-morten-

Members
 • Content Count

  273
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

-morten- last won the day on January 29

-morten- had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About -morten-

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Bosted
  trondheim, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.avisa-st.no/nyheter/2020/03/15/–-Det-var-i-hvert-fall-fire-spekkhoggere-21348884.ece
 2. Jeg har Navionics på I pad og Garminplotter med bluchart og 3d visning
 3. Denne spiser 20 kilosgjedder til frokost!
 4. https://sol.no/video/-aldri-sett-for/cJeX4t87 litt morsom hendelse! noen som kan si hvilken art det er? bra størrelse! I trøndelag er det mest akkar, men selv har jeg aldri fått
 5. JA lite spennende altså.. rett og slett forurensing..
 6. media er gode på å aste ut slike saker, men skjelden det kommer oppfølging! dette var meget interessant! har aldri sett noe liknende!
 7. https://www.nrk.no/osloogviken/ukjent-gul-masse-fyller-strendene-pa-den-svenske-vestkysten-1.14860117 hva i alle dager er dette?
 8. Men hvorfor ikke bare kaste den ielva eller sjøen da!?? helt merkelig.. hva er vitsen medå slenge den fra seg på land, når man har kjørt til et området med elv noen meter unna og sjøen på andre siden.. Finnes my rare folk!
 9. https://www.avisa-st.no/nyheter/2019/11/02/Hundelufter-fant-mystisk-fisk-–-Hvordan-har-den-kommet-hit-20300590.ece
 10. Til Eric og Pisicator.. Jeg vet ikke om noen i området som har store karpedammer. Bildet er henta fra avisa, så jeg har ikke sett det ved selvsyn. Dette var virkelig merkelig. Vi vil nok ikke få noe svar på dette! Kan det ikke være en uer der øyne og sånnt er spist ut?
 11. Hvorfoor i all verden skulle noen kjøre ned til et industriområde og dumpe en karpe! Jeg tror ikke det er en Karpe men at skjellene har utvidet seg... trodde først det kunne være en storuer som hadde ligget lenge og mistet fargen.. men øynene er jo så små. funnstedet er ikke langt unna elva. Jeg vet det er tatt havabbor der dem har fiska etter sjøøret, men den er jo litt stor.. Virker veldig snodig altså!
 12. dette er ca 30-50m unna elva. ørn har jeg aldri sett på industriområdet blandt bygningene der!
 13. Fisken ble funnet på Industriområdet på Orkanger, på land et stykke unna elva som renner ut i fjorden like ved. tror den har liget der en stund. artikkel i avisa Sør-Trøndelag. ca 70cm lang.. mistenker at det er mink eller et eller annet som har dratt den opp på land.. ser ut som en ukjendt fisk men kan jo hende det er en laks sjøørret som har gått i oppløsning!? litt storeskjell.. Noen som ser hvilken fisk det er?
 14. Har aldri fått lysing ute ved hytta! mulig de oppholder seg helst i fjordene!?
 15. Det er ihvertfal veldig viktig å behandle Størja riktig, for den blir veldig lett stressa! det samme gjelder for de som fisker med not og line! behandles den feil er verdien så og si null. Tror jeg leste på Fiskedirektoratet at det var 14 pungter som måtte følges for å lande og preservere Størje. Itillegg er det en mengde dokumentasjon som må ettergåes. og alt er strengt bevoktet av ICCAT § 10 Krav til fartøy som ønsker å delta i fisket med not eller line Fartøy som vil delta i fisket etter makrellstørje med not eller line må dokumentere at de: - er egnet, bemannet og utrustet til fiske etter makrellstørje - har en plan for håndtering og lagring av fangst om bord, samt landing og omsetning av fangsten, som sikrer at kvaliteten ivaretas Det kan stilles vilkår om at fartøy som deltar i fisket skal ha observatør fra Havforskningsinstituttet om bord eller samle biologiske data etter nærmere angitte retningslinjer. I tillegg må fartøy som fisker med not dokumentere at de har egen lugar til observatører som nevnt i § 12. Fartøy som fisker med line må dokumentere at de enten har egen lugar om bord til observatører som nevnt i § 12, eller, dersom fartøyet kun går på dagsturer, tilfredsstillende losji som for eksempel hotell, i avgangshavn. Det er et vilkår for deltakelse i fisket med not at maskevidden (helmaske) i noten ikke skal være mindre enn 100 mm. § 11 Krav til sports- og fritidsfiskere som ønsker å delta i fisket Sports- og rekreasjonsfiskelag som vil delta i fisket etter makrellstørje må dokumentere at: - laget er egnet, bemannet og utrustet til sports- og fritidsfiske etter makrellstørje - alle deltakerne i fiskelaget er bosatt i Norge Ved sports- og rekreasjonsfiske etter makrellstørje skal lagene merke levende og levedyktig makrellstørje med spaghettimerke før den slippes. Dersom et sports- og rekreasjonsfiskelag får død eller døende makrellstørje skal det ta størjen med til land, og fisket kan ikke fortsette før neste dag. Makrellstørje landet i forbindelse med sports- og rekreasjonsfiske kan ikke omsettes, men skal avregnes den norske kvoten avsatt til sports- og rekreasjonsfiske. Sports- og rekreasjonsfiskelag som får adgang til å delta i fisket etter makrellstørje må, før fisket tar til, dokumentere at laget har fått tillatelse til å merke makrellstørjen med spaghettimerke.