-morten-

Members
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

-morten- last won the day on September 2

-morten- had the most liked content!

Community Reputation

21 Excellent

About -morten-

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Bosted
  trondheim, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har aldri fått lysing ute ved hytta! mulig de oppholder seg helst i fjordene!?
 2. Det er ihvertfal veldig viktig å behandle Størja riktig, for den blir veldig lett stressa! det samme gjelder for de som fisker med not og line! behandles den feil er verdien så og si null. Tror jeg leste på Fiskedirektoratet at det var 14 pungter som måtte følges for å lande og preservere Størje. Itillegg er det en mengde dokumentasjon som må ettergåes. og alt er strengt bevoktet av ICCAT § 10 Krav til fartøy som ønsker å delta i fisket med not eller line Fartøy som vil delta i fisket etter makrellstørje med not eller line må dokumentere at de: - er egnet, bemannet og utrustet til fiske etter makrellstørje - har en plan for håndtering og lagring av fangst om bord, samt landing og omsetning av fangsten, som sikrer at kvaliteten ivaretas Det kan stilles vilkår om at fartøy som deltar i fisket skal ha observatør fra Havforskningsinstituttet om bord eller samle biologiske data etter nærmere angitte retningslinjer. I tillegg må fartøy som fisker med not dokumentere at de har egen lugar til observatører som nevnt i § 12. Fartøy som fisker med line må dokumentere at de enten har egen lugar om bord til observatører som nevnt i § 12, eller, dersom fartøyet kun går på dagsturer, tilfredsstillende losji som for eksempel hotell, i avgangshavn. Det er et vilkår for deltakelse i fisket med not at maskevidden (helmaske) i noten ikke skal være mindre enn 100 mm. § 11 Krav til sports- og fritidsfiskere som ønsker å delta i fisket Sports- og rekreasjonsfiskelag som vil delta i fisket etter makrellstørje må dokumentere at: - laget er egnet, bemannet og utrustet til sports- og fritidsfiske etter makrellstørje - alle deltakerne i fiskelaget er bosatt i Norge Ved sports- og rekreasjonsfiske etter makrellstørje skal lagene merke levende og levedyktig makrellstørje med spaghettimerke før den slippes. Dersom et sports- og rekreasjonsfiskelag får død eller døende makrellstørje skal det ta størjen med til land, og fisket kan ikke fortsette før neste dag. Makrellstørje landet i forbindelse med sports- og rekreasjonsfiske kan ikke omsettes, men skal avregnes den norske kvoten avsatt til sports- og rekreasjonsfiske. Sports- og rekreasjonsfiskelag som får adgang til å delta i fisket etter makrellstørje må, før fisket tar til, dokumentere at laget har fått tillatelse til å merke makrellstørjen med spaghettimerke.
 3. meget spennende!! har fulgt med på dette siden det første prøvefiske starta! Er ikke noe enkel oppgave å fiske på stang, når det til og med ervanskelig på not! Detkrevervirkelig kunskap og skills!
 4. Det har vært en god del Makrelstørje i Trøndelag. Ei størje har gått i ei oppdretsmærde ikke langt unna hytta mi, og en båt fikk notfangst nord for Hitra!
 5. Det var ikke typiske fiskebåter du hadde sett deg ut!
 6. 24 grader V er for spessielt interesserte! tipper hekkmontert giver ville vært det beste på en slik type båt! Haddee foresten fortjent enG2!
 7. Var også noen døde tobis i fjæra og noen halvdøde
 8. Vi har hatt hytta siden 1988 og jeg har aldri sett dette før.. skal høre med grunneieren om det har vært tobis før her inni buktene!
 9. Har hytte ved Trondheimsleia, og fikk se en ny type yngel i båthavna i dag! det kokte av ålelignende yngel 10-12cm lange! småseien var helt vill og hoppet og plasket. Rekner med dette er Tobis?? Har aldrig sett dette før. ihvertfall! Er det vanlig med Tobis i Midtnorge? når de blir større graver de jo seg ned i mudderet. Ellers er det vel en hviss eksport av tobis til utlandet! tviler på at det spises i Norge!
 10. Ved hytta mi i Trondheimsleia var det 3-4 laksnøter for ca 15 år siden.. nå er det ingen.. Ingen som gidder å holde på med det, samt at det minkermed fastboende..
 11. Man må jo kjøpe utstyr etter behov!! Hovedsaken erå kose seg med fiske og kansje prøve noen nye ting innimellom! For min lette hobbyfiske funker Shimanosnella ihvertfal veldig bra! men skal man jo fiske etter storkveita på 300m så blir jo mitt utstyr for lett!
 12. Har hatt senefører på Biltemasnelle og Shimano snelle. lodd fra 300-500 og harfisket fra 50-120m stort sett når jeg er på hytta. Aldri hatt problemer med snøreføreren, tror det er viktig med vedlikehold og spyler av dem i ferskvann når jeg kommer i land hver gang
 13. Hvordan ble det med denne? Noen som har sett noe mere til denne spennende haiarten?