Gå til innhold
Fiskersiden

Tropenatt på havet


cb
 Share

Recommended Posts

Grutle, CB, AtleM og Magne SK tok en tur på havet i sistnevntes båt. Lekker skute med ljugebenk og det hele!

Ankring ut mot kanten på Norskerenna på drøyt 150 meters dyp ga kjapt undertegnede ei lita brosme, og det var det for mitt vedkommende. Resten av kvelden, natta og morran ble det mating av svarthå, dypets bergnebb. Grutle var heldigere og fikk ei lange og noen brosmer. Skipperen selv fikk det samme, mens Atle hadde dårlig rygg og nøyde seg med å se på.

Men det drøyeste var været: Grutle kjørte i shorts og t-skjorte og det er ikke vanlig antrekk når man ligger utpå havet i båt. At lange over ti kilo ikke havnet i båten var vel kanskje bare noen uoppmerksomme sekunder fra Grutle unna.

Kjell: håbranntackle er pakket i sekken og blir med over fjellet neste uke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av cb

Grutle, CB, AtleM og Magne SK tok en tur på havet i sistnevntes båt. Ankring ut mot kanten på Norskerenna på drøyt 150 meters dyp

Hvilken norskerenne er dette, den utenfor bryggene på Nautnes?[ :P ] På 150 meter har jo ikke engang top-shot'n kommet ut!![ ;) ][ :D ] Skjerp dere og fisk på anstendige dyp, ikke rart at sortkledde bergnebber plager vettet av dere når dere dupper rundt på grunna.[ :D ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en trivlig tur med kanonvær, shorts og tskjorte på havet om natta.. Og ljugebenken var jo godt brukt den natta hehe.

Trur noen av dere glemte igjen en pose med en badeshorts og et håndkle, om det var tenkt å bade der ute så var vel tempen under 15 grader.

Der vi fisket er svarthåen som blitt endel plagsom etterhvert, men vi har brukt flupose endel og rakkaren har god luktesans. Såg det var ute en båt og fisket sei forleden dag og de hadde fått svarthå på gummimakkene. Så vi får se oss om etter noen andre plasser å prøve.

Under research etter nye plasser var det tenkt å trolle litt med et håbrandtackle i enden.

Må først få på plass en kraftigere stangholder enn det som er på båten i dag.

TLD snella er sendt til Normark for bytte av lager og kan passe bra med timingen av håbrandtacklet som kommer østfra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Magne sk har i hvert fall en unik mulighet der han holder hus. Beliggenheten, båten og ikke minst stang og snelle fikk godkjent fra meg. At han i tillegg har "The flying Gaff from Hell" gjør ikke oddsene verre. Men det er langt frem. At "leader man" Atle lider av haiskrekk er ingen enorm fordel, for å si det pent. Håbrann er i grunn en art det er vrient å fange som bifangst ved de klassiske metodene. Vil faktisk tro de fleste som BURDE kunne vært i kontakt med den er sportsfiskere som fisker sei, lyr og makrell, gjerne med hekle når full pakke med fisk sveives oppover mot båten. Et dunderhogg som enten drar utover (ikke nedover) eller smeller av hekla tvert i hogget er gjerne den klassiske melodien der håbrann er mer vanlig enn her hjemme. Skipperen opplevde et slikt i Skottland, og ellers hadde vi det hele tiden i bakhodet at det kunne skje. Mener å huske at vi hadde hogg av hai ikke lenge etter at skipper Bill mistet hekla si. Ellers er det ikke så ofte den eksponerer seg i overflata som f. eks blåhai, men den går heller og lurer lenger ned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av Karl Inge S

Ifølge min bestefar var det relativ vanlig med håbrann som loffet i overflaten når de drev med makrellfiske.

Tyder på at de var langt vanligere den gang. Mener å ha lest at man kan regne med at det er ti ganger mer håbrann enn man ser. Hvem som har satt opp det mattestykket husker jeg ikke, men mener å ha lest det ifbm. en artikkel om fisket utenfor Cornwallkysten for snaut 20 år siden. Da var det vanlig med 3-10 fisk på en tur. Those were the days....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"At han i tillegg har "The flying Gaff from Hell" gjør ikke oddsene verre. "...

Planlegges det drap her?

Min ide er at ved å holde bestanden i sjakk, gjøres den uinteressant for yrkesfiskere.

Hvor langt strekk/tid planlegger dere, CB? Min kilde kunne fortelle at det var linene som stod om natta som var mest fangstgivende. Kanskje en ide å inkludere de mørkere timene i planene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hatt en tur der vi hengte ut i strømmen bak båten en ballong med en Owner 12.0 og egnet med en hel rognsild, brukte også en flupose 10m dypt noen meter foran båten. Denne bonusstanga hadde vi ute samtidig som

vi dregget og fisket med 2 stenger etter bunnfisk.

Kanskje vi neste gang skal prøve med levende agn.

Ser og at det kan vere en mulighet å trolle på ca 10m dyp med tamdem kroker samtidig som tiden brukes til research etter bunnplasser.

Er ening med Davidsen at tiden frem mot det at yrkesfiskerne kaster seg over en envt. voksende Håbrandstamme må vere den rette for oss sportsfiskere.

Ang haiskrekken til AtleM så må da den kunne kureres med at han får småkose litt med noen Svarthåer som vi får opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.