Jump to content
Fiskersiden

HotShot

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

917 profile views

HotShot's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

4

Reputation

 1. Dette var en morsom fangst! Er født og oppvokst i spydeberg selv, og har fiska utrolig mye der, men aldri fått asp i denne størrelsen. Netopp dette som gjør glomma så spennende, muligheten for slike uventede fangster!
 2. Skitt fiske er greie å ha med å gjøre er min erfaring. De ordner helt sikkert opp.
 3. Vibrax og mepps er gode. Farger blir vel ingen enig om, nen kobber og rødt blir skjelden feil.
 4. En kamerat opplevde akkurat det samme med en 3-15g Berkley, usikker på modell. Hørt om flere tilfeller, kanskje et merke jeg ville vært skeptisk til..
 5. Jeg kjøpte det settet i vinter, anbefales! Bare sørg for å få trådholder med keramisk rør i midten. Hadde noen mildt sagt frustrerende kvelder med den som fulgte med (i stål).
 6. Jeg fisker mye ørret fra kano, i det siste kun med flue men mye med sluk før. Har hørt et ordtak som sier at 90% av fisken står på 10% av vannet. Min teori er at man ved dorging bruker mye tid på plasser med lite fisk, men målrettet kasting på gode plasser gir raskere resultat. Selvfølgelig mange som er erfarne dorgere, og kan ta mye stor fisk, men jeg har bedre resultat med å kaste.
 7. Det stemmer bra, fant ut at jeg trengte en del ekstra. Samt mye mer kroker. Bundet en masse forskjellig, håper og tror jeg har det meste jeg trenger til sesongen. Lengter bare etter litt varmere vann nå.
 8. Selv noen mil sørover, i Østfold, ligger isen godt enda. Er nok flere uker igjen. Påskefisket blir i sjøen og Glomma.
 9. Regner med at det er feil bilde, og for to stenger. Er det for 3 gjør jo ikke det noe.
 10. Da drøyer jeg litt å kjøpe nye stenger, kan jo dukke opp noe brukt etterhvert også. Tror du en stangholder som denne blir bra? https://www.skittfiske.no/ron-thompson/151586/ron-thompson-2-rod-pod-inc-rod-rests-stangholder-med-stanghviler
 11. Heisann! Har fisket hele livet, men i det siste har fluefiske opptatt meg mest. Det kommer det nok til å gjøre i fremtiden også. Men etter å ha hørt en episode av jakt og fiskepodden om moderne meite har jeg tenkt mer og mer på alle mulighetene som finnes. Har meitet en del i sjøen, men lite seriøst i ferskvann. Jeg bor i Østfold, ca 20 min unna Glomma,så har da nok plasser å velge i. Artene jeg vil prøve meg på er vederbuk, stam og brasme. I tillegg har jeg hørt ubekreftede rykter om et vann med suter jeg skal utforske. Ser da for meg at det trengs en oppgradering på utstyrsfronten. Har per i dag ikke noe dedikert meiteutstyr utover en 3lbs stang og shimano 6000 baitrunner til sjøfiske. Hvor langt kommer man egentlig med vanlig haspelstenger? Har 2 stk 9" haspelstenger kastevekt ca 7-21g. Er dette noe å starte med? Tenkte evt å kjøpe et par bunnmeitestenger med quivertip utover våren. Er ca 50g kastevekt ok, og jeg burde vel ha sneller med baitrunner? Braid eller mono? Takknemmelig for alle tips! Har kjøpt boka til Rune Johansen, og er i full gang med å lese om fôring og ulike takler. Mye å sette seg inn i, men det er akkurat slik nerding jeg elsker med fluefiske:)
 12. Vil ikke kanten på stripsen bli vel hard, og skape slitasje og mulig skader på sena?
 13. Har samme sett selv, og korken ser omtrent lik ut. Gir godt grep når det er vått. Synes stanga er helt grei, men gir selvsagt ikke samme goodfeeling som hardy firerstanga.
 14. Da var utstyret i hus. Settet fra Gero var ikke på lager på uviss tid, så handlet hos nordisk. Da har jeg jo litt penger når jeg ser hva mer jeg trenger også. Sliter litt med at tråden ryker fort. Tråden er 12/0 ultrafine, er det før tynt for en nybegynner? Trådholderen virker også å være av billigste slaget, kan kanskje være noe å hente her også. Ser ikke bort fra at teknikken ikke er optimal enda heller. Et "skrytebilde" av første flua:
 15. Har kikka litt på det settet der ja. Lettere å vite hva man får når det står merke på verktøy også.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.