Jump to content
Fiskersiden

WertyGaius

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

WertyGaius last won the day on July 28 2019

WertyGaius had the most liked content!

Recent Profile Visitors

977 profile views

WertyGaius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

 1. Hei. Prøver å låne denne tråden. Jeg satt og så gjennom noen bilder fra en liten mikrotur i havna i fjor. Det fikk meg til å stusse litt. Jeg tenkte bare sandkutling da jeg så dem i vannet, men er nå litt mer usikker. Krabatene på det øverste bildet har vel en slik tetthet av små skjell at det er naturlig å mene at det er sand? Bilde 2-3: Her er det få skjell. Er dette bergkutling? Tenker da på den marmorerte kroppen/tendenser til farge og at det på tross av sammenklappet førstefinne ser ut til å være tydelige striper på finna. Bilde tre viser bare utslått andrefinne. Undertegnede gremmes over nivået på disse bildene, men forsvarer seg med at han ikke hadde peiling på stort annet enn identifikasjon av svartkutling på det daværende tidspunkt slik at antall skjell og striper/flekk på første ryggfinne ikke var i tankene. Tør noen være bastant på et sjabert bildegrunnlag? (Lover å stille med bedre bilder ved beste anledning - OG TELLE SKJELL)
 2. En kompis fikk denne ørreten i sjøen ved Andøya i Kristiansand. Den ser for meg ut som en vanlig innlandsørret. Hva er saken her? Forekommer det at sjøørreten er brun? Er det gytedrakt, og vil den få dette når den fortsatt oppholder seg i saltvann? Kan det være en innlandsørret som skulle gyte og gikk "feil vei" i bekken? Såvidt meg bekjent er det ganske langt til nærmeste bekkeos/elveutløp/brakkvannsområde.
 3. Takker. Har man egentlig noe reelt annet å gå etter enn vridningen? Det virker å være få andre 'gode' kriterier.
 4. Fikk denne igår. Ny art for meg, men hvilken av "de to" er det? Har noen flere bilder ved behov
 5. Ja, det er det eneste hun tenker på :p
 6. Kona har ikke helt styr på begrepene
 7. Jeg skal være noen dager hos opphavet utenfor Kristiansand. Dersom jeg ikke legger et detaljert program antar jeg at jeg blir sysselsatt i et eller annet langdrygt oppussingsprosjekt. Jeg vil heller fiske piggvar (og evt fjesing) for å si det sånn... Er det noen som vil hjelpe en stakkar med et plasstips eller to? Målet er primært å kunne krysse av piggvar, fjesing (den innbiller jeg meg vel at jeg skal klare å finne selv) og rødspette. Jeg har en stor uke på meg. Noen generelle tips til teknikk/metodikk mottas også med stor takknemlighet
 8. NM er over og noen av oss trenger revansj! Isen ligger der og bygger vel kanskje også litt med de temperaturene som er i Trøndelag nå. Jeg er lysten på å ta lørdag-søndag på isen og se om det går an å få fatt på noe annet enn småhvitting, babyhyse og sypike. Er det noen som vil være med? Jeg bor i Trondheim, forresten.
 9. Det høres da lovende ut. Far har kjøpt seg flybilletter til Værnes for å dra på fisketur med avkommet. Noen har funnet ut at gressflekken foran båten min (på henger) er et fint sted å bruke som snødeponi, så med mindre den globale oppvarmingen akselererer noe voldsomt blir det en kjempejobb å realisere en båttur på fjorden. Da er det kjekkere med stiv fjord i stedet!
 10. Nå er det jo snart NM og det store spørsmålet er "blir det is i tide?" Mitt spørsmål er litt annerledes vinklet. Hvordan forholder det seg vanligvis med is der utover vinteren? Er vanligvis slik at isen legger seg og blir liggende i ukevis, eller går den sønder ved første vindkast? Jeg så noen videosnutter fra fiske på isen der i mars 18. Det lover jo godt Finnes det noe gjenkjennbart system der, eller er det anybodys guess hele tiden vinteren gjennom?
 11. Tanken min var at det sikkert er litt enklere å finne "riktig plass" i elva enn i Selbusjøen, dersom man skal krysse av arten. Nå er det jo ikke lengre fra byen til vestenden av Selbusjøen enn at man har råd til noen blanketurer. Er det kurant å fiske lake på den siden?
 12. Nytter lite å bekymre seg for faktorer man ikke er herre over, har jeg lært. Men ja... Sørgelig om det ikke blir dugelig is. Får ha kloskate på Hjellbotn som plan B da. Har arten fra surffiske på Piren i Trondheim. En liten råtass på 610. De er triste disse sørpevintrene...
 13. Dersom jeg vil fiske lake i Nidelva og ikke er spesielt kresen på størrelsen, hvor bør jeg da gå? Noen som sitter med litt ferskere erfaringer rundt dette?
 14. Mitt siste år som skaptrønder ser ut til å gå mot en sørgelig slutt. I takt med at denne realiteten skylder inn over meg er det vel bare naturlig at jeg stadig mer febrilsk prøver å gjøre det beste ut av den tiden som er igjen. I den anledning har jeg innsett at jeg aldri har vært på Lygnin. Nå har jeg invitert min bror (også skaptrønder) med på skatefiske i januar. Det jeg lurer på (skjønt det er vel kanskje mest kona som lurer) er om jeg kan bruke stengene jeg brukte etter gjedde da jeg bodde i Gjedde-land? Det er snakk om Okuma G-force Ice Pike 120 cm heavy action. Er jeg en idiot hvis jeg drar med slike stenger til Lygnin, eller er det høvelig innafor? Svar mottas med takk!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.