Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Rubjo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  122
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Rubjo last won the day on May 19

Rubjo had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

20 Excellent

Om Rubjo

 • Rang
  Medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Harstad
 • Interesser
  Kystmeite, UL fiske etter ørret/røye, generell slukdenging.

Nylige profilbesøk

718 profilvisninger
 1. Rubjo

  Jakten på Harstadkveita.

  Hva var jeg borti? Var på Stornes i Toppsundet nord for Harstad med fruen og poden på søndagen da vi hadde en av disse sjeldent fine høstdagene nå i juni :-) Mor og barn fikk en fiskestang hver med besjed om å skaffe agn til far. Noe de hadde på hevrt sitt første kast i form av microsei. Egnet surfstang og karpestang med hel sei, og drylte ut, før fisket fortsatte for å skaffe mat til kone og barn, da vi bae hadde med varm ris på termos + krydder og deg til pinnebrød. Matauken gikk ble berget etter 5 minutter da en 4 kilos tosk beit på billigsluken til 15 kr fra COOp OBS, som vanlig. Fulgt av noen småsei i "grei koking" klassen. Vi åt og fortsatte slukdengingen uten så mye som et nøkk i kystmeitestengene, som fruen forøvrig ikke fatter at jeg gidder å drasse på, men det er altså jeg som drasser på det og ikke henne. Så da så!! Like etter at furen ble lei av å hale inn småsei, og annonserte at hun ville hjem, desuten skal småen på skolen i morra....skjedde det noe på karpestangga! RRRRRRRr, hører jeg....baitrunnern på den funker ja....og der står den og maler som ei katte, jeg ser på i sjokk! Er det virkelig sant! Løfter stanga forsiktig av tripod'en og:RRRRRRRRR....noe drar line heeeelt rolig ut. Tosk tenker jeg. Nok en selvmordstorsk.... Ok...rrrrrrrr og TILSLAG!!! Ingenting skjer. Jeg begynner å sveive....eneste som skjer er at snøret blir ultrstramt, og det kjennes ut som jeg er bånnfast!. Jeg drar i snøret for hånd....bunnfast ja. Hva det enn var som var der, er ikke der lenger tenker jeg. Og nå sitter jeg fast i bånn. Legger ned stanga og drar i snøret....bom fast ja...drar til for å slite løs...nei, braiden graver seg inn i fingrene, må finne en pinne eller noe....slipper senna....så ser jeg at sakte strammes senna på ny! Kjenner på den, det nykker forsiktig i den! Jeg røsker tak i stanga, og gjør tilslag på ny. Da får jeg en reaksjon, her strittes det aktivt i mot. men det er ikke kveitas eksplosive kraft, og ikke torskens nøkking med hodet. Jeg begynenr å sveieve inn, får lagt noen runder med senne på spolen, men så blir det bare slapt...og jeg sveiver inn en et totalt maltaraktert agn... Hva kan det har vært?
 2. Vil gjerne kjøpe en Abu Garcia Ambassadeur 6500 CT Mag Elite om noen skulle ha en liggende uansett stand. Aller helst ønsker jeg meg "florida orange utgaven, men en grønn eller annen modell kan også vurderes. Bilde for illustrasjon:
 3. Rubjo

  Jakten på Harstadkveita.

  Blitt et par bomtuer bare siden sist, hvor det kanpt har vært noe som helst aktivitet. 3 timer på Stangnes i går og det ble med et litt knepp i den ene stanga...har vært forferdelig dødt overalt i hele vår....
 4. Rubjo

  Bunnfiske med dupp?

  Noen der ute som kan fortelle litt om deres erfaring med bunnfiske med glidetakkel på bunnog dupp på riggen for å heve agnetlitt fra bunn? https://www.theonlinefisherman.com/floats/using-floats-for-bottom-fishing Brukes vist med hell etter kveite i Alaska og burde funke her? Ganske mye grønske på bunn der jeg fisker....
 5. Rubjo

  Glide-baits i saltvann

  Ser at amerkianerne bruker glide-baits til abborfiske i kjempeklassen. Så ganske intressant ut, men jeg vil bruke det i sjøen etter ...vel etter hva som helst som ta det.... Noen som har prøvd det i fiske i sjøen, fikk du noe og hva fikk du på det? Tenker å bruke ganske store baits.
 6. Rubjo

  Blysøkker er for dyrt

  Sendte deg en PM :-)
 7. Rubjo

  Blysøkker er for dyrt

  Selger du fremdeles søkker? Har du i såfall noen igjen av de 85gr og 113gr runde? I så fall vil jeg gjerne kjøpe noen av deg :-)
 8. Rubjo

  Jakten på Harstadkveita.

  Jeg og Gstrike prøvde oss etter Kulturkveita på natt til fredag men 7 timers innsats gav null fisk. Og det er ille når jeg må holde selveste Gstrike med agnfisk!!! Vi hadde ett eneste napp, og det var en tosk som tok til vett og slapp.... lørdag kom det pakke fra skitt fiske med en Imax 6" tripod, så nå slipper jeg å se ut some en karpefisker når jeg står på kaia og ikke får fisk... Her er det Stangnes som blir testarena....fikk en enslig selvmordstorsk som ble fiskesuppe, mot mine to siste 10/0 kroker og to rådyre søkker...suppa ble spist med andakt!
 9. Rubjo

  Jakten på Harstadkveita.

  Helgas eventyr bestod stort sett i at man satt i bilen på Sjøkanten senterkaia og så på at vinden blåste stangtuppene i alle himmelretninger mens den blåste den gebrekkelige karpepodden min overende i hytt og gevær. endte med at en av nappindikatorene knakk. Etter enda en sånn session på kulturhuskaia fikk jeg nok, og bestilte noe som ligner en ordentlig kystmeitetripod. Det ble den billigste jeg fant i sånn noenlunde størrelse, en IMAX fra SKittFiske....så håper den vil vise seg god nok. Så slipper man i alle fall å se ut som en karpefisker!! Så altså ikke noe kveite denne gang heller. Men nå har selveste Gstrike meldt sin ankomst neste helg så kansje det blir noe da.
 10. Hei, Finnes det noen fiskekokuranser beregnet på barn som poden kan hive seg på. Gjerne ette eller anna med bilder av fisk og fangst vi kan gjøre online etterpå eller mens vi fisker og sende inn resultater etc. Han liker å fiske og det er så spennende å få fisk at han får full panikk hver gang det napper, og blir helt propell. Men det heter jo fisking, ikke fanging. Så det går jo tregt noen ganger og da trenger han noe å gutese etter for å henge med. Og siden fattern er teit (du er teit pappa!) holder det liksom ikke med "den som får størst fisk får en is".... Blir ofte nødt til å ha fyren med selv om han ville noe annet, og da er det greit å ha noe å lokke med, og han liker konkuranser :-) Søkte på fiksekonkuranser for barn men ble ikke kloker...
 11. Rubjo

  Lande fisk fra kai?

  Skal tro om ei gammel krabbeteine kan tilpasses til senkehåv ved å klippe vekk garnet på toppen og tette ingangene i sidene :-)
 12. Rubjo

  Lande fisk fra kai?

  Har bestilt ferdig fra ebay, men tror det blir vanskelig å håndtere når jeg er alene, som jeg oftest er.
 13. Rubjo

  Lande fisk fra kai?

  Du sier noe der. Men skal jo ha det med i bilen, så må være teleskopisk.
 14. Rubjo

  Lande fisk fra kai?

  Fikk en påminnelse i Helga om at det å dra en flere kilos fisk etter braiden opp på kaia med bare nevene er ingen god ide. Nå var dette en selvmordstorsk som hadde svelget agnet med krog og dete hele så den skulle avlives. Her i nord er det jo noen meter ned til overflaten ved fjære sjø, så en vanlig håv er utelukket. Vanligvis pleier jeg å finne et sted å lande fisken på enden av kaia og drar den dit, men nå hadde det kommet en båt og lagt til mellom meg og "landingsplassen" så den gikk ikke. Var og så på håver eller klepp med langt skaft men ingen var i grunnen lange nok. Så har bestilt meg en sånn her sak bare for å pøve å få opp fisken på en mer skånsom måte både for fisken og nevene mine ....men ser for meg at det kan bli plundrete når man er alene... https://www.ebay.com/itm/Portable-Prawn-Bait-Crab-Shrimp-Net-Drop-Landing-Fishing-Pier-Harbour-Pond-31FT/153026864859?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2648 Noen forslag?
 15. Rubjo

  Søkker

  Det åpnet en ny fiskeutsyrsbutikk, Gapahuken, her I Harstad i dag. Den ligger ved Kiwi i Medkila for de som lurer. Lite kystemeiterelatert utstyr, men fikk slått av en prat med eierne, og de sier at diverse tyngre søkker er på vei blant varene de har bestilt, da ikke alt hadde kommet fram til åpningsdagen. Ellers hadde de nå litt slanger, perler og anna småsnask. Men best av alt den ligger bare 300 meter fra der jeg bor for øyeblikket, så det blir lett å stikke innom etter kroker, søkker og andre småting på vei til fiskeplassene De kan også bestille mer spesielle ting. Ønsker de i alle fall lykke til, byen trenger litt konkuranse på disse tingene. Ellers har de nå det vanlige utvalget, mye Okumasneller, noe Ambassadeur og diverse båt og diverse slukstenger.