Fiskenoob

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Fiskenoob last won the day on April 26

Fiskenoob had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About Fiskenoob

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kjempegodt tips BAN, hadde du hatt anledning til å legge ut et bilde av oppsettet om du har? for oss som har litt tungt for det går det litt i surr
 2. Om du ønsker et enklere vann i Oslo er både Øyungen, Movatnn og skredderudtjern å anbefale. Ellers er, som Erik skriver, OFAs kartbok en veldig god investering.
 3. Ikke noen ekspert på området, men de virket godt bundet. Ang krokene så har jeg til gode å få fisk på de fluene, men har bestilt kroker til meiting fra AliExpress og ikke hatt noe problemer med de. Skal sies at største jeg har fått er en 850g ørret som ga litt fight så resultatet kan jo være annerledes om du fisker etter større fisk. Krokene virker også gode og skarpe.
 4. Så kult! Alltid morsom lesning på bloggene deres!
 5. I Trysilelva er det mye fin fiske å få. Anbefaler å benytte søkke & mark, fluer eller små wobblere Steinvollbrua er et godt utgangspunkt for elva, ligger 5 minutter oppover fra Innbygda (Trysil sentrum).
 6. Hei! litt usikker på hvor jeg skal legge denne tråden her. ettee mye innkjøp sitter jeg på drøssevis av sluker, spinnere wobblere osv. Jeg sliter veldig med å «gjøre meg kjent med de» og forsøker derfor å Google meg til pekepinner. På Rapala sine wobblere er det stort sett enkelt da de både har videoer og artikler som beskriver gange, innsveivingshastogheter osv. På sluker er det derimot vanskelig å finne noe særlig info. det jeg er på jakt etter er hvordan type innsveivingshastigheter de er laget for, om de går høyt eller dypt, hvordan de oppfører seg ved spinnstopp osv. en dreven fisker vil kanskje klare å se dette, men ikke jeg. Jeg har forsøkt å følge med på de når jeg får de i synsfeltet, men der vanskelig å se gangen i forskjellig hastighet med så kort strekke og så nære stanga. Jeg har i tillegg noe begrenset fisketid så jeg har ikke anledning til å legge mange timer ned i testing. er det noen som har tips til en side etc som beskriver dette på forskjellige typer sluk, wobbler osv? Hittil har jeg funnet det meste av info på fjellsport, skittfiske osv.
 7. Jeg er ingen stor fluefisker, men har bestilt en del forskjellige fluer fra AliExpress. Da jeg hadde med disse på tur med en mer drevet fisker ba han meg kaste skrinet. (Uten å vite hvor det kom fra). Dette var tørrfluer og han mente at de ikke imiterte insektsfloran i det heler tatt og var altfor ubalansert og kunstige
 8. Litt gammel tråd, men kanskje aktuelt fortsatt? Man får veldig ofte det man betaler for og det er mange måter å overføre trykk på. capser o.l er best med broderi, men dette begrenser noe i forhold til størrelse og detaljer på capsen. Det er langt mer holdbart en mye annet. Her er det ganske stor forskjell på maskinene som brukes og det speiles i hvor stort og hvilken plassering på caps man kan få. for tshirts og annen tekstil er det en stor forskjell på billig trykk og dyrt trykk. Det man som oftes merker forskjellen på er at de billige fort mister farger eller løsner fra tøyet. I tillegg blir trykket «hardt» slik at man kjenner at det sitter utenpå tøyet. I dyrere trykk vil du besten ikke kunne kjenne forskjell om du stryker over trykket. Denne form for trykk er langt mer holdbart og har en finere finish. Jeg vil anbefale å styre unna det billigste og heller få trykk du er fornøyd med.
 9. Takk Canonbang! Tok med fruen en tur i marka idag og forsøkte oss på litt fiske. Forakte bånnmeite med andersdupp og på første kaste endte vi opp med en fin ørret på 485g. Største jeg har fått i marka så det var morro! Vi holdt på i ca 20 minutter til, men da holdt kona på å tråkke på en huggorm så da ble det sprint tilbake til bilen og slutt på fiske. takk for tips!
 10. Helt supert, takk for tips, skalp forsøkt dette utover!
 11. Takk for det! har fått et par på harving, men det har gjerne vært helt på tampen av sommeren. føler at jeg kommer så ekstremt kort ut med friline. Skal prøve meg på Stig Werner sin. Har lest det meste han har av artikler, men skal prøve meg på boka. takk skal du ha!
 12. Hei og takk for svar! Jeg fisker i Oslomarka for det meste. Tidligere har det vært utelukkende Nordmarka, men hittil har det blitt Østmarka pga isen. Av de turene det har blitt i år har jeg sett veldig lite vak, men ser at fisken står på bunn.
 13. Takk TT! pærebly har jeg ikke forsøkt med duppstopper. Skal gi det et forsøk. Takk for tipset!
 14. Jeg har fått ganske lite fisk på sluk, men de jeg stort sett har fått på (i marka) er Salamander trout og, Aura Flake og Morild Trout. Med unntak av Aura Flake har jeg fått en forkjærlighet til røde sluker. Synes også disse går ganske godt i vannet basert på min tynne erfaring
 15. Forsøkte meg på dette BAN, men kom ikke mange meterne ut. Er det evt andre alternativer , eks glidesøkke, pasternakkel osv? Lest en del men finner ingen gode forklaringer på hvordan man kan lage set. Forsøkte til slutt Slangesøkke og kom endel lenger. Skulle gjerne hatt noen alternativet. Hadde med Fishfinder og så at fisken kun sto på bånn. 6 timer med fiske men helt dødt. Verken mark, spinner eller sluk gjorde utsalg. får prøve igjen til uka