Rubjo

Members
 • Content Count

  391
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Rubjo last won the day on September 28

Rubjo had the most liked content!

Community Reputation

133 Excellent

About Rubjo

 • Rank
  Medlem
 • Birthday September 16

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Harstad
 • Interesser
  Kystmeite, UL/BFS fiske etter ørret/røye, generell slukdenging.

Recent Profile Visitors

1656 profile views
 1. Greit, da jeg har lyst til å prøve en mykere stang. Tsurinoya Dragon føles litt stiv når de letteste slukene skal kastes.
 2. Her lå båten i ei blåse. Bestefar brukte altid karabion med skrulås. Ikke noe problem, og myeenklere for oss unger når vi skulle bruke båten, samtidig som det er mye sikrere enn vanlig karabin...som jeg nå har lært. Ikke noe problem med ising, da båten kun lå ute i sommerhalvåret fra påske til uti oktober en gang.
 3. Båten ligger på svai i lånt fortøyning i ei ganske godt skjerma bukt til jeg drar den på land uti oktober en gang når dagene blir så korte at det ikke er noen vits å holde på der ute. Men her om dagen blåste det opp og nordøsten sto rett inn i bukta. Dette ante ikke jeg noe om, da jeg bor ei god mil unna, og der var det så vidt det var en liten bris. Og værmeldinga sa max 8-9 m/s vind. Og det bure selv den lille 14 fotingen min tåle. Og han jeg lånte fortøyiningplassen av, ei standard blåse mente også at her var det bare å ligge. Fortøyninga hadde vært brukt på en dobbel så tung båt siden i vår. Så får jeg plutselig en telefon. Det er en i bygda der båten ligger som forteller at båten har slitt seg og at han har dratt den opp på land innerst i bukta. Han rakk akkurat å løpe ned i fjæra og fikk nevene i den før den ble slengt mot steinene ytterst på et lite nes der. Det var en halvmeters bølger der da jeg ankom med nytt fortøyningstau nyinnkjøpt på Hokland Marina. Så det ikke likt i de forholdene å bale med ny fortøyning og sette ut båten igjen. Den lå på kommunal grunn, så lot den ligge der et par dager til vinden løyet. Siden jeg ikke dro ut for å sjekke bøya ble det jo litt spekulasjon om hva som hadde skjedd. Tenkte at førtøyninga mellom blåsa og båten måtte ha blitt gnagd rett av. Karabinkroken hang nemlig igjen i baugen på båten. Men da jeg endelig fikk satt ut båten igjen i dag, så viste det seg at fortøyninga var krute god den. Det som må ha skjedd er at karabinkroken har åpnet seg og hoppet av ringen på stroppen som fungerer som tau fra blåse til båt. Her henger den skyldige og dingler! Men hadde allerede bestemt meg for å bytte hele skiten. Eieren er er sjøman og er til sjøs. Så jeg tok meg den frihet å spleise et ordentlig fortauiningstau, med nye sjakler etc. Kausene er av plast, men sesongen er over om et par uker likevel. Da jeg var der ute for å montere nytt tau på blåsa, og fant at det gamle var like helt, så bytta jeg karabinkroken i enden ut med en med skrulås på. Det brukte bestefar på sin båt (og ja han beisa sjarken, og den sokk ikkje). Monterte så min paralelt med den gamle, begge med nye karabinkroker med skrulås. Ble nu litt rotetete, så kansje tar jeg av den gamle i morra. Nå skal det sies at jeg er helt fersk båteier. Fikk nå litt opplæring av onklene mine og bestafaren min i oppvoksten i bruk av båt, men selve fortøyningoplegget var det de som ordna med. Og det begynner å bli 30 år siden. Har heller ikke spleisa et tau siden båtførerprøvekurset i 8. klasse i 1984 :-D Si gjerne fra om dere ser noen åpenbare feil! Men moralen til slutt....stol ikke på vanlige karabinkroker, uasett hvor kraftige de ser ut...
 4. Rubjo

  Pimp my boat!

  Jeg har et par, som aldri er i bruk :-D
 5. Rubjo

  Pimp my boat!

  Det er litt sånn etter min tid det der. Siste turen min ut var i 2000. Så har egentlig ikke noe forhold til det sånt sett, men ser at de yngre gutta bruker det mye.
 6. Rubjo

  Pimp my boat!

  Kan vel altids klippe til noe og bruke spraybokslakk a la biltema :-D Er ikke så nøye med denne, den skal ikke være så vakker, men funksjonabel. Rett og slett en fiskebåt.
 7. Rubjo

  Pimp my boat!

  Siden både jeg og fiskekompois Jørn er int.ops veteraner, skal man ikke se bort fra at en sånn kommer på :-D
 8. Rubjo

  Pimp my boat!

  Hehe. navnet på båten min er "Baathen", da kompisen allerede hadde tatt navnet "Ranaen", og siden han også allerede hadde en større båt til pynt i Støa pga av mangel på tid som går undert navnet "Storbåten" så fikke det bli "Baathen"....tror ikke jeg gidder å tusje det på. Får se til våren når den skal får seg et lag bengalakk og bunnsmøring til. Ble ikke tid til mer enn ett strøk av hver før det ble kladere i været....men vi fikkd en på havet så vi får fiska til høststormene kommer....
 9. Rubjo

  Pimp my boat!

  Har i alle fall lært meg at skal jeg dorge med store 16 cm wobblere må den stangholderen tåle litt. Den jeg i all år har brukt fra Biltema, knakk på første dorgetur..... Grei ide du har der. Milig jeg lager meg en utstyrskasse mellom bakertse tofte og benken bak. Da kan jeg bruke den til sete med en rorkultforlenger. til å styre med. Båten har ingen lagringsplass, så jeg trenger unasett en litten kasse til ting og tang. Får se på det.
 10. Rubjo

  Pimp my boat!

  Har denne her. Den skal for så lite penger som mulig, gjøres så fiskevennlig som mulig til våren. Planen er å kjøpe inn litt utsyr her og der i løpet av vinteren. Slik at det ligger klart til montering etter vinteren. Har ingenting, bortsett fra et enklet ekkolodd som fungerer greit, sånn bortsett fra at nå står giveren på ei trelist som er festet til båten med ei skrutvinge.... Alle tips , ideer og gode råd mottas med takk, men husk at det står dårlig til med penger så alt må gjøres så billig som mulig :-D Båten er forøvrig pussa opp utvendig, men vi tar det innvendige til våren. Bruksområder: Rett ned fiske med stang dorging Muligens setting av vad. ec. Ønsker også å lagre enkelte ting ombord når den ligger på svai.
 11. Er de to jeg vil ha jeg og. Hvor myk er den 632 stanga egentlig?
 12. Har lyst på Kuying stengene jeg og. Var barew at da jeg bestilte fikk jeg inn Tsurionoya under 350 kr grensa :-D Så da ble det den. Er så fornøyd med kastene jeg får på den at jeg har bestilt ny hver gang den har knekt (i.e bildør, tråkka på etc). Men snart forsvinner nå den unnskyldninga, så det spørs om jeg ikke står der med Kuying neste sesong. Hvilke er det du bruker?
 13. På med vadebuksa og vad langs land rundt poulære fiskevann. Fyller skrinet mitt på den måten jeg....
 14. Rubjo

  Wobbler!

  Var utpå i går med "Baathen" (er jeg ikke kreativ med navngiving dere? Navn som "Storbåten" og "Ranaen" var allerede optatt i den støa). Siden toppfart i lett medvind ligger på 4,5 knop, 4.9 om jeg presser motorien til den eksploderer, og det er 3.5Nm ut til der jeg fant fisken sist, noe som tar en times å gå ut til. Så tenkte jeg at jeg kunne like godt dorge meg utover. Har prøvd dette med gummi shads før, uten særlig suksess. Så trua var dårlig. Her måtte det tenkes nytt! Tok derfor turen innom Gapahuken heri Harstad, og kjøpte inn en sånn der rådyr Rapala X-RAP magnum med dykkedybde ned til 30 fot. Wobbler altså! Tanken var å prøve seg på kveite, siden jeg fikk ei lita i samme omårdet på svenskpilk i vinter Han på Gapahuken nevnte nu sånn i forbifarta at jeg måtte regne med at stabbseien også var intresert! Ikke meg i mot. Jeg liker sei. Så kom meg i båten, og putret utover i sånn ca 3,5 knop. Med den hengende 30 meter bak. 2 minutts gange fra blåsa, nøkke det til i stanga, og denne kom opp! Durte videre utover og fisket litt med svenskpilk på grunna mi. Men fikk bare småsei. Kjedelig. Men satt der og tenkte på den seien. Prøve mer! Så etter en time der ute, bar det innover igjen, med wobblern på slep! Og på tur inn fylte jeg den kassa med fin stabasei på en times tid. Så dette må jeg lære mer om. Mest med tanke på kveite. Men storsei er også gøy! Noen som kan gi meg noen tips. Wobblere jeg kan skaffe meg osv!
 15. Er ikkke så mye kostnadenm men heller brydderiet med å bestille en :-D Er fornøyd med Scorpion rett ut av esken. Den gjør akkurat det jeg trneger at den gjør. Kaster mest i 3-5 grams størrelsen, men den stanga klarer også fint en tungre sluk. Men har lyst på lillebroren til den i 0.5- 5 grams. Moro etter bekkørreten og når det blir litt trangt.,