Rubjo

Members
 • Content Count

  368
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Rubjo last won the day on August 2

Rubjo had the most liked content!

Community Reputation

123 Excellent

About Rubjo

 • Rank
  Medlem
 • Birthday September 16

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Harstad
 • Interesser
  Kystmeite, UL/BFS fiske etter ørret/røye, generell slukdenging.

Recent Profile Visitors

1573 profile views
 1. Da har ikke jeg flere forslag annet enn å gå til forhandler med den....
 2. Regner med at det er bremseskivene som er maltaraktert. Bare å bestille nye og sette inn. De sitter i spolen. Det er en enkel jobb å fixe som tar 30 sekunder, og som all bør kunne :-D Du kan tste det om du har en reservespole. Neste gang du sitter fast, så finn en pinne, surr taumen rundt den og dra. Da unngår duy press på snelle og stang.
 3. Da blir det hva du er villig til å betale. De aller fleste stenger som selges i Norge er helt OK til det formålet.
 4. Fra 300 kr til fri fantasi. Hva fisker du etter og hvor?
 5. Rubjo

  Lokale helter

  Fisket i Thailand for noen år siden. Var ddårlig fiske på innsjøen så vi ddro oppover ei lita elv så lang som båten gikk, og vada videre mot en kulp der det vistnok skulle stå mye fisk. På vei oppover elva så vi plutselig ferske tigerspor. Thai "kapteinen" på båten ble sånn passe askegrå i trynet og så hvisket han: "Now we go back to boat! Hurry to much! Var bevæpnet med en leatherman og ei 165cm lang UL stang, så haddde ingen problemer med å si meg enig i fyrens anbefaling!
 6. Her var lekasjen midt under hælen. Brukte såpevann og pumpa luft inn i buksebenet for å finne hullet. Og det bobla under hele hælen. Men ikke i sømmene. Er nok sand i støvlene som har gnagd hull i membranen. Ganske tynne sokker på denne buksa også. Velger nok en med tykkere neoprensokk neste gang.
 7. Må framsnakke Gapahuken Fiske og Fritid i Medkila 5 minutter sør for Harstad sentrum. Kjøpte vadebukse og støvler der ijor på denne tiden. På siste tur ble jeg våt på ene foten. Regna med det var bare en liten punktering, og tid for aquasure. Men det skulle vise seg at venstre støvel hadde revna i en søm, og det var hælen på neoprensokken som lakk. Ok, støvlene var sikkert grantisak, men trengte råd om hva jeg kunne gjøre med buksa. Til Gapahuken med det! Der var de strakls enige i at støvlene var garantisak. Men buksa var nok selvforskyldt, da det antagelig skyldtes sand i støvlene (de viste meg at jeg faktisk hadde noen sandkorn nedi der... -Greit nok, hva gjør jeg med det da? -Vanskelig å repareree så du får ny bukse også, sier fyren med et smil. Og finner straks finner fram både bukse, støvler og gir meg attpå til et par løse neoprensokker til å trekke utenpå de faste på buksa for å beskytte dem litt, mens han understreker det der med sand i støvlene...det blir nok sjekka litt oftere nå! Må nesten få med at jeg valgte en annen støvel, da den jeg hadde var med filtsåle, men det blir for tungt å gå med for meg, da jeg har noen helsemessige utfordringer. Ikke noe problem det heller (samme pris). Men FOR en service!! Er helt satt ut enda!
 8. Gripesøkker er laget for sterk strøm. Men de trenger jo noe å gripe i. Jeg for min del bruker flate blysøkker. De suger seg fast i sandbunn feks. Men man må påregen å stramme opp av og til. Bryr meg ikke så mye om lengden på kastet, med de vektene på agn og søkke lobber jeg bare ut. (hel småsei som agn.)
 9. Her er grunnen til at den bare er mainnsjit Dette er mekanikken i en Ambassadeur 7000i Og her ar du tilsvarende i den klassike Ambassadeur 7000
 10. Alle mine Ambassadeursneller går tilbake til låst posisjon når man starter innsveiving. Det gjorde også min 7000i noen uker. HAr aldri hatt en multiplikatorsnelle som ikke gjør dette. Jeg har 7 av dem nå. Lever driten tilbake og kjøp noe annet, gjerne Ambassadeur, bare ikke "i" serien.
 11. For å være litt behjelpelug, ja den skal tilbake til låst posisjon når du begynner å sveive. Desverre er de nyere 7000i snellene bare drit. Ta dette som et råd fra en som kjøpte en slik, og som elsker Ambassadeur. Lawson har en kopi av de gamle 7000 snellene, de var vireklig kvalitet. Og det er Lawson snella også. Eventuelt finn en klassisk rød 7000 snelle på Ebay. Det gjorde jeg. 7000i snella sank jeg så djupt uti fjorden at han tykje sjøl kan bruke den til separator!
 12. Det beste du kan gjøre med den er å returnere driten dit du kjøpte den, eventuelt kan den til nød brukes som papirvekt. Til fiske er den fullstendig ubrukelig.
 13. Da var det jammen på tide at den ble besvart!
 14. Eventuelt Tsurinoya Proflex 632LC 3-12 gr. Den har helt korkhandtak, og får god omtale. Har en Tsurinoyastang selv som jeg liker godt i 1-7 grams
 15. Med lukket haspel trenger du vel triggerstang? Det er vanskelig å finne i den vektklassen. Stort sett må man da stort sett til import fra utlandet for å finne gode stenger. For eksempel Kuying Teton 662L 2-10gr burde funke.