Karl Inge S Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 På anbefaling fra Davidsens kjøpte jeg igår tunfiskbiff på LIDL-20kr for 250gram Forslag til enkel og god tilberedning? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Richard Kolbeinsen Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Har også prøvd den,men må si jeg styrer unna i fremtiden.Smakte som årgangs tunfisk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Tja... siden det er biff.... hvorfor ikke tilbrede den som en biff? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet November 8, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Ja, Davidsen sa vel også at han stekte den omtrent som en biff. Poteter og brun saus er vel kanskje ikke heeeelt passende tilbehør dog? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoffa Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 (endret) Gammel tunfisk suger. Mariner jævelskapet i sitron, hvitløk, chilli og litt brunt sukker. Stek den hardt (med mindre den er fersk) - dynk på med sweet thaisaus og basmati ris med rosiner ved siden av. Evt ta en Grandiosa - like digg det :-) Endret November 8, 2006 av Hoffa Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tor Inge Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Grill den, hvis du har muligheten. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
dmunk Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Stek den på sterk varme raskt på begge sider, og la den hvile litt etterpå. Du kan nesten ikke steke tunfisk for raskt. Hvis du vil ha den gjennomstekt mister du all den friske smaken det er på en tunfiskbiff og smaken er ikke langt unna det du får kjøpt på boks, jo rødere jo bedre. Tips; Ris/risnudler blandet med vårløk, cashew, noen gulrotbiter, samt en saus du baserer på soyasaus er enkelt og godt tilbehør. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Ja, Davidsen sa vel også at han stekte den omtrent som en biff. Poteter og brun saus er vel kanskje ikke heeeelt passende tilbehør dog? Det er ikke tilbehør til "vanlig" biff heller det der da.... Fløtegratinerte poteter passer sikkert bra og ta deg en tur i saushylla på matsjappa nær deg og finn en spennede soppsaus eller noe slikt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Peppersaus, poteter og gulrøtter funker bra - er blitt populært her i huset blandt både store og små. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 (endret) hasselbackpoteter bør jo funke som tilbehør.... (oppskrift) skjær potetene i tynne skiver (men ikke helt igjennom), dvs de skal henge sammen i bunn. Krydre med paprikapulver, salt og pepper. Ha raspet ost oppå. Stek på 225g i 45 min. MMMMMMMMMmmmmmm EDIT: glemte at potetene skal pensles med smeltet smør før krydring,,, Endret November 8, 2006 av ThorEH Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cannonbang Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Hei Pleier å kjøpe en del av denne, billig og god middag. Lidl selger også en saus med grønn pepper som er god til tunfisken. Mitt tilbehør er vanligvis løk, sopp og enten auberginer eller et grønt eple i biter som jeg freser i panna, og gjerne pommes frites. (Jeg pleier å lage dem selv av rå poteter, syns det er bedre enn halvfab). Stek biffene raskt på sterk varme, ta de ut av panna en stund, og etterstek dem litt etter en stund. (F.ex stek tilbehøret i mellomtiden) De er også kjempegode til carpaccio. Skjær biffene i tynne skiver, tøm litt olivenolje på en tallerken og vend skivene i oljen. Krydre med litt pepper, en dråpe sitronsaft, og legg to-tre korn grovt salt på hver skive. (plukka opp dette fra en av de kjente TV-kokkene, husker ikke hvem) Denne ble fort en av mine favoritter til kveldssnacs. Mvh cannonbang Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 hasselbackpoteter bør jo funke som tilbehør....(oppskrift) skjær potetene i tynne skiver (men ikke helt igjennom), dvs de skal henge sammen i bunn. Krydre med paprikapulver, salt og pepper. Ha raspet ost oppå. Stek på 225g i 45 min. MMMMMMMMMmmmmmm enig,,,bruker mye parmesan ost i stedet.Tunfisk er best rå...sushi...yummy Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Wiberg Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Tunfisk från Lidl??? Frossen tunfisk kan hålla super kvalitét och det kan oxå vara ren kattmat. Kvalitéten kan du bedöma utifrån färgen på fisken. Helst ska den vara djupt röd. Är den grå kan du ge den till katten. Tunfisk ska ALDRIG tillberedas som biff med mindre än att du gillar din biff otroligt blodig. Japanerna kallar ett av sätten att tillbereda mat på " tataki ". Dvs stekt flat på hög värme i kort tid. Perfekt stekt tunfisk har stekyta på ca 1 mm runt om och är helt rå i mitten. Se till att du har låtit fisken bli rumstempererad innan du steker den för att kontrasten mellan varmt och kallt inte ska bli för stor. Tillbehör borde vara nudlar el. ris, finstrimmlade wokgrönsaker stekta lynraskt för krispigheten och ett gott soyasmör. Piska ner lite osaltat smör i soyasås på låg värme. Fräsha upp med lite lime och färsk koriander. Genomstekt tunfisk el. svärdfisk är lika upphetsande som bordplata med ketchup. Såg att en del av oppskrifterna i tidigare inlägg såg riktigt frestande ut. Men flötepot, brunsås??? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ulkeduppen Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Jeg kjøpte meg tunfisk på tube i går. Det var heller ikke den helt store opplevelsen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Wibergs steketips kan med fordel tas på alvor. Biffen skal være rå i midten. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Henger meg på at gjennomstekt tuna ikke er rare greiene. Må omtrent bare touche panna skal det være noe poeng. Men sjøl eter jeg kun tuna rå! Noter ellers at man ofte tilsetter fargestoffer i tunaen man får på sushibarer! Om det gjelder frossen tuna vet jeg ikke. Har stort sett spist sjølfiska greier, og da vet jeg at kvaliteten er topp. Rett fra havet, tømmes for blod, nedkjøling og rett i vakuumposer. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Richard Kolbeinsen Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 kis.. Seriøst er ikke du fisker da? Du børde jo ha nok av fisk i fryseren som kan smake bedre en den nesten utrydda tunfisken på lidel. Eller har du dumpa alt hjemme hos meg? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet November 8, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Det meste er dumpa hos deg -med unntak av de to HA jeg har lovt deg-de ligger ferdig sløyd i fryseboksen min Bare å stikke innom etter jobb eller noe en dag og plukke med deg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helge S Skrevet November 8, 2006 Rapporter Share Skrevet November 8, 2006 Peppersaus, poteter og gulrøtter funker bra - er blitt populært her i huset blandt både store og små. Samme her. Kjøpte også tunfisksteik på Lidl og den smakte fantastisk. For et par uker siden var den på tilbud til 14 kr pakken. Utrolig mye god mat for pengene. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet November 15, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 15, 2006 Skal testes idag Noterte forøvrig at det på pakken sto 3-5min steking på hver side eller noe slikt... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
dmunk Skrevet November 15, 2006 Rapporter Share Skrevet November 15, 2006 Skal testes idag Noterte forøvrig at det på pakken sto 3-5min steking på hver side eller noe slikt... personlig synes jeg det er alt for lenge, minuttet per side maks... Helst littt under. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet November 15, 2006 Rapporter Share Skrevet November 15, 2006 Her i huset ble det fortært Lidls tunfiskbiff med rosepeppersaus og hasselbackpoteter i helga. Biffene ble stekt på sterk varme i ca 20sek på hver side.. funka fint det Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.