Jump to content
Fiskersiden

Fiskenoob

Members
 • Posts

  175
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Fiskenoob

 1. Rosareke skriver mye om sjøørret og bombarda. Kan være en ide å ta en titt på bloggen hans: https://www.rosareke.no/tag/bombarda/
 2. Ja, vet det går noen store i Mønevann, men jeg fisker aldri etter ørret der. Langt mer abbor og gjedde og man er stort sett avhengig av kano for å få ørreter. Vannene lenger innover eller oppover (halssjøen, Drettvann osv) er nok sikrere ørretvann..
 3. Takk @FatCat!! hehe, nei @Ølgylt de er på kg begge to
 4. Takk for det @Ølgylt! @piscator helt enig i at målene virker rare, men jeg veide den med 2 stk vekter. Den ene viste 903, den andre viste 908. på bilde som er lagt ut virker den slankere enn da jeg tok den, der har den ligget i ca 4 timer. Det er mulig lengden er noe lenger for den hadde «krøllet seg» da jeg målte den. Hadde ikke med målebånd ut på tur. Fisken fylte hele håven og var full av rogn. Jeg stoler mer på vekta enn på lengden.
 5. Etter det som føles ut som en evhighet var det endelig anledning for å ta en tur inn i marka igjen. kjøpte brukt elsykkel i juni og tenkte å prøve meg litt lenger innover i Losbyvassdraget. Målet med turen var å finne et godt vann å overnatte ved til uka. Kunne selvfølgelig ikke dra uten stang selv om jeg ikke hadde mange timene ril rådighet. Brukte ca 2 timer på å komme meg fram til vannet og finne et godt egnet sted campsted jeg kan benytte til uka. Hadde ca 1 time til fiske før jeg måtte hjemover og fikk rigget opp stang med bunnmeite. Prøvde meg på litt forskjellige plasser rundt vannet og endte til slutt opp på en åpen plass som så lovende ut. En del vind gjorde vak vanskelig å se så det ble blindfiske. Andre kast på dette stedet endte med fin fisk i håven. 36cm og 903g! Det ble med den ene, men dæven det var morsomt! Ble veldig overrasket over hvor lite motstand den gjorde og hvor villig den ble med inn. Blir ny tur inn på torsdag og håper på å kunne bryte den magiske kilosgrensa da!!
 6. Hei! ang lenge så kan du veie alt mulig. Tidlig i sesongen fikk jeg en på 39csm som veide 540g. I dag fikk jeg en på 36cm som veide 903g. Anbefaler innkjøp av en liten digitalvekt, alltid morsomt å ha med seg om det blir fisk :). når det er mye vak kan du gjerne prøve tradisjonelt dupp meite. Sett på en dupp og en markkrok 30-60 cm under duppen. Ikke bruk blyhagl, la den bare synke naturlig. Elternativt kan du prøve bunnmeite med et lite søkke ( 1/2-1g) og kaste over vaket for å så sveive sakte inn. enig i at harvesesongen kan gi gode fangster, men det er fortsatt mulighet for vanlig fiske. Juli er dødt, men det plukker seg gjerne noe opp mot midten/ slutten av august. gratulerer med fin fisk forresten, spesielt om det er første ørret i marka!!
 7. Hei! skal på hyttetur til Totenåsen til helgen. Det blir to dager, men tenkte jeg skulle ta med datteren og kona på en liten fisketur. er det noen som har noen tips til vann? Det bør ligge ganske nærme vei og bør romme ørret i alle fall opp til 500g. Vi er på Øvre Sisselrotkampen og har bil. alle tips tas imot med takk
 8. Er en stund siden jeg har vært på Øyungen, men blir rart å se det igjen uten torva mellom øya ja. Ser flere steder har de festet flytetorvene med kjetting så jeg vil tro dette har kommet som en liten overraskelse på OFA også. ellers så det ut som en kjempefin tur i godt vær!!
 9. Ja, var en godnperiode. Var ute en tur i går og endte med to små ørret. Ser at temp i vannet har blitt betydelig høyere så regner med at det blir litt mer tid mellom hver fisk nå.
 10. Hehe, ja, kaffe løser det meste. Hun har ikke den helt store tålmodigheten så hadde vært morro å hatt henne med når forholdene ligger til rette. hadde ny tur ut i dag, ikke de største fiskene, men endte totalt opp med 10 ørret og 5 abbor (2 stk ble tatt etter bildet). selvfølgelig hadde jeg ikke med fruen i dag, men prøver å få dratt henne med en tur til uka igjen. Med hennes flaks er det vel en ny klekking på gang
 11. Ny tur ut i går. Turen gikk til samme sted, denne gangen med kona som turkamerat. Fruen mister fort tålmodighet når det kommer til fiske, men det var en del vak og lovet veldig godt! det viste seg dessverre at vi kom midt i en myggklekking og endte opp helt uten fisk. Flueskrinet og flueduppen lå trygt og godt hjemme så det ble sluk, spinner og mark. Etter 4 timer synes hun det ble kjedelig så turen gikk hjemover. Aner at det kanskje blir en stund til hun spør om vi skal ta turen ut igjen, så var maks uheldig med innsektslivet denne gangen!
 12. Takk for det Ølgylt! ja, hadde vært morro om det i alle fall blir et par på kona i dag
 13. Gratulerer med fangsten! dette virket jo som et veldig flott område og tur med packcraft i de små grunne områdene på bildet så jo fantastisk ut! morro med abbor som går på wobbler i samme størrelse som seg selv
 14. Takk for det Canon! yes, det ble både middag til oss voksne og kveldsmat til datteren. Hun er ikke glad i fisk til vanlig, men elsker abbor og ørret som er selvfisket. ja, jeg tippet på at vanntemperaturen kanskje slo inn litt også og at de større trakk dypere. Det var uansett en gledelig overraskelse å se at vannet ikke var helt ødelagt med kun småfisk. Vannet er av litt størrelse og får utsett så det virket rart om fisketrykket skulle ødelagt noe.
 15. Hvordan påvirker klor resten av vassdraget? kjempefint at det settes inn tiltak, og jeg går ut i fra at matboden er grundig utredet, men hvordan vil klor på virke resten av innsektslivet, vekster osv?
 16. Takk for det! Nei, var heldig i går! håper kona for et par på turen vi skal på i dag. Drømmen er jo at hun begynner å mase på fisketurer.
 17. Var et par turer i dette vannet i mai uten å ha noe kjenning. Det var en del vak og sprett, men disse var fryktelig små. Høsten i fjor hadde jeg et bra fiske her og fikk en del fine stekefisk, så jeg var veldig skuffet over hvor smått alt plutselig var. jeg hadde i utgangspunktet lagt fra meg dette vannet, men fikk plutselig noen timer fri i dag og bestemte meg å reise tilbake da det er et av de nærmeste vannene å kjøre til. Det ble en veldig positiv overraskelse med 10 ørret og 3 abbor. 5 ørret på 300g+ hvorav største på 420g. Det har blitt to fine fisketurer nå i det siste så fruen foreslo felles fisketur imorgen. Det er ikke ofte det forslaget kommer så forhåpentligvis blir det fangst på henne i morgen også slik at de forslagene kommer oftere! ble litt dårlig på bildefronten i dag, men fikk tatt bilde av to av de.
 18. Det var en morsom metode, fiske og historie! Gratulerer med kul fisk!!
 19. Veldig morsom lesing! Så OFA hadde linket til artikkelen også
 20. Ja, det er mye kunnskap som blir borte, og ja, en del ting i fisking og stereo endrer deg også. Trist at mye kunnskap blir borte, men også de gamle røverhistoriene. Helt dødt er det jo ikke, det er da fortsatt en del fine folk igjen som svarer på alle mulige spørsmål fortsatt. utstyrsjaget blir vel som regel en større del når man har fisket litt. Det tar jo gjerne litt tid p gjøre seg kjent med utstyr, vite hva som fungerer og finne sine egne preferanser. Har bestilt en del fra shitfiske, men ja, bare tull de prosentsatsene de reklamerer med så alltid greit å sjekke. jeg har hatt godt hell med både snører og noen sneller fra eBay og AliExpress. i ferskvann har i allefall både .18 og .23mm sene gitt både god kasteevne og bruddstyrke. oppgis 500m, sikkert ikke mer en 350m, men til ca 20,- kan man ikke klage. For kun del har mono derifra fungert fantastisk bra!
 21. Tusen takk for det! ja, ang sykkel så ser jeg at det nesten blir et must. Det får bli en vurdering på bilbytte (har vurdert det en periode nå) eller et sykkelstativ. sammenleggbar sykkel er nok også et alternativ, men jeg satser på elsykkel så da virker det som om utvalget er litt mindre :/
 22. Tror ikke jeg har laget noen fangstrapporter tidligere, men prøver meg nå. Jeg har vel fisker i ca 5 år nå. Jeg har aldri hatt noen fiskeinterreserte venner og heller ingen foreldre, besteforeldre eller andre familiemedlemmer å lære av. forumet, bøker og YouTube har vært mine kilder til kunnskap. De senere årene har det blitt en del fisk, men ørret har det stort sett bare blitt i elever utenfor Oslo, og det har stort sett kun blitt abbor i marka. Ørreten har for det meste uteblitt. jeg husker ikke helt hvem som tipset meg om bunnmeite i en gammel post jeg lagde, men etter tipset om det har jeg blitt mer og mer ivrig på å forsøke dette, og det løsnet virkelig høsten i fjor. Da ble det gjerne et par ørret pr tur jeg var ute. tok meg en tur til et nytt vann i ettermiddag. Ble halvannen times gåing hver vei, (er nødt til å skaffe meg sykkel og bytte bilen til noe jeg får sykkelen inn i), men for en tur! begynte først med en liten ørretpinne som hadde kroker stygt, så den ble tatt opp (med min historikk i marka hadde den nok blitt med uansett hvor pent den hadde vært kroket) det ble 2 stk til på et par hg før jeg flyttet meg litt videre. Snitt vekten gikk noe opp på den neste. Jeg la et kast over en myrtorv litt langt ute på vannet og det gikk ikke så lang til før fisken tok. Den fikk gå med snøret i ca 20 sekunder før tilslaget ble satt og denne var en del større enn de andre. Utfordringen var at det var en stor øy av myrtorv mellom oss og fisken begynte jo selvfølgelig å trekke under den! Bremsen ble satt ganske hardt og fisken ble stående å stange en god stund før den plutselig gjorde helomvending og hoppet opp i lufta. Jeg sto med stramt snøre så fisken hoppet oppå myrtova. Den var knallfin! Jeg fikk hentet hoven og lurt den ned i vannet på min side av torven. Den gjorde et ordentlig utras før den ble med i håven. Jeg trodde den skulle ha veid mer, men den tikket inn på 550hg og 37cm. Ikke tidenes største, men ny ørret pers i marka for min del! 2 stk ørret glapp rett før landing, og 3 abbor ble satt ut igjen. Det ble uansett en fin fangst med hjem med 6 ørret og 3 abbor. Håper dette blir fasiten videre i sesongen også takk for alle tips opp igjennom!!
 23. Morsomt å se at flere av de jeg har lest artikler av fortsatt er med kjempefin fangst også! tenkte meg en tur ut i marka i dag så forhåpentligvis blir den er rapport fra meg også etterhvert
 24. Ja, ble litt overrasket når jeg så hvor stort FS var en gang i tiden. Ikke bare mtp medlemmer og poster, men med annonsører, moderatorer osv. Til og med jeg har merket at aktiviteten har gått ned i løpet av den korte tiden jeg har vært her, men hyggelig å se at de aller fleste som svarte meg på alle håpløse spørsmål i starten fortsatt er med
 25. Helt rått!! 2x 10kg i begynnelsen av juni er vel ikke dårlig
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.