Jump to content
Fiskersiden

Fiskenoob

Members
 • Posts

  176
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Fiskenoob last won the day on June 18 2022

Fiskenoob had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fiskenoob's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

50

Reputation

 1. Jeg benytter alltid mono som fortom til dette fiske. Vet ikke hvorfor, men det er det jeg har fått beskjed om at jeg burde ha ser også på en del fiskevideo for innlandsfiske etter ørret og mono er gjengangeren i alt jeg har sett..
 2. Rosareke skriver mye om sjøørret og bombarda. Kan være en ide å ta en titt på bloggen hans: https://www.rosareke.no/tag/bombarda/
 3. Ja, vet det går noen store i Mønevann, men jeg fisker aldri etter ørret der. Langt mer abbor og gjedde og man er stort sett avhengig av kano for å få ørreter. Vannene lenger innover eller oppover (halssjøen, Drettvann osv) er nok sikrere ørretvann..
 4. Takk @FatCat!! hehe, nei @Ølgylt de er på kg begge to
 5. Takk for det @Ølgylt! @piscator helt enig i at målene virker rare, men jeg veide den med 2 stk vekter. Den ene viste 903, den andre viste 908. på bilde som er lagt ut virker den slankere enn da jeg tok den, der har den ligget i ca 4 timer. Det er mulig lengden er noe lenger for den hadde «krøllet seg» da jeg målte den. Hadde ikke med målebånd ut på tur. Fisken fylte hele håven og var full av rogn. Jeg stoler mer på vekta enn på lengden.
 6. Etter det som føles ut som en evhighet var det endelig anledning for å ta en tur inn i marka igjen. kjøpte brukt elsykkel i juni og tenkte å prøve meg litt lenger innover i Losbyvassdraget. Målet med turen var å finne et godt vann å overnatte ved til uka. Kunne selvfølgelig ikke dra uten stang selv om jeg ikke hadde mange timene ril rådighet. Brukte ca 2 timer på å komme meg fram til vannet og finne et godt egnet sted campsted jeg kan benytte til uka. Hadde ca 1 time til fiske før jeg måtte hjemover og fikk rigget opp stang med bunnmeite. Prøvde meg på litt forskjellige plasser rundt vannet og endte til slutt opp på en åpen plass som så lovende ut. En del vind gjorde vak vanskelig å se så det ble blindfiske. Andre kast på dette stedet endte med fin fisk i håven. 36cm og 903g! Det ble med den ene, men dæven det var morsomt! Ble veldig overrasket over hvor lite motstand den gjorde og hvor villig den ble med inn. Blir ny tur inn på torsdag og håper på å kunne bryte den magiske kilosgrensa da!!
 7. Hei! ang lenge så kan du veie alt mulig. Tidlig i sesongen fikk jeg en på 39csm som veide 540g. I dag fikk jeg en på 36cm som veide 903g. Anbefaler innkjøp av en liten digitalvekt, alltid morsomt å ha med seg om det blir fisk :). når det er mye vak kan du gjerne prøve tradisjonelt dupp meite. Sett på en dupp og en markkrok 30-60 cm under duppen. Ikke bruk blyhagl, la den bare synke naturlig. Elternativt kan du prøve bunnmeite med et lite søkke ( 1/2-1g) og kaste over vaket for å så sveive sakte inn. enig i at harvesesongen kan gi gode fangster, men det er fortsatt mulighet for vanlig fiske. Juli er dødt, men det plukker seg gjerne noe opp mot midten/ slutten av august. gratulerer med fin fisk forresten, spesielt om det er første ørret i marka!!
 8. Hei! skal på hyttetur til Totenåsen til helgen. Det blir to dager, men tenkte jeg skulle ta med datteren og kona på en liten fisketur. er det noen som har noen tips til vann? Det bør ligge ganske nærme vei og bør romme ørret i alle fall opp til 500g. Vi er på Øvre Sisselrotkampen og har bil. alle tips tas imot med takk
 9. Er en stund siden jeg har vært på Øyungen, men blir rart å se det igjen uten torva mellom øya ja. Ser flere steder har de festet flytetorvene med kjetting så jeg vil tro dette har kommet som en liten overraskelse på OFA også. ellers så det ut som en kjempefin tur i godt vær!!
 10. Ja, var en godnperiode. Var ute en tur i går og endte med to små ørret. Ser at temp i vannet har blitt betydelig høyere så regner med at det blir litt mer tid mellom hver fisk nå.
 11. Hehe, ja, kaffe løser det meste. Hun har ikke den helt store tålmodigheten så hadde vært morro å hatt henne med når forholdene ligger til rette. hadde ny tur ut i dag, ikke de største fiskene, men endte totalt opp med 10 ørret og 5 abbor (2 stk ble tatt etter bildet). selvfølgelig hadde jeg ikke med fruen i dag, men prøver å få dratt henne med en tur til uka igjen. Med hennes flaks er det vel en ny klekking på gang
 12. Ny tur ut i går. Turen gikk til samme sted, denne gangen med kona som turkamerat. Fruen mister fort tålmodighet når det kommer til fiske, men det var en del vak og lovet veldig godt! det viste seg dessverre at vi kom midt i en myggklekking og endte opp helt uten fisk. Flueskrinet og flueduppen lå trygt og godt hjemme så det ble sluk, spinner og mark. Etter 4 timer synes hun det ble kjedelig så turen gikk hjemover. Aner at det kanskje blir en stund til hun spør om vi skal ta turen ut igjen, så var maks uheldig med innsektslivet denne gangen!
 13. Takk for det Ølgylt! ja, hadde vært morro om det i alle fall blir et par på kona i dag
 14. Gratulerer med fangsten! dette virket jo som et veldig flott område og tur med packcraft i de små grunne områdene på bildet så jo fantastisk ut! morro med abbor som går på wobbler i samme størrelse som seg selv
 15. Takk for det Canon! yes, det ble både middag til oss voksne og kveldsmat til datteren. Hun er ikke glad i fisk til vanlig, men elsker abbor og ørret som er selvfisket. ja, jeg tippet på at vanntemperaturen kanskje slo inn litt også og at de større trakk dypere. Det var uansett en gledelig overraskelse å se at vannet ikke var helt ødelagt med kun småfisk. Vannet er av litt størrelse og får utsett så det virket rart om fisketrykket skulle ødelagt noe.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.