Gå til innhold
Fiskersiden

Skogseidrapport


Beastmaster
 Share

Recommended Posts

Var en tur i Skogseid og Henangenvannet i helgen, mest sannsynlig siste ferskvanntur i år.

Skulle på røyefiske i Skogseid for endelig å ta den store. Men, temperaturen i vannet tilsa jo nesten bademulighet for oss, så de maggotene fikk leve en måned lenger. Men, ørreten var bra på hugget. Fikk mange på 2-300g. Brukte først 4g, men da jeg gikk over på 7g begynte moroa. De kroket bra også, mye fastere i kjeften enn i sommer.

Sverger til bakbrems på mine andre sneller, og merket godt under dette fisket at det ville vært enklere med bremsejusteringen. Frontbremsen kan godt være jevnere, men det er mer rot med justering fremme er nå min mening.

Men, min kjære Beastmaster er suveren. Den er så myk og god at de minste bevegelser blir ivaretatt.

Livet var atter en gang utrolig godt etter en tur på et blikkstille stort vann med kast fra båt inn under hengene trær med greiner som stikker ut i vannet.

Fortsatt liv i det vannet; eneste som kunne vært bedre var dagskortprisene, de begynner å bli vel høye der.

Skitt fiske!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tendensen er klar i de vannene der inne. Kortprisene begynner å nærme seg grensen synes jeg. I Vengsvatnet f.eks burde det vært gratis fiske. Det er alt for mye smått der. Noen fiskekompiser av meg var der i helgen og fikk gansme mye fisk. Ikke helt sikker på størrelse og slikt, men om de har tatt noen store kommer jeg tilbake med mer info her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Uansett en liten del av budsjettet for oss som må reise litt. Det er bare smårusk i forhold til det man ellers bruker på en slik tur, men det er jo det de spekulerer i. Og dermed priser de fisket mye høyere enn det er "verd".

Ganske irriterende. Har sett det flere andre steder også. At fiskekortprisene plutselig økes med 50% helt uten grunn, bare fordi man regner med at folk betaler uansett. Man burde egentlig, av idealistiske grunner, ikke belønne slik grådighet (og respektløshet ovenfor oss sportsfiskere). Men drite i stedet og heller fiske andre plasser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Er det noen som har peiling på hvordan det ligger an med fisket i skogseid nå?? er det for sent for ørret og for tidlig for røye? eller har man fremdeles en brukbar mulighet til å få litt ørret? mener å huske at reøyfisket begynner litt uti november. hvordan ligger det an med bitevilligheten under gytinga? spørmålet blir vel rett og slett; er det noe vits i å ta turen fra Bergen om et par uker??

Mvh OZ

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:og vanntempen er nok ennå for høy for røye, Røya biter vel (mer eller mindre bra) hele året bare man fisker der den befinner seg. Vi har bl.a. fått røye der midt på sommeren. Nå snart begynner vel de røyene som er normale å trekke mot varpene, så vet man om dem kan det bli svært spennede der.

Ville absolutt dratt dit om et par uker hvis jeg hadde hatt sjansen, men mars-mai er vel favoritt-tiden på året.

Noen som vet om det er noen regnbuer igjen der? Var jo brukbart med STORE der for 2-3 år siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skogseid er vel det eneste vannet i Norge hvor det har blitt registrert gyting av regnbueørret... i hvilken grad dette er positivt er vel disuktabelt... uansett, det finnes nok fremdeles regnbue der, men fisker man målrettet etter det, kan det være en ide å stikke ned i Henanger, og fiske ved utløpet til kanalen. skal være tatt en del store der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Det kan virke som om det ennå er litt tidlig å pilke røye på skogseid. vi var innom en tur i går, og alt vi fikk var en tass på 350 gram og en fin en på 2,4 kg. fiskeren var godt fornøyd, men de øvrige deltakerne på vår lille tur fikk nix og nada... uvant. regner med at det begynner å likne noe om ca en måned... da blir det moro! ellers forarget vi oss endel over garnsettingen i vannet... var noen som trakk opp garn når vi kom, og det er ikke gøy å se 5 og 6 kilis røyer få en sånn skjebne...

Mvh Oz

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke nødvendigvis grunneiere som setter garn nå, alle kan sette garn i september og oktober, så det er litt ekstra garnaktivitet i disse månedene. grunneierene kan sette året rundt. noen av fiskekameratene i gjengen vår fikk ganske mye kjeft av oss andre etter at de hadde satt garn der for noen uker siden og tatt bla. røye på 8 kilo og brunørret på 5,5..... idiotisk... tenk dere de fiskene der på stang....[} :P ][} :D ]

Mvh Oz

PS: Opplegget i Jølstravannet er forresten ganske irriterende... den soneinndelingen er noe dritt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

såpass.

I Jølstervannet er det bare grunneier som har lov å sette garn, og fisket er ganske regulert med hva man har lov å fikse med når.

Oter er f.eks bare tillatt en mnd i sommerferien.

Vi har nok ingen ting vi skulle sagt om soneinndelingen.

Men hytta (med 12 sengeplasser) står tom ganske mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, Soneinndelingen i Jølster virker helt idiotisk. Når vi var der for å fiske visste vi vi selvsagt ikke hvor vi skulle prøve, så vi endte opp med å kjøpe "alle-sonene-kortet". Og vi fisket vel overalt også. Bra med fisk der forresten. Likte meg der.

Kunne vært gøy å prøvd Jølstra helt på tampen av sesongen. Sjansen for monsterørret burde vel være tilstede da, hvis man fisker med riktig redskap?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Tilbake til emnet.

Det er, selv om det er tungt å innse, ennå litt tidlig for godbettet på røya i Skogsen.vil så gjerne inn og dra opp noen nye rekorder, og derfor går det iblant som det må gå. Overmodige, altfor tidlige turer inn til Fusa med masse tru og lite vett... Dagens resultat; en (1) røye på fire mann på seks timer... Møkk... I tillegg til dette, kaldt, surt og vått... En av gutta mista klokka i vannet (om noen får opp en diger røye som tikker, er det bare å ta kontakt) og alt var rett og slett bare grått og trist... Men det var da i det minste en tur, og det fine med slike turer er at man blir kurert for å dra inn dit på ca en måned eller to, slik at røya kan bli litt mer sulten og litt mer hissig, og vi kan godkose oss i båten med lassevis av sprellende røye rundt oss. Det er nå engang sånn at om man får masse eller stor fisk kan det nesten være så kaldt og surt det bare vil, og man er like glad.

Mvh Oz, som er ute etter finfin røyr til vinteren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kyrkjevika (ved anlegget), og mellom holmene midt på vannet. en av oss hadde forresten på et beist, men det gikk noen få kraftige napp, litt haling i snøret og vekk var den... og alt fyren fikk opp var en blink uten krok... sure ting.

Mvh Oz

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.