Gå til innhold
Fiskersiden

Lofoten tips?


Rudi
 Share

Recommended Posts

Kommer 12. april og blir en uke. Har klart å overtale damen til iallefall 1.5 dager med fiske (lenge igjen ennå og målet er å komme opp i minst tre, men det er en bitter og hard kamp [ :D ] ).

Er det noen som har noen lofoten-tips? Og hvordan man best og billigst kan komme seg ut på sjøen der? Litt usikker på akkurat hvor vi skal reise og hva vi skal se, kanskje noen kan hjelpe med det og? [ :D ]

Og ja,,, kanskje noen vet åssen å få damen på gli med fisket,,,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lofotfiske er vel over rundt den tiden, og da er fisken trukket helt inn på gyteplassene tenker jeg. Beste bet da er svolvær, og få båten til å gå innover fjorden. Det er mengder med rorbuer og arrangerte fisketurer der. Også sikkert mulig å få private til å svippe deg en tur ut også. Lofotværingene er hyggelige, så slå av en prat og hør med dem[ :D ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg var i Sjøforsvaret, på MTB fiska vi faktisk i Lofoten. like utfor sørspissen av fastlandet, sammen med alle fiskeskøytene som lå å rulla!! det var midvinters, så det var vel skreifiske.. møtte fiskere fra møre og trønderlag som hadde kjørt sjarkene sine oppover dit.. møtte en fra Smøla Uute på Røst.

NK fikk en Torsk som holdt til hele manskapet på ca 20stk. Kokken lagget "Mølja" nam nam...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan anbefale Å i lofoten på det sterkeste, har vært der to turer selv. knall natur med høye fjell som stuper i havet og klart kaldt vann.. Det er også flere museer på stedet !!

På en "hard" fiske tur landet vi 11 sei over 10kg den største på 17.4Kg [ :D ]

Skal tilbake ditt i slutten av Mai.

http://fiske.hiof.no [ :D ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips! Har funnet ut litt siden sist og tror det blir en dag med Hurtigruten gjennom Trollfjorden. Vi drar fra Bodø til røst og så nordover til Å. Drar kanskje med skiene (er det vits i?), skal prøve å få til noen dykk og så besøke Svolværgeiten. Får krysse fingre og håpe været er med oss... eller så blir det nok ikke så mye mer enn flymuseet i Bodø :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror du må sjekke nøye opp om HR går gjennom trollfjorden utenom høysesong (det er i beste fall væravhengig). Skiføre er det som regel dårlig med i Vest-Lofoten, det har vært sparsommelig med snø i år også (men den kan jo komme). Alpinanlegg er det i Stamsund og Svolvær.

Du kan sikkert låne båt i de fleste fiskeværene, og dere klarer sikkert å ordne dere en tur på en "ekte" fiskebåt også. Det bare å spørre.

For organiserte turer kan det sikkertl ønne seg å holde seg i Svolvær-området. Skrova, like utenfor Svolvær, er mitt beste tips: http://lofotfiske.net/tilbud%20privat.html

/JanA

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurtigruta går ikke gjennom Trollfjorden fra Bodø-Stamsund-Svolvær, da må du videre til neste stopp som er Stokmarknes. Da kommer dere gjennom Trollfjorden rundt Midnatt på Nordgående, og da er det mørkt enda i April. Hvis du bare MÅ få med deg Hurtigruta inn i Trollfjorden, ta fly til Evenes, Hurtigruta Sørover fra enten Harstad eller Svolvær...men igjen, tviler på at ho går inn der i April.

Vet at det arrangeres turer med RIB-båter (sikkert i kombinasjon med hvalsafari), som går inn i Trollfjorden, så flere slike i forfjor sommer da jeg var i Lofoten en tur på Feskival på Skrova :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei....

Skal foreslå et som er både billig og bra å leie. Standarden er veldig høy på rorbua, pluss at de som leier ut gir ut første klasses service hele tiden. De har båter til utleie, for en rimelig penge. vi snakker her om små båter, 12-13 fot til med fire hestere.

Stedet hete Rostads rorbuer.

Jeg var der for tre år siden, et knall fint sted.

MVH.

Hermy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meget vakkert rundt Sakrisøy, som ligger litt lenger nordvest enn Å, men ute i samme del av Lofoten. Ville i hvert fall mye heller dratt til området rundt Å enn f.eks. nordsiden av Vestvågøy.

Noen bilder fra en kort ferietur med familien i Lofoten i fjor:

http://folk.ntnu.no/selbach/bidleakriv/fis...en/IMG_0702.jpg

http://folk.ntnu.no/selbach/bidleakriv/fis...en/IMG_0703.jpg

http://folk.ntnu.no/selbach/bidleakriv/fis...en/IMG_0712.jpg

http://folk.ntnu.no/selbach/bidleakriv/ind...ofoten&first=36

Å:

http://folk.ntnu.no/selbach/bidleakriv/fis...en/IMG_0742.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.