Blydonkern Skrevet April 16, 2006 Rapporter Share Skrevet April 16, 2006 leta nettet rundt...er ingen nett ekspert...noen som kan hjelpe? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet April 16, 2006 Rapporter Share Skrevet April 16, 2006 Kamchatkakrabbe foretrekker jeg "au naturelle" - altså bare med loff, majonaise, sitron eventuelt litt pepper. Og noen gode hvitviner. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest RexHunt Skrevet April 16, 2006 Rapporter Share Skrevet April 16, 2006 Fant 2 etter ett kjapt Google-søk, søkte bare på norske sider. Hvis noen vet hva krabba heter på engelsk så får man sikkert mange treff. http://www.peppernet.no/peppernet/Oppskrif...omat_papri.html http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1303 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet April 16, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 16, 2006 kjemmpe godt det Laskefiker`n...men etterlyste litt mer "gourmet" oppskrifter. loff majones og sitron er jo innbanka norskt da "gourmet" Fant 2 etter ett kjapt Google-søk, søkte bare på norske sider. Hvis noen vet hva krabba heter på engelsk så får man sikkert mange treff. http://www.peppernet.no/peppernet/Oppskrif...omat_papri.html http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1303 de har je funni alt...men tusen takk iaf Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest RexHunt Skrevet April 16, 2006 Rapporter Share Skrevet April 16, 2006 Søkte etter "Kamchatka crab recipes", fikk over 300 treff. Du finner helt sikkert noen du kan bruke. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoffa Skrevet April 16, 2006 Rapporter Share Skrevet April 16, 2006 Får vel svare jeg da..... Pleier å kjøpe frossen krabbe - og tilberede de selv. Om sommeren pleier vi å grille de. Skjær beina på langs med en tapetkniv e.l. Pensle så godt med en blanding av olivenolje, hvitløk, rød chilli, brunt sukker og litt sitron. Denne dressingen skal være sterk og søt. Grilles så med beinsiden ned i et par minutter. Kan serveres med grillet aubergine/squash - og gjerne grillet papaya også. Eneste dressingen man trenger til slutt er litt presset sitron. Skal den kokes så er det svært viktig at krabba legges i isvann direkte fra det kokende saltvannet - hvis ikke pleier kjøttet å feste seg til skallet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet April 16, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 16, 2006 god oppskrift fra en karpe fiske gitt....fristende oppskrift....takker for den "tyrannosaurus Rex".....det dukka no jævlig mye opp på eng variant...tusen takk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cannonbang Skrevet April 16, 2006 Rapporter Share Skrevet April 16, 2006 hei Jeg har ei lita oppskrift på dressing som er god til krabbe og andre skalldyr Ha en pakke majones i en bolle Ta litt sennep oppi og rør den inn. Smak til slik at det blir en svak smak av denne. Hakk litt sylteagurk og bland i klem oppi 1/2 sitron, evt sitronsaft på flaske. Rør da inn litt av gangen, og smak til etterhvert. Ikke så veldig spennende kanskje, men dog et lite løft for krabbe servert naturell. her er en link også alaska king crab Det kan lønne seg å sette opp dette søket istedet for "kamsjatka" (jeg brukte alta vista) king crab+ recipes fikk mange treff(nesten 1/2 mill) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet April 17, 2006 Rapporter Share Skrevet April 17, 2006 Med så bra råvarer skal man kløne fælt for at ikke resultatet skal bli knallbra. Men det er jo et tankekors at kiloprisen fortsatt er så høy med tanke på at det er en innvandret/introdusert art som anses som en fare for fiskebestandene i fjordene der de finnes. Og selvsagt at det er ganske strenge kvoter på de. Tror vi måtte ut med 295 kroner kiloen for frossen vare, mens fersk på fisketorget i Bergen kostet en hundrings mer. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Flemms Skrevet April 25, 2006 Rapporter Share Skrevet April 25, 2006 Ja, dette er et paradoks! Er vel det best betalte "skadedyret" ever! Men godt er det.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoffa Skrevet April 25, 2006 Rapporter Share Skrevet April 25, 2006 169,- på Coop Obs nå - snart like billig som de "ferske" rekene..... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet April 25, 2006 Rapporter Share Skrevet April 25, 2006 Skriver du kokebok, Blydonkern? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet April 25, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 25, 2006 Skriver du kokebok, Blydonkern? samler oppskrifter ja.... elsker å lage mat da Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jørn J Jonassen Skrevet April 25, 2006 Rapporter Share Skrevet April 25, 2006 Får vel svare jeg da..... Pleier å kjøpe frossen krabbe - og tilberede de selv. Om sommeren pleier vi å grille de. Skjær beina på langs med en tapetkniv e.l. Pensle så godt med en blanding av olivenolje, hvitløk, rød chilli, brunt sukker og litt sitron. Denne dressingen skal være sterk og søt. Grilles så med beinsiden ned i et par minutter. Kan serveres med grillet aubergine/squash - og gjerne grillet papaya også. Eneste dressingen man trenger til slutt er litt presset sitron. Skal den kokes så er det svært viktig at krabba legges i isvann direkte fra det kokende saltvannet - hvis ikke pleier kjøttet å feste seg til skallet Trodde det var bare jeg som hadde testet å grille den. Anbefales på det sterkeste. Deilig smak! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TURUT Skrevet April 26, 2006 Rapporter Share Skrevet April 26, 2006 Vi raska med oss en 20-30 stykker (små, 70-80 cm...) sist vi var i Varangerfjorden. Fikk tips av lokale dykkere om at litt sukker i vannet (i tillegg til salt) skulle gjøre susen. Det gjorde det! Vi serverer også krabben naturell. Sukker i vannet har vi også prøvd på vanlig taskekrabbe, og det ga et smaksløft så det holdt, og vi fortsetter med det. NB! Krabber skal ikke koke, bare trekke. Akkurat som fisk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet July 19, 2006 Rapporter Share Skrevet July 19, 2006 Sukker er en smaksforsterker.. Prøv med litt sukker i tomatsausen..... Så til tråden.. Rå krabbe...som på sushi.... Litt gelly konsistens, men ikke særlig værre enn rå reker... Selv liker jeg ingen av de.... Vi raska med oss en 20-30 stykker (små, 70-80 cm...) sist vi var i Varangerfjorden. Fikk tips av lokale dykkere om at litt sukker i vannet (i tillegg til salt) skulle gjøre susen. Det gjorde det! Vi serverer også krabben naturell. Sukker i vannet har vi også prøvd på vanlig taskekrabbe, og det ga et smaksløft så det holdt, og vi fortsetter med det. NB! Krabber skal ikke koke, bare trekke. Akkurat som fisk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
abbor Skrevet July 19, 2006 Rapporter Share Skrevet July 19, 2006 (endret) Søk på king crab recipes gir 1,4 millioner treff. Antar at det amerikanerene kaller Alaskan king crab er samme art, hvis ikke er de i hvertfall så like at samme oppskrifter kan brukes. Google søk Endret July 19, 2006 av abbor Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet December 1, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet December 1, 2006 ca 2 kg skall fortæres nå "sikle sikle" Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Havengel Skrevet December 1, 2006 Rapporter Share Skrevet December 1, 2006 Løkki bastard! Er vel noe av det beste man kan få innen sjømat! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet December 1, 2006 Rapporter Share Skrevet December 1, 2006 for å minske "risikoen" med Tapetkniven til "Hoffa" så kan jeg anbefale en vanlig saks til å dele skalllet på langs på beina. Gled deg til en kulinarisk nytelse Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Perca Skrevet December 1, 2006 Rapporter Share Skrevet December 1, 2006 Dette var litt av et sammentreff Blydonkern! Jeg fikk 40 kg Kamsjatkakrabbeklør inn døra for en halvtime siden. Så i morgen kveld blir det et bedre måltid for Fruen og meg. Jadda, jeg skjønner at noen får skrivekløe nå! Vi skal ikke spise alt i morgen da skjønner du... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Daniel Skrevet December 1, 2006 Rapporter Share Skrevet December 1, 2006 Kult at denne tråden "lever" nå. Hadde bursdagsmiddagen min ista. Diska opp favorittmaten nemlig kongekrdbbe Digg ass! Vanlig kokt er best synes jeg, bruker saks tror ikke noe er lettere enn å bruke det. Ferskvannskreps er også digg, spes kokt i dill med masse salt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet December 2, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet December 2, 2006 så delikat ut de bildene der ja men sjøkreps er hakket bedre enn ferskvanns kreps da Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet December 2, 2006 Rapporter Share Skrevet December 2, 2006 Eneste jeg tenker på da jeg så de bildene, serverte du rekene etter å ha brukt de i fotomontasjen din? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet December 2, 2006 Rapporter Share Skrevet December 2, 2006 Det var det første som slo meg også!.... (så ingen "gjester" på noen av bildene så det er sikkert før.... ) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.