Taxisvein Skrevet June 11, 2007 Rapporter Share Skrevet June 11, 2007 (endret) Er litt lei av å lage fiskekaker og pudding. Lyren må vell være fin til fiskegrateng? Oppskrift tas imot med takk. Fant en på matmons.net Ser og lukter bra. Skal smake om 10min. Endret June 11, 2007 av Taxisvein Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mao Skrevet June 11, 2007 Rapporter Share Skrevet June 11, 2007 lykke til Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Arbiter Skrevet June 11, 2007 Rapporter Share Skrevet June 11, 2007 Har et tips ihvertfall: Jeg kjøpte fire fem aluformer i delikatessedisken, som jeg fylte med massen, før jeg strør med strøkavring. Så fryser du de du ikke spiser i disse. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mao Skrevet June 12, 2007 Rapporter Share Skrevet June 12, 2007 hei hei. i disse tider hvor det blir dratt noen fisker på land, det er mye god mat her, prøv dette LYKKE TIL Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiske_dama Skrevet September 2, 2010 Rapporter Share Skrevet September 2, 2010 Den siste tida har jeg holdt meg til denne oppskriften på fiskegrateng som alle i familien liker. Men det går jo ann å ha i litt forskjellige grønnsaker bare for å variere det litt. Sist gang brukte jeg purre og gulrot i, mens andre ganger har jeg hatt forskjellige urter også for å sette en liten spiss på smaken. Bare å bruke fantasien. Alle fiskegratenger behøver jo ikke å smake som dem man får i frysedisken på supermarkedet Og til slutt må jeg legge til at med nyfiska fisk smaker det som regel best Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet September 2, 2010 Rapporter Share Skrevet September 2, 2010 Ikke akurat fiskegrateng, men like enkelt og temmelig godt: Legg noe halvkokte grønnsaker i bunnen av en ildfast form, pisk ihop en boks crem fresj eller rømme med litt chilisaus, og eventuelt litt melk, nok til at grønnsakene er druknet. Legg benfri fisk oppå, krydr i store mengder med grønne krydder (Provenceblanding funker bra), dekk hele greia med ost og la det stå i ovnen (150-180grader)til du krabber rundt på gulvet av sult( evt 30-60min). Alle slags tilbehør passer, men pleier å gå for ris. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
nordmøring Skrevet September 2, 2010 Rapporter Share Skrevet September 2, 2010 Prøv også med røykt hvitfisk. Da har i alle fall jeg problemer med å stoppe i tide Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mr Big fish :) Skrevet September 2, 2010 Rapporter Share Skrevet September 2, 2010 Lyr er kjempedigg i grateng ja, har spist noen sånne de siste mnd. Skal rote frem en enkel men god oppskrift til deg ettepå. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lotta Rosie Skrevet September 3, 2010 Rapporter Share Skrevet September 3, 2010 Jeg tar ting litt sånn i mengder som passer til forma (og den er stor, for vi er seks-sju stykker som spiser middag hver dag). ca 400 gram makaroni (kokes littegrann, trenger ikke å kokes helt ferdig) feit, vanlig hvit saus - omtrent en liter, halvannen. Helst med h-melk og gjerne en skvett fløte! Og i hvit saus skal det alltid være muskat. Det kan godt være grønnsaker og løk i sausen, men jo mer stæsj - jo mer saus trenger man. Makaronien sveller opp etter hvert. omtrent et kilo fisk av omtrent hvilket som helst slag (pleier å bruke sei) - enten kokt på forhånd eller trukket ørlitegranne i sausen Alt sammen i ildfast form: først makaroni, og så sausen og fisken - og så vende det litt rundt omkring sånn at alt har saus på seg. Strøkavring på toppen, og inn i ovnen. Nederst på to hundre grader passer for min ovn, og der koser den seg en times tid mens jeg passer på at ungene koker poteter og rasper gulrøtter Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tryta Skrevet September 3, 2010 Rapporter Share Skrevet September 3, 2010 [quote name=Mr Big fish ' date='02 september 2010 - 12:09' timestamp='1283422165' post='614598] Lyr er kjempedigg i grateng ja, har spist noen sånne de siste mnd. Skal rote frem en enkel men god oppskrift til deg ettepå. Kjempe god fiskegrateng! Den oppskriften vil også jeg ha. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet September 4, 2010 Rapporter Share Skrevet September 4, 2010 Ellers kan det være lurt å halvkoke grønnsakene, og fisken bør ha fått av seg litt av fuktigheten føre du lager grateng. da unngår du at det vesker seg for mye og gratengen blir for bløt eller grøtete. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sjarkarn Skrevet September 4, 2010 Rapporter Share Skrevet September 4, 2010 Sir bare prøv kveite i fiskegratengen! Det er kanongodt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet September 4, 2010 Rapporter Share Skrevet September 4, 2010 Sir bare prøv kveite i fiskegratengen! Det er kanongodt! eventuelt lag fiskekake av breiflabb Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekongen Skrevet September 5, 2010 Rapporter Share Skrevet September 5, 2010 eventuelt lag fiskekake av breiflabb Men uten å kuppe noen tråd. Jeg har vel aldri vært flink til å spise fisk. Men fisk jeg ofte får på resturant er gjerne kanooon. Mye av dette ligger i gode sauser. Er det noen som har noen oppskirfter på sauser som er gode? Sandefjordsmør, karri og hollande er allerede utprøvd. en saus jeg syns er godt er surret rødløk. Stek en drøss rødløk, og hell på en haug matfløte til den er er tykk og fin. Kjempegodt til nesten alt egentlig. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martins Skrevet September 5, 2010 Rapporter Share Skrevet September 5, 2010 Argh, akutt fiskegratengabstinens! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sjarkarn Skrevet September 5, 2010 Rapporter Share Skrevet September 5, 2010 hehe ja er godt, dro til besteforeldrene mine på fredag å spiste...sku ikke klare å gå ut til bilen senere..fy så godt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.