Issat-Erke Trosten

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Issat-Erke Trosten last won the day on May 29 2017

Issat-Erke Trosten had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About Issat-Erke Trosten

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 05/06/1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo/Finnmark

Recent Profile Visitors

922 profile views
 1. Ja tenker på at Daiwa er egen importør. Men hvis man vil ha grom snellene så ordner vel butikkene disse? Må være mye lettere enn når importør ikke tilbyr disse i det hele tatt. Det er Nordmark som tar compre stengene inn. Kan hende de bestemte seg å ta den inn etter katalogen var trykt?
 2. Sannheten er vel at de som reagerer negativt er av fåtallet. Svigerfar la ikke merke til Hardy eller Loop sine stands, men Rapala fikk han med seg, og han er mer ivrig med flue enn noe annet. Og derfor jeg spurte tidligere om det er importørene som er sta, eller markede som spør vanskelig Tok vel over ett år før vi fikk de nye Shimano Tranx snellene til Norge, og i løpet av den tia så har vel de fleste som faktisk vil ha den hentet seg en fra Sverige. Men jeg er bare ung og naiv så slike markeds ting har jeg ikke helt styr på, men tror muligens at flere selskap hadde gjort seg tjent på å gjøre som Daiwa gjorde (men nå har det blitt helt stilt fra dem igjen?)
 3. Amerikansk markedsføring er nok kommet for å bli Erik Helt enig at Rapala hadde for mye flash, og for lite å vise fram på standen, men syns det er greit at de har profiler tilstedet. Selv om disse skal prøve å selge nyhetene. Hadde forøvrig en veldig hyggelig samtale med Mikko om helt andre ting enn Rapala sitt utstyr. Og LaHo, er nettopp compre stanga de har valgt å ta inn. Var nok derfor Rapala frontet de. De prøver å selge den på det svenske markedet også, som er enda mer idiot enn å prøve å selge den i Norge om du spør meg.
 4. Har vært på messa de siste årene, og det jeg savnet i år var bassenget hvor man fikk demonstrert nyhetene til de forskjellige selskapene. Liker å ta og føle på utstyret før jeg bestemmer meg om jeg skal kjøpe eller ikke, og da passer messa rimelig bra når det kommer til nyheter. Likte at Loop, Rapala og Hardy hadde egne stands(sikkert flere, fikk ikke sett gjennom alt), skulle likt at flere selskap hadde det så man kunne i større grad kjent på utstyret de har å tilby. Kjøper sjeldent noe på CV nå lengre, kun påfyll på det jeg vet er rimelig, dette har nok noe mer med budsjettet som student enn noe annet Og dette med import... Nå har noen valgt å ta inn en muskie stang med kastevekt Kattunge-Hundevalp, noe som for meg er helt på trynet mtp. det norske gjedde markedet, de fleste kaster ikke så mye tyngre enn 150g nå til dags. Er det importørene som er sta og ikke orker å høre på markedet, eller er det markedet som roper etter helt feile ting? Skjønner at det norske markedet er vanskelig, men blir ikke akkurat bedre av at man må ut av landet for å finne greiorna man vil ha.
 5. Har kommet med en liten film fra påska i år. Fisket mellom 0,5m-6m under isen. Skulle fiske på en kant, men bommet, derav de varierende dybdene Hadde all agnfisk under isen. Observerte at gjeddene jeg fikk var fulle av igler, så de sto vel for det meste på bunnen. Nå ga jo agnfisk rett under isen fisk, men hadde det vært mer produktivt med bunnmeite? Agnet forøvrig med røye fra 10-20cm og en harr på 30cm, var kun røye de gikk på nå, men tror det var mer tilfeldigheter. Forøvrig fikk jeg den ene gjedda hvor det var 0,8m under isen, og den andre der det var 5m.
 6. Kan vel nevne at jeg observere betraktelig mer fisk når jeg driver med kajakken enn når jeg padler. Dette gjelder spesielt i grunne områder fra 6meter og opp. Blir det dypere har jeg ikke sett noen forskjell i antall fisk som observeres. Dette kan jo også forklares med at konen til ekkoloddet dekker større områder jo dypere det blir, men det har helt klart vært en markant forskjell i grunne områder.
 7. Er det ikke noen fellesregler for bygården? Oppfattet det slik at det var normen
 8. Hvis du hadde fulgt med på diskusjonen istedenfor å melde deg fullstendig ut, for jeg nekter å tro at du har lest det vi har skrevet ovenfor, så hadde du sett hva vi har skrevet mens du ikke har deltatt. Jeg avliver det jeg trenger til mat og jeg avliver de fiskene jeg anser som uansvarlig å slippe ut igjen. Det at du kaller sunn fornuft for gammel folketro for så være. Så lenge du ikke klarer å bla opp forskning som støtter dine påstander om at det er totalt urelevant for gjeddas liv om den er blind eller ei, så er min gamle folketro like god, hvis ikke bedre, enn påstandene du kommer med.
 9. Legger ut under navnet ArcticPredatorFishing både på instagram og youtube. Filmer mest for egen del, men syns det er kos å redigere filmer og hvorfor ikke legge litt ut da kommer sikkert noe mer ut ila sommern.
 10. Må si meg enig. Får jeg en blind gjedde som er smell feit ville jeg nok ikke kakket det. Og vil ta avgjørelser utifra området jeg fisker i fra nå av om det er jeg som har forårsaket skadene på begge øynene.
 11. Er nettopp dette jeg vil få fram. Sunn fornuft. I et vann med høyt fisketetthet vil nok en blind gjedde klare seg fint. Men er det lav fisketetthet vil den nok slite, og da syns jeg man skal kakke den. Jeg bare reagere på påstanden at blinde gjedder klarer seg like fint som ikke-blinde, som dere til en viss grad har klart å argumentere for. Tenker personlig at jeg skal i størst mulig grad levne naturen i den standen den var i når jeg kom. Jeg slipper gjedder som er blind på det ene øyet, tar jeg derimot en fullstendig blind gjedde, som jeg ser ikke klarer seg bra, så kaker jeg den.
 12. Det du linker til Fiskemannen er forskningen jeg fant. Den sier ingenting om hvor bra en blind gjedde klarer seg, den sier bare at den klarer å fø. Det at han fikk samme blinde gjedda tre år på rad gir meg svært lite. Hvordan var kondisjonen til gjedda de tre årene? Er det ekstremt høy fisketetthet i vannet? Det er mange faktorer som spiller inn, og da blir det mer som å gamble på at gjedda klarer seg enn å faktisk vite at den klarer seg. Og det står i artikkelen at blinde gjedder reagerte ikke på dødt agn. Edit 2: Crazyforesox, du gidder ikke finne fram forskning for å krangle, også referere du til nevnt forskning igjen. Du skjønner vel at hele argumentet ditt faller i grus da?
 13. Nå spesifiserte jeg blind på begge øyer da. Og neste gang du refererer til forskning kan det kanskje være lurt å linke til en artikkel. Nå fant jeg noe fra midten av 1900-tallet, men de skrev om viktigheten av laterallinjen og ikke at blinde gjedder klarte seg like godt som seende. Så jeg står på mitt, er gjedda blind på begge øynene så kakk i vei, du klarer sikkert fange fisken året etter, men det vil mest sannsynligvis ha tapt en god del i vekt.
 14. Står at han sloss mot fisken i en time så da spiller det strengt tatt liten rolle om han kakket den eller ikke, den hadde mest sannsynligvis dødd hvis den hadde vært sluppet ut. Ja slipp ut de store individene, og spre dette budskapet utenfor miljøet. Også grunnet til at det er så utrolig viktig at de store får leve. Men til syvende og sist så faller det på bruken av sunn fornuft, og det inkludere å drepe individer som ikke lenger har livets rett, feks etter altfor lange fights, masse avrevne gjeller, blind på begge øya osv.
 15. Har tilgode å observere samme individed på samme strekning, og har forsåvidt ikke observert så altfor mange gjedder heller. Så enn så lenge er de sikkert mer en kuriositet enn en trussel. Abboren er minst like fiske spisende og gjerne mer jagende, så denne bør i så fall også gjøres tiltak mot. Edit: Skal jo nevnes at jeg også kun er en stakkarslig student, men tilbringer litt tid nedover elva, og snakker kun av egen erfaring.