Mye folk langs bredden med poser fulle av fisk. Gikk forbi noen med to fulle søppelsekker med antageligvis brasme og andre varianter. Snakket med flere på engelsk angående kvikksølv innhold... flere som er ute etter gjørs og asp også for det det smaker så godt sier dem. 
    sett noen gjedde-hoder av typ stor hufisk.. hvordan opplever dere som fisker i øyeren/nitelva fiske om dagen? 
    er det blitt dårligere? Påvirkes bestanden av denne typ fiske? 
    stoppet noen fra å sette garn på tvers av nedre deler av Leira i fjor.. Dette var midt i Gjørs vandringen :glare:

  6. Den 15.4.2020 at 18.06, Bonavar skrev:

    Om du fisker fra land burde du kjøpe deg en Deeper sonar. Da ser du om det er fisk der å hvem dybde dem står på. Kjedelig å kaste i flere timer på samme sted om det ikke er fisk der. Jeg liker naturlige farger til begge arter men har så klart tatt mer Gjedde enn Abbor på grelle farger. Tok en tur etter jobb i går å det ble kunne en lite Abbor som tok på Brun kreps imitasjon med guld flakes. Nå som fisket er treget gjelder det å fiske sakte på bunn. Har en ny favoritt jigg den er 6.8cm liten i naturlige farger. Halen på den er utrolig tynn å går super raskt men bevegelsene er små. Tror store jigger med stor hale og padle fort kan skremme fisken ? 

    Er det stanley the stickleback du snakker om ?:D 

    I blant føler jeg relax kopyto halene kan være litt «voldsomme» hvis fisken er litt forsiktig :ph34r:

  7. 4 timer siden, piscator skrev:

    naturfargede agn i klart vann er en god hovedregel. Har vel fått abbor på alle slags farger, uavhengig av vannkvalitet, men har vel et inntrykk av at det er noe i denne hovedregelen. Men muligens det skyldes at jeg fisker mer med naturfargede agn i klart vann, og tester mer fargeglade varianter i grumsete vann? Og kanskje du har rett i at det lønner seg å bruke agn som trigger når vannet er kaldt som nå, klart eller ikke? Har vel testet omtrent det som fins, og har fått fisk på det meste, selv om jeg etter hvert har fått noen favoritter. Som Rage skrev; alt eller ingenting kan fungere, det er abbor i et nøtteskall.

    Takk for svar. Kort og greit er det er noen faktorer som man kan ta med seg med tanke på vannklarhet og temperatur, men når det gjelder Abboren så er det vel vått snøre som gjelder og innse at den ikke er lett å bli klok på uansett.

  8. Hva tenker dere om fargevalg nå tidlig i sesongen ? Selvom det er klart vann så er jo vannet ganske kaldt? @Bonavar @erik @piscator

    Føler kanskje at trigger farger fungerer bedre på gjedde i kaldt vann ? Med Abboren holder man seg til mest naturlige farger så lenge vannet er klart?  

    Hva slags farger bruker dere til vanlig etter abbor? Jeg vet at dettte avhenger mye, men hva slags farge-kombinasjoner ville dere hatt i skrinet ? 

    Bruker for det meste: Stanley, relax, Hypoteez, 360 Searchbait og FOX zander shad.  Jeg har også bestilt fra utlandet Berkley Power grub som ikke finnes her på berget lenger. 

    Prøvd også denne Abu Mcperch, men har ikke fått noe på dette enda.

     

  9. 9 minutter siden, Aurejeger skrev:

    Hei

    Jeg er hekta på BeastMaster serien til Shimano og har en til hvert sitt bruk utstyrt med Shimano sneller.

    De jeg bruker mest er en til sjøørret fiske, en Shimano BeastMaster dx 270 ml 10-30 gr med en Shimano aernos 2500 fa med 0.15 fireline på, og en til ørretfiske i ferskvann, en Shimano BeastMaster S.T.C 180/210 3-15 gr med en Shimano Sedona 1000 med 0.10 fireline på. 

    Deilige stenger og deilige sneller.

    Kult aurejeger! Enig med deg! Jeg har bare hatt shimano sneller og kommer til å fortsette med det :)

    • Like 1
  10. Hold deg til borren @Bonavar :rock: 

    Jeg har da et knippe stenger selv naturligvis:P 

    Ørret: lawson artic trout 8ft 3-14 g, fenwick wild wing 10 ft (bombarda stang) (Shimano stradic 1500)

    Abbor: fox rage twitch n jig terminator 3-15g 6,8 ft (shimano stradic 2500)

    Gjedde: daiwa prorex S 10 - 40g 8ft (shimano stradic 3500) 

    Meite 

    vederbuk, stam og Gjørs: 2x prologic specialista 1.75 lbs (shimano baitrunner 4500) 

    Lake og Gjedde :

    fox warrior 2.75 12 ft (shimano baitrunner 6000) 

    og sist men ikke minst en sleskete milo 21 century teleskopstang som blir med overalt. Den har vært innom bildøra, blitt dratt ut på nitelva, blitt tråkka på av undertegnede og ja alt man helst vil unngå med en fiskestang egentlig :rolleyes: 

    har også gitt mye fiskestenger til den yngre garde i håp om at de vil bli en knakandes god sportsfisker!

    • Like 1
  11. Regner med du har skaffet deg stang da jeg svarer sent her, men likevel. Shimano stc telestengene er vel noe av det bedre om du først skal ha. Vil også anbefale dam airway tele :) 

    jeg har selv en sleskete teleskopstang fra Milo som har vært innom bildøra, klemt i heisdør, vært ferdig rigga med Alt for tungt søkke osv you name it. Ikke en skramme i stanga :P 

    • Thanks 1
  12. 3 minutter siden, Bonavar skrev:

    Det er smak og behag. Jeg kasta faktisk en Multiplikatorsnelle snelle fra ABU på sjøen. No jævla møkk å kaste med synes jeg å har ikke tid til å stå å knote med innstilling av brems før kast og bytte av vekt osv. Det der hadde ikke jeg tålmodighet til å fiske med :D

    Har så og si bare hatt shimano sneller og kommer til å fortsette med det;) 

     

  13. Kult folkens! 

    westin sine stenger er lekre ;) @Sondre Sunde Dahl 

    jeg ser du er sponsa av Savage Gear @Bonavar B) 

    Flere her som tør å legge ut om stang «samlinga» si? Jeg spør om dette da jeg er middels over interessert i stenger og sneller. Da får jeg også en god indikasjon på hva slags stenger som brukes til de spesielle formål og mulig jeg får ånden over meg å kjøper både stang og ei snelle til B)
    Så får jeg bare si det gamle trikset til kjerringa, at det er noe jeg har funnet i boden som jeg enda ikke har fått brukt :ph34r:

    • Like 1
  14. 25 minutter siden, erik skrev:

    I Morsa-prosjektet fra Vansjø kan man lese endel om alder på både gjedde, gjørs og abbor som ble garnet ut i løpet av prosjektet. Nå vil nok dette variere en hel del fra vann til vann, og også over tid i samme vann, siden næringstilgangen er avgjørende for veksten. Men fra Vansjø (som tross alt er smekk fult av små karpefisk) er abbor over 0,8 gjerne ti år eller mer.

    Interessant !

  15. Nei, desverre. Mulig man i større grad må opplyse om verdien de store fiskene har og heller oppfordre til å ta med seg fisk av mindre størrelse hvis man vil ha med seg hjem.
    Å slenge med hva det faktisk har og si for helsa hvis man spiser store individer kan jo også være en fordel. Fiskekort-penger kunne jo gått til slike oppslagstavler og jeg vet det finnes noen av de rundt omkring. Så en her ved nitelva forleden på engelsk;)

  16. Den 11.4.2020 at 14.11, piscator skrev:

    stor abbor bærer de beste genene, og de er ofte mer effektive enn gjedde og gjørs til å spise småabbor, og dermed hindre overbefolkning. Så ja, dette er den viktige grunner til å ta vare på de store. Men for en sportsfisker er det like viktig å ta vare på disse fordi bestanden av stor abbor alltid er tynn. Begynner man å ta ut disse blir fisket raskt dårligere. Og det er altså ingen grunn til å ta de ut som mat.

     

    Er det ikke slik at en Abbor på over kiloen også er ganske gammel? Typ over 10-15 år? I såfall nok en grunn til la den få gå tilbake, da den inneholder mye «stoffer» som man helst ikke skal få o seg.

  17. Den 29.2.2020 at 11.56, cannonbang skrev:

    Hei

    Velkommen hit.

    Siden du ser ut til å ha greie på dette, jeg har et lite problem med nettop stålorm etter at jeg flytta i fjor.

    Jeg skulle gjerne fått de litt vekk fra tomta. Ikke fordi jeg misliker de, men de har lite å stille opp mot en kraftig motordrevet kantklipper/krattsag. Er det noe de liker å gjemme seg under f.ex, som jeg kan legge ut for å få kontroll med hvor de er? Hvilke vaner har de. Fant ut på nett at de liker å gjemme seg under ting på dagtid. Er det en ide å lage slike skjulesteder for de på trygge plasser?

    Ja, legg ut noen «planke-brett» eller rester av ståltak som kan varmes opp på dagtid av sola så vil de nok søke inn under der. 
    eller enda mer naturlig kan være steiner med litt hulrom under;) 

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.