Rubjo

Members
 • Content Count

  399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Rubjo last won the day on September 28 2019

Rubjo had the most liked content!

Community Reputation

135 Excellent

1 Follower

About Rubjo

 • Rank
  Medlem
 • Birthday September 16

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Harstad
 • Interesser
  Kystmeite, UL/BFS fiske etter ørret/røye, generell slukdenging.

Recent Profile Visitors

1856 profile views
 1. Straks isen begynner å gå....
 2. Eller om du bruker braid, så sklir braiden på spolen. Et problem når det er kaldt. Legg på et lag med elektrikertape innerst på spolen, eller 2-3 omganger med Mono. Det griper spolen bedre. Da dette skjedde med meg var jeg overbevist om at det var bremsen. Men da jeg gjorde som beskrevet løste det problmet for altid.
 3. Vel vel... Så sent som i 2016 sa Harstad kommunestyre nei til opdrettsanlegg ved Storerogla syd i Vågsfjorden. Et område som ligger mitt i det viktisgte rekreasjonsområdet til oss Harstadværinger. Rett syd for dette ligger Gressholmene hvor vi drar med ungene for å bade på krittvite sandstrender, her er det Kveite, Stortrsk, stabbsei, lange, uer etc i dunger. Detter det siste området med nærhet til byen hvor man fremdeles kan dra ut å "dræge seg koking", og ikke være redd for at fisken skal være stappfull av pellets og og sykdommer Men desverre i fjordene på andre siden av vågsfjordbassenget, på fastlandsiden, der lurer døden. Der har fjøsfisknæringen måttet brakklegge anleggene pga av ILA syke som nåp har spredt seg til minst en lokasjon i Bjarkøys sjærgård, nord for Harstad. Og nå har de greid å få det nyvalgte kommunstyret til å behandle saken på nytt. De er desperate etter å øke biomassen etter at alger tok knekken på store deler av fjøsfisken i området i sommer. Og siden det er ILA på andre siden av fjorden, vil de nå flytte hit og rasere denne siden også. Ikke *****! Vi gjer oss ikkje!!!
 4. Rubjo

  Ambassadeur 5500

  Dette forklarer oppførselen til 7000 snella som jeg bruker som båtsnelle da det begynte å bli kladt utover høsten _D
 5. Å som jeg skulle ønske at grunneierne i min kommune kunne få fingeren ut og legge kortsalget til iNatur eller lignende. En ting er at man må til et fysisk sted å kjøpe kortene. Men når de heller ikke greier å forsyne selgerne med kort før langt uti juli, informasjonen på kortene er feil og utdatert, og man aldri har greid å produsere et kart som viser hvor kortet man kjøper gjelder heller blir det helt tullete. Og hva får igjen for å kjøpe fiskekortet? Joda....ingenting, da det ikke drives noen som helst slags kultivering fra grunneiernes side. Man vil nemlig ha: "Familievennlige vann" slik at ungene også får fisk.... Bare et lite brøl fra min side. Vi setter nå over til den vanlige sendingen.
 6. Tja man kan jo gjøre det så enkel og vid definasjon som at "vi definerer her sportsfiske som fiske med stang eller isfiskepilk." Så kan jo medlmmene ha sine egene meninger om etikken rundt det fiske medlemmene presenterer... samtidg som man utelukker færrest mulig. Det vil jo også gjøre det klart at garn og teinefiskere får finne seg en annen plass å diskutere den delen av fisket sitt :-D
 7. Dette med rent sportsfiskeforum.... Måtte innom regelsiden i håp om å finne ut hva det innebar. Men der står ordet sporstfiske nevnt bare en eneste gang, og da kun som en del av et ord i setningen: "Fiskersiden er en del av HOOKED Sportsfiskenettverk.." Så hvordan kan man stenge ute inlegg om fritidsfiske på grunlag av reglene, og hvordan skal en som driver med fritidsfiske hvite at det er imot å reglene å poste om det. Vedder på at mange ikke engnag er klar over forskjellen. Da de to gjerne glir over i hverandre, I alle fall for min del. Dersom man ikke ønsker inlegg om fritidsfiske, bør man kansje definere både hva sportsfiske er, hva fritidsfiske er, og hva som skiller sportsfiske fra fritidsfiske. ALt detter vel egentlig mat for en egen tråd. Men for min del mistet jeg lysten til å poste mere her etter den besjeden.
 8. Har en regatta. Glidelåser og knapper er bare drit.
 9. Greit, da jeg har lyst til å prøve en mykere stang. Tsurinoya Dragon føles litt stiv når de letteste slukene skal kastes.
 10. Her lå båten i ei blåse. Bestefar brukte altid karabion med skrulås. Ikke noe problem, og myeenklere for oss unger når vi skulle bruke båten, samtidig som det er mye sikrere enn vanlig karabin...som jeg nå har lært. Ikke noe problem med ising, da båten kun lå ute i sommerhalvåret fra påske til uti oktober en gang.
 11. Båten ligger på svai i lånt fortøyning i ei ganske godt skjerma bukt til jeg drar den på land uti oktober en gang når dagene blir så korte at det ikke er noen vits å holde på der ute. Men her om dagen blåste det opp og nordøsten sto rett inn i bukta. Dette ante ikke jeg noe om, da jeg bor ei god mil unna, og der var det så vidt det var en liten bris. Og værmeldinga sa max 8-9 m/s vind. Og det bure selv den lille 14 fotingen min tåle. Og han jeg lånte fortøyiningplassen av, ei standard blåse mente også at her var det bare å ligge. Fortøyninga hadde vært brukt på en dobbel så tung båt siden i vår. Så får jeg plutselig en telefon. Det er en i bygda der båten ligger som forteller at båten har slitt seg og at han har dratt den opp på land innerst i bukta. Han rakk akkurat å løpe ned i fjæra og fikk nevene i den før den ble slengt mot steinene ytterst på et lite nes der. Det var en halvmeters bølger der da jeg ankom med nytt fortøyningstau nyinnkjøpt på Hokland Marina. Så det ikke likt i de forholdene å bale med ny fortøyning og sette ut båten igjen. Den lå på kommunal grunn, så lot den ligge der et par dager til vinden løyet. Siden jeg ikke dro ut for å sjekke bøya ble det jo litt spekulasjon om hva som hadde skjedd. Tenkte at førtøyninga mellom blåsa og båten måtte ha blitt gnagd rett av. Karabinkroken hang nemlig igjen i baugen på båten. Men da jeg endelig fikk satt ut båten igjen i dag, så viste det seg at fortøyninga var krute god den. Det som må ha skjedd er at karabinkroken har åpnet seg og hoppet av ringen på stroppen som fungerer som tau fra blåse til båt. Her henger den skyldige og dingler! Men hadde allerede bestemt meg for å bytte hele skiten. Eieren er er sjøman og er til sjøs. Så jeg tok meg den frihet å spleise et ordentlig fortauiningstau, med nye sjakler etc. Kausene er av plast, men sesongen er over om et par uker likevel. Da jeg var der ute for å montere nytt tau på blåsa, og fant at det gamle var like helt, så bytta jeg karabinkroken i enden ut med en med skrulås på. Det brukte bestefar på sin båt (og ja han beisa sjarken, og den sokk ikkje). Monterte så min paralelt med den gamle, begge med nye karabinkroker med skrulås. Ble nu litt rotetete, så kansje tar jeg av den gamle i morra. Nå skal det sies at jeg er helt fersk båteier. Fikk nå litt opplæring av onklene mine og bestafaren min i oppvoksten i bruk av båt, men selve fortøyningoplegget var det de som ordna med. Og det begynner å bli 30 år siden. Har heller ikke spleisa et tau siden båtførerprøvekurset i 8. klasse i 1984 :-D Si gjerne fra om dere ser noen åpenbare feil! Men moralen til slutt....stol ikke på vanlige karabinkroker, uasett hvor kraftige de ser ut...
 12. Rubjo

  Pimp my boat!

  Jeg har et par, som aldri er i bruk :-D
 13. Rubjo

  Pimp my boat!

  Det er litt sånn etter min tid det der. Siste turen min ut var i 2000. Så har egentlig ikke noe forhold til det sånt sett, men ser at de yngre gutta bruker det mye.
 14. Rubjo

  Pimp my boat!

  Kan vel altids klippe til noe og bruke spraybokslakk a la biltema :-D Er ikke så nøye med denne, den skal ikke være så vakker, men funksjonabel. Rett og slett en fiskebåt.
 15. Rubjo

  Pimp my boat!

  Siden både jeg og fiskekompois Jørn er int.ops veteraner, skal man ikke se bort fra at en sånn kommer på :-D