Rubjo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  281
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  19

Rubjo last won the day on September 30

Rubjo had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

86 Excellent

Om Rubjo

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag September 16

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Harstad
 • Interesser
  Kystmeite, UL/BFS fiske etter ørret/røye, generell slukdenging.

Nylige profilbesøk

1 030 profilvisninger
 1. Rubjo

  torkefiske

  Fra båt eller fra land? Under begge forhold er det jo klin umulig å ikke få disse selvmordsfiskene som sluker agnet totalt. Men om det er til matauk fra båt holder jeg en knapp på den gode gamle svenskepilken, gjerne med stang for om mulig å få fisket av verdens kjedeligste fisk litt morsommere. Men selv da er det jo som å dra inn et gammelt laken. Du kan også prøve orange gummi-shads om du vil ha litt forandring. Fra land er det mest effektivt med en 40 grams eller deromkring stingsild type grønn eller rød. Det er plent umulig å ikke få en torsk eller tre på dem. Om man da liker taregjedd. Vil du gha litt større fisk fra land kan du prøve kystmeitemetoden og egne med reker eller hva som helst da torsken tar alt. Det eneste jeg har funnet effektivt når jeg ikke vil ha torsk er å egne med torsk eller sei. Bruk gjerne et glidende takkel med sikrelkrok, om du skal sette den ut igjen så den kan daue selv. Men du må regne med å omtrent filetere den !"¤%!"#¤§3 agntyven for å få ut kroken, selv med sirkelkrok. Skitt fiske!
 2. Rubjo

  Kystmeite i Harstad

  Var på Stangnes med Syvtor på Søndag kveld i vanrett regn og direkte sjørokk. Eneste resultat ble en liten lyr på ca 1,75 kg. Og det var alt hele kvelden. Kunne vel blitt noe mer på slukdengerne, men i det været foretrakk vi å sitte godt og varmt i bilen og følge med stengene på tripodene...
 3. Vel, den hadde tom mage etter en uke i mæra. Så selv ei makrellstørje vil ikke ha fjøsfisken....
 4. https://www.nrk.no/sognogfjordane/oppdrettsanlegget-pa-vestlandet-fekk-gigantfisk-i-nota-1.14234925 Ei amkrellstørje på 300 kilo gikk vist rett gjennom notveggen og inn i mæra...naturen slår tilbake.
 5. Rubjo

  Kystmeite i Harstad

  Godt å se at Mercurkveita fremdeles er der :-D
 6. Rubjo

  Fiskestang til 5 åring

  Tassen min bruker en stang vi kjøpte til han ifjor med lukket haspel i båt. SNella var noe drit, men stanga var ok. SÅ han bruker den i båten med min ABU Ambassadeur 6500 CS rocket istedet. I båten trenger han jo ikke kaste, men slipper bare rett ned. Stanga er en Shakespear i 6-12lb klassen og rimelig lett. Det hele ble ei passe tung båtstang for en 7 åring. Han fikk noen heftige seier i fjor på den. Den første hold på å dra han rett ut av båten hehe. Jeg snudde ryggen til han et sekund, hører han skriker, snur meg og der ligger han over ripa på gummibuten mens han tviholder i stanga og roper på hjelp. Jeg røska tak i buksebaken på guttungen med ene handa og stanga i den andre og fikk han i gang med sveivinga...og han berga fisken. Har posta bildet før men ehr er han med både stang og fisk. Han var så stolt at han ville rett i land og vise den til mora :-)
 7. Rubjo

  Kroker med mothaker

  Ja jeg passer nå på at jeg har skarpe kroker, og lager rett og lsett nytt takkel når krokene blir sløve. Mine er så enkle at det tar bare et par minutter å binde nytt. Tar vare på gamle kroker, med tanke på å slipe dem opp, men har rett og lsett så mange at det aldri er nødvendig. :-D Men om dagen skulle komme så ligger det nå et krokbryne i boksen ett eller anna sted...sansynligvis under alle de gamle krokene :-)
 8. Rubjo

  Fiskestang til 5 åring

  Poden er i alle fall storfornøyd med det XXL settet fra ABU og ikke hatt noen problemer med det. Halt inn både større torsk og sei + makrell og funker like fint som da den ble kjøpt. Han er stort sett med på de fleste turene mine så den har blitt mye brukt i sommer.
 9. Rubjo

  Kroker med mothaker

  Nei det gidder jeg rett og slett ikke. Jeg fisker med det som er på når jeg kjøper en sluk, og bekymrer meg aldri om hvor den kommer fra. Jo billigere jo bedre. Det eneste jeg bryr meg om er om fisken vil ha sluken jeg serverer, og merker ikke noen forskjell på norske eller utenlanskde merker.
 10. Tenker ikke på ambassadeuer. Men folk over hele verden bruker de tre billigstengene sine på andre sneller både Daiawa og Shimano på stengene jeg oppgir over. Med godt resultat og er kjempefornøyde, og da er det snakk om BFS fiske ned på 2 gram. Når ting fungerer har jeg ingeting imot ting fra Kina, annet enn at landet rent moralsk bør boikottes....
 11. Det fine her er at man trenger ikke dyre stenger for å finne riktig stang. Man trenger bare en stang med riktig aksjon. Og de finner man tilogmed på AliExpress til noen hundrelapper. Tenker da på Tsurinoya Pro flex, Tsurinoya Dragon, og ikke minst Kuying Teton som alle er populære stenger i BFS fiske internasjonalt. Dermed blir det penger til overs til trimmede spoler og kulelagre.
 12. Da burde de greit komme ned i 2-3 gram med oppgradert spole?
 13. Noen av dem må trimmes litt med lettere og grunnere spoler etc. Men BFS snellene fra Shimano og air snellene fra Daiwa klarer det rett ut av boksen. Selv min Tsurinoya XF50L som jeg kjøpte for 300 kr fra Aliexpress greier det helt fint. Men komme rnok ikke til å tåle en sesong til da kvaliteten på den ellers er ...øh...intressant
 14. Rubjo

  Fiskestang til 5 åring

  Enkelt. Kjøp denne pakken. https://www.xxl.no/abu-garcia-ike-dude-combo-6-haspelsett/p/1152100_1_style Poden fikk det å vår...en tur på nærmeste kai så mestret han den.
 15. Her er kandidatene mine i tilfeldig rekkefølge: 16 Shimano Aldebaran BFS Shimano Scorpion BFS ABU Revo ALC-BF7 Daiwa Tatula SV TWS Daiwa alphas air Daiwa Tatula CT 100HL Ambassadeur 2500/1500IAR