Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Rubjo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  80
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

3 Neutral

Om Rubjo

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Harstad
 • Interesser
  Kystmeite, UL fiske etter ørret/røye, generell slukdenging.
 1. Skal vi lage en liten oversikt over nettbutikker som fører kystmeiteutstyr. Dette segmentet har vist gått de fleste hus forbi.... Baardsen.no har en del ser jeg. Andre?
 2. Kastevekt med karpestang?

  70-90 gram på 2,75lb stang sies det over her, jeg har bestilt 3.0lb stang. Jada, skal rapportere jevnlig hvordan det går. Får ikke stanga i hende før 23. april da den jo er bestilt fra Norge. Hadde jeg bestiolt stang fra utlandet hadde den sikkert vært her nå... Planlegger en tur til Andørja i begynnelsen av mai, men skal vel få gjort unna jomfruturen med stanga før det :-)
 3. Havfiskestang til 7 åring?

  Suppert. Har XXL 300 meter fra her jeg sitter nå, så drar innom og kikker litt på ismeitestenger til fyren :-) Synd jeg ikke tenkte på det før da jeg allerede har en 183 cm lang pakke fra Skitt Fiske på vei til meg... (julaften og 17. mai! samtidig!)
 4. Sluk synker alltid og hekter seg fast

  Jeg fisker stort med 30-40 grams sildesluker, som jeg lar synke til bunns før jeg sveiver inn. Strammer dasnøret forsiktig og løfter den brått opp for å løfte sluken fra bønn og sveiver inn med jev fart. Evntuelt kan jeg la den synke litt og da noen "dorge" løft for å lokke på fisk. Når sluken nærmer seg land løfter jeg stangtuppen of safer den inn, ved å sveive fortere.... Sitter sjelden fast.
 5. Havfiskestang til 7 åring?

  Poden fortjener å få seg ei havfiskestang. Men bør nok være av den lette typen. Han greide seg bra med ei lett ørretstang og min ambassadeur 6500 CS Rocket som snelle i fjor, men den stanga blir nok for spinkel (skulle sett bøyen på den stanga da han fikk en liten stabbsei ifjor sommer). Jeg hadde snudd ryggen til han et sekund da han skreik "Pappa!!" og der hang han over ripa med armene, og tviholdt i stanga som var på vei ned i dypet. Men han nektet å slippe taket . Ei hand på stanga og ei i buksebaken på guttungen fiksa saken, og med ei pappahånd på stanga greide han å sveive den inn. Har aldri sett han så stolt som da han svevde over gulvet og inn på kjøkkenet til mora med fangsten :-) Men altså...noen som kan tipse om ei lett havfiske stang, eller en som kan brukes til det, av en liten tass?
 6. Kastevekt med karpestang?

  Endte opp med å bestille dette: Daiwa Black Widow G50 12' 3lb Shimano Baitrunner ST 10000 RB SKal ha to stenger ettervert men nøyer meg med den ene nå for å teste om dette er noe for meg. Snella kan jeg eventuelt sette på en surfstang om karpestanga skulle vise seg for veik...så får vi se om kveita brister ut av mine hender eller ikke :-) Og er den for veik, kjøper jeg bare inn ei billig kina-baitrunnersnelle til bruk etter flyndrer og bruker stanga til det.
 7. Camp Villmark 18

  Det kommer stort sett av at ei fiskestang til 3-400 kroner fungerer helt fint til den typen fiske de aller fleste nordmenn bedriver. Og delvis av at det stort sett ikke tilbys noe annet... Dvs de står på et eller anna svaberg og denger sluk noen timer mens pølsene grilles på engangsgrillen.
 8. Kastevekt med karpestang?

  Takk sendte dem en mail, så får vi se :-)
 9. Spolestørrelser på Shimano Baitrunner

  Fanden.... Ok takk for svaret.
 10. Spør her siden det er størst sjanse for at noen har disse snellene. Skal utover våren kjøpe inn et par av Shimanos rimelige baitrunner sneller, nærmere bestemt denne her: https://www.skittfiske.no/shimano/157700/shimano-baitrunner-st-10000-rb Samme modell kommer i både 10K og 6K størrelse. Noen som vet om begge størrelsene er akkurat samme snelle? Tanken er at spolene på begge størrelsene kan brukes om hverandre. Men vil gjerne ha dette bekreftet av noen som vet. Hvis det er så, kommer jeg til å kjøpe en av hver om jeg finner ekstra spole til de.
 11. Kastevekt med karpestang?

  Den er med i vurderingen ja, men det er eneste stangen som er å få tak i her på berget. Så import fra England er med i vurderingen også. Det er bare at forige gang kom den 3 delte stangen jeg bestilte, fram, som en fem delt stang :-( Men det kunne like gjerne ha skjedd under den norske delen av transporten....
 12. Kastevekt med karpestang?

  Der jeg fisker er det tatt kveiter på 30-40 kilo, :-) Er veldig i tvil om jeg skal gå for karpestenger i det hele tatt. Er blitt for glad i multiplikatorsneller de siste årene, så det kan hende jeg ender opp med surfstang fra england....vi får se. Er det jeg har brukt før men stanga knakk en dag jeg glemte at med 130gram blysøkke og en hel småsei som agn burde jeg ha lobbet takkelet ut, ikke styrke drefset det utover....dæven det smalt da stanga brak og halve toppen fløy etter takkelet til fjords....
 13. Kastevekt med karpestang?

  Har sett litt på de stengene. Vil de kunne egne seg til kystmeite etter kveite tror du? Og til noen som vet: Kvilken test curve ville dere brukt etter kveite?
 14. Kastevekt med karpestang?

  På karpestenger står det gjerne f.kes 2.75lb test curve isteded for slukvekt de er beregnet for, slik man er vant med på andre stenger. Så hvilken vekt kan jeg ha på karpestang med søkke og agn til kystmeite? Har lyst til å prøve disse stengene men vet så lite om dem at jeg har holdt meg unna....
 15. Er muligens litt overkill i Oslofjorden, men for å unngå at småfisk spiser agnet, så bruker jeg småfisken til agn...dvs en hel småsei. Men så er jeg ute etter kveita (og en dag skal jeg få den også!!! :-D