Jump to content
Fiskersiden

HotShot

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HotShot

 1. Jeg fisker veldig mye, i hovedsak alene. Kansje fler her i samme situasjon? Er 31 år, bor i ørje i østfold. Fisker i hovedsak gjedde, ørret/sjøørret, abbor og gjørs. Aller helst med flue, men også dorging, isfiske og spinn. Kan både kjøre og gå langt for godt fiske:)
 2. Hei! Hvilken line bruker du nå? Er det den som fulgte med i nybegynnersettet? Jeg ville ringt til nordisk fiskeutstyr og hørt hva de anbefaler til akkurat denne stanga. Jeg vil tro at SA Volantis er et godt valg, dette er en veldig allsidig line som er lett å ha med å gjøre. Bruker den selv og er storfornøyd.
 3. Fikk tak i en ambassadeur 2000 fra 1962 her om dagen. Dette er en snelle jeg ikke har noe kjennskap til, trodde den fungerte som mine andre ambassadeur sneller. Er det noen som kan noe om disse snellene, er de brukbare til noe noe og er den verdt noe?
 4. Dette var en morsom fangst! Er født og oppvokst i spydeberg selv, og har fiska utrolig mye der, men aldri fått asp i denne størrelsen. Netopp dette som gjør glomma så spennende, muligheten for slike uventede fangster!
 5. Skitt fiske er greie å ha med å gjøre er min erfaring. De ordner helt sikkert opp.
 6. Vibrax og mepps er gode. Farger blir vel ingen enig om, nen kobber og rødt blir skjelden feil.
 7. En kamerat opplevde akkurat det samme med en 3-15g Berkley, usikker på modell. Hørt om flere tilfeller, kanskje et merke jeg ville vært skeptisk til..
 8. Jeg kjøpte det settet i vinter, anbefales! Bare sørg for å få trådholder med keramisk rør i midten. Hadde noen mildt sagt frustrerende kvelder med den som fulgte med (i stål).
 9. Jeg fisker mye ørret fra kano, i det siste kun med flue men mye med sluk før. Har hørt et ordtak som sier at 90% av fisken står på 10% av vannet. Min teori er at man ved dorging bruker mye tid på plasser med lite fisk, men målrettet kasting på gode plasser gir raskere resultat. Selvfølgelig mange som er erfarne dorgere, og kan ta mye stor fisk, men jeg har bedre resultat med å kaste.
 10. Det stemmer bra, fant ut at jeg trengte en del ekstra. Samt mye mer kroker. Bundet en masse forskjellig, håper og tror jeg har det meste jeg trenger til sesongen. Lengter bare etter litt varmere vann nå.
 11. Selv noen mil sørover, i Østfold, ligger isen godt enda. Er nok flere uker igjen. Påskefisket blir i sjøen og Glomma.
 12. Vil ikke kanten på stripsen bli vel hard, og skape slitasje og mulig skader på sena?
 13. Har samme sett selv, og korken ser omtrent lik ut. Gir godt grep når det er vått. Synes stanga er helt grei, men gir selvsagt ikke samme goodfeeling som hardy firerstanga.
 14. Da var utstyret i hus. Settet fra Gero var ikke på lager på uviss tid, så handlet hos nordisk. Da har jeg jo litt penger når jeg ser hva mer jeg trenger også. Sliter litt med at tråden ryker fort. Tråden er 12/0 ultrafine, er det før tynt for en nybegynner? Trådholderen virker også å være av billigste slaget, kan kanskje være noe å hente her også. Ser ikke bort fra at teknikken ikke er optimal enda heller. Et "skrytebilde" av første flua:
 15. Har kikka litt på det settet der ja. Lettere å vite hva man får når det står merke på verktøy også.
 16. Takk, da blir det kjøp i løpet av høsten.
 17. Etter min første sesong med fluestang, er jeg totalt hekta. Innser at galskapen må få utløp selv når isen legger seg, og fluebinding fremstår som det åpenbare valget. Ser både nordisk, gero og skitt fiske har komplette sett for rundt 1000-1500kr. Har skjønt at bindestikka er veldig mye viktigere enn jeg trodde, men klarer ikke se hva det beste kjøpet er. Vil jo gjerne ha så godt utgangspunkt som mulig. Kommer til å binde mest tørrfluer i starten, og kanskje noe streamere og nymfer etterhvert. Gjør ikke dette fordi jeg tror jeg skal spare penger, men som en ekstra hobby på en ellers trist årstid. Så, hva kjøper man? https://nfisk.no/fluebinding/fluebindesett/nybegynner-bindesett-orret#&variation=552883 https://www.gero.no/produkt/fluebindesett/veniard-premium-fluebindingsett/ https://www.skittfiske.no/the-fly-co/216417/fluebindersett--starter-kit-norwegian-edition
 18. Dette minner meg om en "feil" jeg gjorde mye i oppveksten også. Pakka ut sekken, og stod stille og kasta på meg senebetennelse omtrent. Har alltid lært at tålmodighet er viktig, ser nå at det er stikk motsatt. Særlig ved slukfiske, hvis det man gjør ikke gir resultater i løpet av 15-20 min, pluss minus, må man prøve noe annet. Ny sluk, ny plass, ny metode, hvasomhelst. Klart, man får fisk etter timer med samme sluk jevnt over samme sted, men i lengden lønner variasjon seg alltid. Med tiden ser du et mønster i hva som ofte funker, og da treffer du oftere på første eller andre forsøk. Underveis i prosessen er det bare å være kreativ, prøve seg frem og grave etter råd hos erfarne fiskere. Denne læreprosessen er det morsomme med fiske, og den slutter heldigvis aldri;) Utstyret du har er helt gull, ikke noe å utsette på. Møresilda er bankers, den blir aldri feil. Liker selv sølv med svart rygg. Skitt fiske!
 19. Enig i sterke farger, samt noe som lager litt lyd. Spinnere er fint, og wobblere hvis elva ikke er for stri.
 20. Stc stengene frister stadig mer.. hvordan oppleves de kontra speedmaster? Og hviljen lengde anbefales?
 21. Høres ikke dum ut den, men skeptisk til den korte lengden?
 22. Tanken om ei ny slukstang til ørret har for alvor meldt seg nå. Har i dag en beastmaster 9" 7-21g, med daiwa ninja 3000. Stanga er en drøm med litt tyngre sluker, men synes den mangler noe med lette skjesluker. Kunne tenkt meg nøyaktig maken i 3-14g eller så, men det finner jeg ikke noe sted? Tror ikke jeg vil gå ned på lengde, og vil definitivt ikke ned i kvalitet. Ser fenwick wild wing har noen modeller som passer på papiret, hvordan er disse? Evt andre forslag mottas med takk. Skal kompletteres med matchende snelle, så gjerne en pakke.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.