Fiskepuddingen Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Nu har vi fanget lyr et par ganger og kokt den til kveldsmat. Men jeg synes, den lukter litt ille, når kokingen står på. Er det vanligt? Fisken ble fanget dagen før. Og den ble renset ret etter, vi fanget de. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
angler Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 (endret) Nu har vi fanget lyr et par ganger og kokt den til kveldsmat. Men jeg synes, den lukter litt ille, når kokingen står på. Er det vanligt? Fisken ble fanget dagen før. Og den ble renset ret etter, vi fanget de. Kveldsmat nå ? PS: Synes ikke lyr smaker så godt jeg ! At jeg ikke er så begeistret for lyr tror jeg skyldes at jeg smakte lyr,rødspette og breiflabb samme kvelden . Må ærlig inrømme at jeg ikke har spist lyr etter dette Endret July 26, 2007 av angler Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskepuddingen Skrevet July 26, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Nej, jeg begynder også å lure da..... Men i diverse bøker jeg har lånt om emnet, blir det mye skryt på lyren: "fint, hvidt kjøtt", "nesten like så god som hvittingen" osv,osv. Merkelig.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
stein Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Prøv å steke den. Stein 2 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Har hørt flere ganger at den smaker best bakt i ovn med løk, hvitløk og urter inni. Aldri prøvd selv siden jeg liker bedre å fiske fisk enn å spise den. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Svært lite fisk jeg "koker" - dvs ingen fisk skal vel koke, den skal som wienerpølser bare trekke i varmt vann. (Der gikk det sikkert plutselig opp et lys for noen angående hvorfor de fordømte wienerpølsene sperkker gang etter gang...) Ellers er lyr stekt i forskjellige former slett ikke dumt - ei heller er den direkte vond i fiskesuppe. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Lyr SKAL stekes ! gjerne med kavring/brødsmuler ! mmmmm 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoffa Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Kokt lyr = ÆSJ. Lyr må røykes eller lages kaker av Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
toppknot Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 (endret) Kokt lyr = ÆSJ. Lyr må røykes eller lages kaker av Prøvd røkt kolje?Superdigg! Smaker nesten som skinkestek Pokker heller nå var jeg off topic.. Endret July 26, 2007 av toppknot Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoffa Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Jepp - røkt kolje er bra, men skal seff ikke kokes Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
toppknot Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Tja,hvorfor ikke..sikkert bedre enn lyr vaffal. Hvis en fisk smaker vondt er det bare å tilsette hauger og lass med bacon Lutefisk og gjeddekaker er to fiskeretter som klamrer seg til baconet som en livbøye.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rasmus Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Kokt fisk lukter veldig vondt. Dårlege barndomsminner. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davyen Skrevet July 26, 2007 Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Jeg bruker mye lyr som matfisk, men jeg koker den aldri fersk. Den egner seg dårlig til det. Løs i fisken og blass i smaken. Lyr er helt klart best stekt, gjerne dyppa i egg og rulla i brødrasp / griljermel. Funker også svært godt i alle typer fiskemat. Har også bakt den i ovnen med godt resultat. Skal lyren kokes vil jeg anbefale å salte den en til to uker for så å vindtørke den . Smaker himmelsk med bacon og gulrotstuing. Men fersk kokt lyr, nei takk! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskepuddingen Skrevet July 26, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 26, 2007 Takk for alle indlæg!! Skjønner jeg har gjort en tabbe m.h.t. lyren. Næste gang blir den helt sikkert dyttet inn i ovnen! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet July 27, 2007 Rapporter Share Skrevet July 27, 2007 Anbefaler å lage fileter av den, så steke den på skinnsiden med masse salt og pepper. Har laget lyr til middag flere ganger de siste ukene, hvor jeg har gjort følgende: Steker 1-2 brødskiver i stekepanna, bruk olje. Stek lyrfiletene på skinnsiden frem til de er nesten ferdige, så snu de og la de steke 2-3 min. Legg så de ferdige filetene på brødskivene, forbered sausen. Ha masse olivenolje i panna, 2 fedd hvitløk, noen blader med basilikum og klem over en halv sitron (stor). La det frese rundt 10 sekunder, så heller man det over brødskivene og lyren. Snadder! Bon apetitt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
krheldal Skrevet August 3, 2007 Rapporter Share Skrevet August 3, 2007 Lyr skal helt klart stekes. Til nøds ovnsbakes. Kokt lyr smaker hai. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Esox Lucius Skrevet August 3, 2007 Rapporter Share Skrevet August 3, 2007 Lyr SKAL stekes ! gjerne med kavring/brødsmuler ! mmmmm WORD!!!!! Dobbelt WORD, faktisk!!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
marius h Skrevet August 7, 2007 Rapporter Share Skrevet August 7, 2007 njaa, det GÅR an å koke og ete den også. Smør og persille, salt og pepper? Litt kvitlaukspeppar kanskje? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet August 8, 2007 Rapporter Share Skrevet August 8, 2007 Lyr bakt i ovn ble testet igår, anbefales Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kim andre Skrevet August 8, 2007 Rapporter Share Skrevet August 8, 2007 blir faktisk litt kvalm når jeg leser ordene kokt lyr........ som Thor skriver, aller helst stekt med kavring, salt pepper og mel. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Seth Skrevet August 8, 2007 Rapporter Share Skrevet August 8, 2007 Panert lyr er faktsk noe av det beste ja! 1/2 time i salt + skyll og tørk før man lager den så blir den også mye fastere og mer smakfull...(synes nå jeg da ) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gull Skrevet August 8, 2007 Rapporter Share Skrevet August 8, 2007 Hei! Lyr er klart best stekt. Fisker mye på Helgeland om sommeren.Der får jeg mye flott lyr som jeg filiterer beinfri.(seibiff).Til å med barna mine begynnte å spise fisk igjen når de fikk den servert stekt.Resten kan en bruke fantasien til. De lokale "gamle" brukte lyren å blande det med annen fisk og lagde fiskekaker av den! PS:Lyrbestanden i indre Oslo fjord er økende.(godt at det blir mer av noe.) Knut G. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rudolf Skrevet August 8, 2007 Rapporter Share Skrevet August 8, 2007 Tja,hvorfor ikke..sikkert bedre enn lyr vaffal. Har aldri hørt om lyrvaffel men det er jo mye en ikke har hørt om da.... Stekt fersk lyr med masse krydder er uansett kjempemat. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Steinar Steinbit Skrevet August 13, 2007 Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 Lyr skal stekes som alle andre her også sier. Pleier å lage en blanding av hvetemel, salt og pepper som jeg kliner filetene nedi før dei går i steikepanna med løkringer og steikesmør! Får vann i munnen av å skrive dette her.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
can Skrevet April 14, 2015 Rapporter Share Skrevet April 14, 2015 Tar ett aldri så lite trådløft her, har fått ein del stor fin lyr i det siste. Eg meiner at lyren er minst like bra kokt som steikt, kjøtet på hove er spesielt mørt har eg funne ut. Har heller ikkje den litt limaktige konsistensen som torsken kan ha. Lyren eg har fått er fin havlyr som enten skal gyta eller har gytt, husker ikkje kva eg blei fortalt der, så veit ikkje om "vanlig" lyr smaker like godt vil jo tru det da eller om han smaker likt heile året. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.