Dr. Hook

Members
 • Content Count

  1883
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Dr. Hook last won the day on September 2 2016

Dr. Hook had the most liked content!

Community Reputation

125 Excellent

About Dr. Hook

 • Rank
  Seniorbruker
 • Birthday 12/30/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.NKML.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Tung musikk og sportsfiske. Då i hovudsak i saltvatn, sidan ferskvassfisk ikkje likar meg.

Recent Profile Visitors

4076 profile views
 1. Trur ikkje eg har lest/høyrt/overhøyrt korkje eit kvekk eller pip om pelamide i år. Reknar i grunnen med det like gjerne kan gå 5 år til før den forbaska bolemakrellen tek turen hit igjen. Eller 3 år, eller 7 år? Kven veit? Eg held ikkje pusten.
 2. Veit du om det var tatt fleire? Og evt. størrelse? Fleire av dei som har blitt tatt sporadisk på Vestlandet siste par åra har vel vore 2-3kg?
 3. Kan ikkje utelukke det, men bileta er alt for små til å sei det sikkert.
 4. Du gløymer ikkje tilfeldigvis å nemne siste specimen-fisken din no? Hald deg til tema i tråden takk, ellers kjem Åsmund.
 5. Tok like gjerne å endra namnet på tråden, slik vi kan fortsette her, som i fjor. Svenskane har starta å få, ser det ut til: http://www.fiskejournalen.se/tips-till-sommarens-bonitofiske/ Ellers har Havforskningsinstituttet fått melding om ei pelamide på 2,5kg som blei tatt i kilenot i ytre del av Nordfjord i Sogn og Fjordane på fredag som var.
 6. Kanskje ikkje alle, men vi er oppe i 550 registrerte brukarar. Du er der jo du også, sist eg sjekka? Av desse 550 har 289 registrert listene sine, eller i alle fall delar av dei.
 7. Syns den ser meir ut som ein (daud og blass) vrakfisk, spesielt underbittet. Her er min black rockfish til samanlikning.
 8. Det er ikkje alltid det er noko synleg på overflata. For å finne ut meir om dei forskjellige forn- og kulturminna kan ein søke her: http://www.kulturminnesok.no/ Kjempeenkel og kjapp kartfunksjon.
 9. Fornminne. Ofte gamle gravhaugar eller restar etter busetningar. Fann ein fin PDF: http://www.kartverket.no/globalassets/kart/tegnforklaring.pdf
 10. Taggmakrell (Trachurus trachurus) (Blir også kalla hestemakrell)
 11. Likar mosquito fordi dei somregel er sylskarpe og tynne i godset (krokar lett), og har ikkje opplevd at dei knekk (enno). Det kjem vel litt an på bremsebruk også, og nokon plasser er ein jo avhengig av å legge meir press på fisken, og sterke krokar blir då mykje viktigare. Det viktigaste er eigentleg at kroken er sylskarp og stor nok til den heile reka, utan å "drukne" i agnet. Dei store gyltene spyttar veldig fort ut att heile reka om dei merkar noko muffens, og då vil ein ikkje ha ein sløv krok... Har også brukt nokre raude VMC med godt hell, hugsar ikkje namnet på dei.
 12. For å fiske målretta etter dei store, er det stor krok som gjelder, som Rage skriv over. Eg har fiska ein del etter desse i sommar, og har funne to teknikkar eg vekslar mellom. Ein-kroks paternoster av 0,50 flourcarbon, med ein Owner Mosquito i strørresle #2 eller #1. Dei må være så store for å få på ei HEIL reke m. skall. Trer kroken gjennom "buen" på reka, slik både hovud og hale peikar bakover. Dette takkelet fungerer fint rett ned frå kai, og ellers der du må litt djupt. "Friline". Same krok, same agn, same 0,50 fluorkarbon fortom. Lagar eit enkelt "slep" med ca. ein halvmeter FC frå krok opp til ein kraftig svivel. Eit lite splitthagl eller to er greit for å få rekene til å synke, spesielt om dei er litt frosne. Dette fungerar betre til grunt kikkfiske i steinur/molofylling/berg, med mykje tare og vegetasjon. Ein treng ikkje kaste så langt, og reka synk saaakte nedover på utsida av tare"kanten". Då får agnet mykje "hangtime", slik ein slepp å sette søkket i taren etter 2 sekund, og det er utruleg spennande å sjå berggyltene fyke utav tareskogen og sluke reka. EIt par notis: Eg brukar berre heile reker med skal. Dette eliminerer dei mindre. Eg har også iaktatt stooore berggylter som har stima til når eg har fôra, utan å spise ein einaste rekebit. Dette fekk småfiskane ha i fred. Det einaste dei store virka å være interesserte i, var heil reke. Eg brukar alltid laaaang topshot av f.eks. 0,40 mono, uansett metode. Berggylter elskar å stikke rett i taren. Fôring med f.eks. rekeskal eller blåskjell er veldig effektivt på leppefisk, men trekk då sjølvsagt også til seg store mengder mindre fisk som bergnebb og grøngylt. Det er då det er greit å ha heile reker med skal... Dette slit småfisken med å rive i filler. Dei store derimot... "shulrp".