Jump to content
Fiskersiden

FatCat

Members
 • Posts

  84
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

FatCat last won the day on February 17

FatCat had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FatCat's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • One Year In Rare
 • Reacting Well Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

39

Reputation

 1. Var ute en tur i dag. De siste dagene har det regnet mye og vannføringen har blitt mye større. I dag var det ingen hoppende ørret.
 2. @piscator Takker for svar. Jeg har sett fisk gå etter stimer med småfisk mange ganger. Da koker det nærmest i overflaten, så jeg tror ikke det var det jeg så på Søndag. Jeg innbiller meg det kan ha noe med lav vannstand som @TT skriver. Det renner vanligvis ikke mye vann i Måsåbekken eller Vikselva. Men etter kraftig regnvær renner det bra der. Jeg skal prøve å få til en tur på samme plass i helgen, oppdaterer her hvis situasjonen har endret seg.
 3. Hei, i helgen var jeg ute å fisket litt etter ørret i Mjøsa ved Tangenvika. Der var det mange ørret, noen hadde grei størrelse, som hoppet og spratt langt til værs og plasket ned igjen. Det var ingen innsekter på vannet, så jeg vet ikke riktig hva de hoppet etter. Det var ikke noe subtilt over det, hele fisken var langt oppe i luften og landet med et gigantisk plask. Dette foregikk over flere timer. Det var heller ikke lett å få de til å bite, etter flere timer med både kasting og dorging fikk jeg ett ørret-napp, men den klarte jeg ikke få opp i båten. Innerst i vika renner det ut en bekk og en liten elv som jeg tror ørret bruker for å gyte. Kan dette ha noe med den rare oppførselen å gjøre? Har noen av dere opplevd noe lignende?
 4. Jeg har koblet en spinner med splittring foran en skjesluk, det har jeg fått mye abbor på.
 5. Jeg har ett tips som fungerer på alle typer fiske: Fisk mer! Få flere timer med stang i hånda, prøv forskjellige tider av døgnet og forskjellige plasser. Før eller siden vil du få en stor fisk, men det er dessverre ingen fasit på nøyaktig hvordan du skal ta den.
 6. Fin film. Det var veldig vakre ørreter du fikk
 7. I dag fikk jeg denne fisken på mark og dupp i Mjøsa, men jeg er sannelig ikke sikker på hvilken art det er. Kan det være vederbuk? Jeg vet det ikke er verdens beste bilde, men det er det eneste jeg har. Kan dere hjelpe meg med identifisering?
 8. God dag folkens:) I det siste har jeg slitt med å få fisk på noen vann jeg tidligere har fått uten større problem. Været er varmt, og vannet er også varmt, så jeg mistenker ørreten ikke er helt i slaget for å gå etter sluk/spinner/wobbler. Jeg ser for meg at det kan fungere å finne de dypeste plassene og bruke tradisjonelle isfiskemetoder fra kano, altså mormyshka, røyeblink, balansepilk osv. Spørsmålet er: Har noen av dere prøvd lignende, og fikk dere fisk på det?
 9. Skriv gjerne en rapport her når du har fått prøvd deg litt:)
 10. En stor ørret har nok ingenting imot å spise en fisk på 14cm, så ikke bekymre deg for å ha for stor sluk. Hvis du ikke får fisk på de dyptgående wobblerene kan du prøve "vanlig" wobbler eller sluk med litt bly en stanglenge foran sluken. En vanlig wobbler har en annen type gange i vannet i en dyptgående, så det kan være lurt å forsøke litt ymse metoder for å lure fisken.
 11. Stilig:) Har du mulighet til å legge ut video også?
 12. Pen wobbler læll, selv om det ikke er helt korrekt art
 13. Sånn kan det gå. Jeg har opplevd nøyaktig det samme selv noen ganger. Da kan man bare finne frem proviant og kaffe og nyte livet ute.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.