Gå til innhold
Fiskersiden

Store Le - mulighetenes vann?


Gabrielsen
 Share

Recommended Posts

I forbindelse med mallediskusjon ble det nevnt at det mulighens kunne være malle i Store Le (eller Stora Le), og at en bit av innsjøen også ligger i Norge.

Her må det vel være muligheter for Nordmenn å få fisket på spennede fiskeslag? I Sverige er de mye rausere med tillatelser til å slippe ut nye arter, og hvis Norske fiskeforeninger samarbeider med svenskene om å slippe ut spennede arter i Sverigebiten av Store Le, så vil nok noen av disse svømme til Norge.

Problemet er vel kanskje at Store Le er så digert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Røya der er av type storrøye, altså den fiskespisende dyptgående typen som blir opptil 10-12 kilo. Gullspångørret og Gullspånglaks er det der også. Gjedda blir diger, det samme blir abboren. Har aldri forsøkt der selv, men man får vel se hva det blir tid til etterhvert. Uansett et kanonspennende og temmelig jomfruelig vann. Har imidlertid testet Östra Silen i samme vassdrag. Der fikk jeg og kompis Viggo på en dag tre røyer på opptil 1,8 kilo, to ørreter med den største på 2,7 og en laks på 2,5. Det var første gangen vi testet vannet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av Rolf.B

Jeg har en artikkel fra det svenske bladet sportsfiske 1992 står det om to svensker som hadde dorget i lilla le med dyprigg og wobbler og fått mange store røyer på 3-6kilo.Når dette ble kjent av de lokale fiskerene der ble det nedlagt forbud mot dyprigg.I reportasjen så fisker de imidlertid med pink lady paravan(fattigmanns dyprigg) som de mente var lov og de fikk mange digre røyer bla en på 6kg

Lilla Le har vi selv fisket på og fått trekilos røyer, men det er nå engang et helt annet vann....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Skal artjegerene ta Hvitfinnet steinulke i Norge er vel denne innsjøen eneste mulighet (mener å ha hørt Mjøsa nevt i forbindelse med denne arten også, men er ikke sikker) Det ble gjort undersøkelser på slutten av 90-tallet og det ble fanget 3 eksemplarer i ruse! Så det er bare å sette igang!!!

RF

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.