WertyGaius

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

2 Neutral

Om WertyGaius

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

283 profilvisninger
 1. WertyGaius

  Lake i Nidelva

  Tanken min var at det sikkert er litt enklere å finne "riktig plass" i elva enn i Selbusjøen, dersom man skal krysse av arten. Nå er det jo ikke lengre fra byen til vestenden av Selbusjøen enn at man har råd til noen blanketurer. Er det kurant å fiske lake på den siden?
 2. WertyGaius

  Kan jeg fiske skate på Lygnin med denne kjeppen?

  Nytter lite å bekymre seg for faktorer man ikke er herre over, har jeg lært. Men ja... Sørgelig om det ikke blir dugelig is. Får ha kloskate på Hjellbotn som plan B da. Har arten fra surffiske på Piren i Trondheim. En liten råtass på 610. De er triste disse sørpevintrene...
 3. WertyGaius

  Kan jeg fiske skate på Lygnin med denne kjeppen?

  Det takkes!
 4. WertyGaius

  Lake i Nidelva

  Dersom jeg vil fiske lake i Nidelva og ikke er spesielt kresen på størrelsen, hvor bør jeg da gå? Noen som sitter med litt ferskere erfaringer rundt dette?
 5. Mitt siste år som skaptrønder ser ut til å gå mot en sørgelig slutt. I takt med at denne realiteten skylder inn over meg er det vel bare naturlig at jeg stadig mer febrilsk prøver å gjøre det beste ut av den tiden som er igjen. I den anledning har jeg innsett at jeg aldri har vært på Lygnin. Nå har jeg invitert min bror (også skaptrønder) med på skatefiske i januar. Det jeg lurer på (skjønt det er vel kanskje mest kona som lurer) er om jeg kan bruke stengene jeg brukte etter gjedde da jeg bodde i Gjedde-land? Det er snakk om Okuma G-force Ice Pike 120 cm heavy action. Er jeg en idiot hvis jeg drar med slike stenger til Lygnin, eller er det høvelig innafor? Svar mottas med takk!
 6. WertyGaius

  Snellestørrelse/valg til større dyp

  Takk! Da satser jeg nok på den! 450m burde vel holde for å fiske på 300m, selv med litt avdrift på snøret osv?
 7. Jeg planlegger å kjøpe en Daiwa Kenzaki Boat 20-30lb og tenker å pare den ned en Okuma Cortez snelle. Merker meg at Cortez-snellene kommer i tre størrelser. 5, 10 og 12. Jeg ser for meg at det en gang i blant kan være aktuelt å fiske på oppmot 300m (Trondheimsfjorden). Meite og evt litt pilking som er målet her. Hvor mye sene må jeg ha, og vil en Cortez-snelle duge høvelig til dette formålet? Er str 12 lurt her, eller 10? Takknemlig for innspill!
 8. WertyGaius

  Nyankommet meitefisker Gjøvik

  Takk for god tilbakemelding! Skal prøve både FB og PM
 9. WertyGaius

  Nyankommet meitefisker Gjøvik

  Jeg har nylig flyttet til Gjøvik for å arbeide på sykehuset her. Som seg hør og bør har jeg lest meg opp på fiskemulighetene i regionen. Plukket raskt opp at blant annet meite etter brasme er noe man burde lære seg. Kommer fra et hjem der kastesluk-fiske og dorging etter laksefisker står sterkt, men som meitefisker har jeg måtte begynne helt på 0 med kun internett som læremester. De færreste sports/fiske-butikker har dessuten lite kompetanse på dette. For de uinnvidde blir det veldig fort et virvar av begreper man ikke har noen som helst forhold til og derfor må google i det uendelige for å finne ut av, og selv da blir det kun teoretisk kunnskap uten særlig kjøtt på beina. Som slukfisker har det jo stort sett vært stanglengde, aksjon og kastevekt man har forholdt seg til. Andre begreper blir fort greske. Med stort pågangsmot og etter utallige timer på internet føler jeg at jeg i sommer famlende klarte å knekke de første kodene når det gjelder suteren. Det gav umiddelbart mersmak! Tok med Fattern, som han ble helfrelst på noen minutter, på tross av sitt slukfisker-DNA. Mitt ydmyke spørsmål er altså som følger: Er det noen i Gjøvik-området som kunne tenke seg å ta med seg en mindre begavet meitefiske-lærling en gang de skal ut og meite litt? Kan bidra med bakverk. Begynner det forresten å bli for sent på året?
 10. WertyGaius

  Senevalg til kystmeite/surf

  Takker og bukker! Blir 0,25 fireline. 0,19 blir litt tynt for meg tror jeg. Må ha litt "idiot-margin" tenker jeg. Gleder meg til å prøve. Fått meg kjeledress så jeg kan holde på litt i vinter. Noe må man jo fylle denne kjipe årstiden med.
 11. WertyGaius

  Senevalg til kystmeite/surf

  Har gått til anskaffelse av en Beastmaster 425 BX-I og en Baitrunner XT 10 000 RA. Har ikke drevet med denne typen fiske før. Det nærmeste jeg kommer er vel flyndrer, knurr og småhai fra bryggekanten med lett sjøørretstang og 0,17 fireline. Tanken nå er jo å finne seg en brygge, molo eller en bergknaus og kyle 170 gram bly og betydelige deler av en makrell på sjøen og håpe at man kanskje kan få noe litt større. Jeg tenker jo kanskje litt større torsk (i min målestokk 6-10 kg) og kanskje det dukker opp noe spennende som kveite eller skate eller what not. I mitt stille sinn så har jeg jo sett for meg fireline 0,32 mm (24,5kg) som en kandidat til 10 000-snella og dette fisket. Tenker jeg helt feil da? (tilleggsspørsmål: funker dette på vinteren?) Har brukt fireline 0,10 og 0,12 i mange år på fjellet etter ørret, så det er den sena jeg kjenner. Tanken min er jo at det er lettere å skjøte 0,32 med en sjokkfortom på kanskje 0,60 på en grei måte, enn om multisena er veldig tynn og monoen er tykk som en stokk. I tillegg tenker jeg jo at den tåler litt mer slitasje før det er krise når den er tykkere. Korriger meg gjerne. Fatters (som er slukfisker) er skeptisk til sener med så stor bruddstyrke fordi han er redd man skal få problemer med bunnapp der snøret ikke ryker "på rett sted". Er det vanligvis et problem. Jeg innbiller meg jo at knuten mot sjokkfortommen ryker, eller at kroken retter seg ut. Setter stor pris på svar/tanker om senevalg.