Gå til innhold
Fiskersiden

litt refleksjoner rundt blekinge turen


pikewallis
 Share

Recommended Posts

jeg og Ståle (rottmann) reiser ned til Blekinge om et par timer. Målet er å fiske i den svenske skjærgård etter gjedde frem til søndag.

Bilen renner over med div. gjeddebeten,stenger,snelller mm og Ståle har enda ikke fått inn sitt :) . Trofebåten henges bak på dieseldyret og vi alle fire setter kursen sørover....... Hvis vi får det til, så kommer det nok noen oppdateringer underveis, og kamera er med (overraskende nok :) ) så det blir vel en gjedderapport når vi kommer hjem. :)

Da med noen bilder å refleksjoner fra turen.

I vår da vi var i samme område fikk vi oss en liten rett på nesen, fisket var meget vanskelig å fangsten ble meget beskjeden. Når vi nå reiste nedover så var trua like stor som sist og nese styveren ble kanskje enda værre. At de skulle være mulig å få så lite fisk på så mange mennesker er for meg en gåte.

Om vi har hatt uflaks under disse to turene i år vet jeg ikke, men det har vært skralt fiske begge gangene.

Det sosiale er alltid på topp og det å treffe disse gode svenskene er alltid trivelig og på denne turen var det noen nye fjes. Men å reise så mange mil for å være sosial føles litt unødvendig da mange av de vi reiser i sammen med hører til i Gøteborg. Så forslaget må jo være å ta en helg i Gøteborg å gå på kroken i steden for å reise til Blekinge. Nå er jeg nok lit malt av skuffelsen og det vil nok endre seg som man får litt avstand fra turen, men det føles vel litt fjernt å reise ned til dette område igjen, men klart når våren kommer og rapportene kommer inn så pakker man vel på nytt og reiser ned igjen med samme trua.............

Vi reiste ned på onsdag og skulle fiske, torsdag,fredag,lørdag og litt på søndag. Nå ble det slik at jeg ente på Øyern på søndag. Jeg og Ståle reiste opp igjen fra Blekinge lørdags kvleden kl 2000 og var hjemme kl 0530. På denne turen fikk jeg 4 fisk. tre stykker torsdags formiddag og en på fredags ettermiddag. Ståle fikk vel det samme antallet. Man han hadde kjenneing med stor fisk på fredags kvelden, den var 7+ og kunne nok tippe 10. Men denne satt løst å la å pasket i overfalta i noen sekunder før den klapp å svømte ned i dypet igjen, mmm dyp og dyp all fisk ble tatt på 1 meter eller grunnere i krystallklart vann.

Her er noen bilder fra turen.

Første snipe i båten.

0110200722176cC3FMiPsAf1MjmhU1.JPG?64

Været var flott på torsdag formiddag noe som skulle endre seg kjapt.

En vanvittig sverming.

011020072224E8KtiBO7hvB6e7UrVX.JPG?2

slik skal ikke ei gjedde i september se ut. 4,7kg og 98cm lang. Denne hadde det ikke bra.

011020072218ctQ1HKz5wLbWm6n2n7.JPG?27

011020072216LW1IiVpgKErv2pC5mt.JPG?67

hadde en skalle som en 7+ pluss men kroppen, ja den var ikke et pent syn.

0110200722083WqcsVoEZjZkByZrAC.JPG?95

Ståles første blekinge gjedde. Se det klarer vannet !!

011020072214HeovjQkes2eaS2J5Eb.JPG?77

Stengslett inn til Eriksberg (der deler gjeddfeber er spilt inn)

011020072211MfqTQE5C5jemKB7ddX.JPG?51

rett ved gjerde til venstre påbilde fikk ståle denne fisken.

0110200722223uT3acRpFRl1K3cWkV.JPG?71

4,6kg

011020072210bduxPiHgui1skaS3gH.JPG?85

I Sverige er det mye rare båter med denne tok kaka over alle kaker.

011020072252mGgp7rYSx6yI8Xqeix.JPG?84

Flere av sveriges beste jerkbnaits byggere var på treffet. Her er et bete av wolfcreek

http://www.wolfcreeklures.com/

011020072241K2p5Fl48RlcUg6QHHt.JPG?6

Et veldig bra beten med en grym finsh og en grym gange.

Partybåten.

011020072258azNUjZlUrjYjzhK2YD.JPG?80

Det var fire kompisar som hadde en liten gjennforenings under treffet og disse fisket i sammen i samme båt, en vindi 400. 4 glade gutter som vet å kose seg på tur. Dane han i den stripete flytevesten klarte å kaste en stang over bord, før han selv forlot båten i det de kjøre på grunn. Da hadde han en annen flytvest som blåste seg opp og det gjorde den jo i det han traff vantnet. Alt gikk bra og alle fikk seg en go latter. Sitter å tenker for meg selv at med 4 stykker i min båt som er 4,60 så hadde detvært umulig, her er de fire i en båt som er 4 meter. Gala svenskar...............

Et lite knippe med beten.

Wolfcreek til venstre-cisco fra kjelle Lundberg tånglake fra Muskynicke og torsk fra Muskynicke.

en utrolig finish på alle sammen, og utrolig lettfiskad med spektakuler gange.

011020072200XDUlmqEIg1ZZTWQ2UI.JPG?79

Det var vel det.

På søndag som sakt var jeg hjemme i kjent farevann. Eg og Michael var ute en tur. Vi fikk fire fisk med denne til Michael på topp med 7,6 kg og en lengde på 101cm.

011020072249a29Ag2cjJsaCgc9SwH.JPG?22

tatt på en bull dawg (som om det skulle være en overraskelse) wally.

011020072243RzI6fN6NUwW85ew27i.JPG?93

En stor takk til våre svenske venner som har ordnet treffet og selv om skuffelsen preger meg nå så går det nok over å vi ses vel sikkert i blekinge igjen.................... :):):)

Været fra torsdags ettermiddag til vi dro på lørdag besto av 10 til 20 sek/m med vind og masse regn. Derfor litt lite bilder fra turen...................

Endret av Erik Walmann
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er dette samme område som Gäddfeber er spilt inn i eller?

Uansett lykke til!!!

Eiriksberg ligger i området ja, men det område er gjerdet inn så akuratt der filmen er tatt opp skal vi ikke fiske.

Husk å stroppe fast "Trofebåten".

Uten tvil. Jeg skammer meg forsatt kan du lese..........................

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Våre svenske gäddbrödre fisket i går. Vannet er krystallklart, 6 meter siktdjup og største fisk på 2,5kg.

Erik og Ståle er på vei ut nå, de gadd ikke vente lenger. Fisket der nede pleier ikke å være no særlig før 1200, men siden de hadde kjørt halve natta, med stopp av Farbror Politi så måtte de bare. De homofile og pedofile oksene er der enda og skremmer skiten ut av dem.

M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er det innestengt? Var gjeddefeber "juks"? At de fisket på innestengte storgjedder som var samlet inn for å gi et fantastisk fiske til filmen?

filmen er juks den er filmet inn i ett natur reservat .det er ikke mulig å få så mye stor gjedde på kun en helg .det er som han sier i filmen ,fisker på ufiskat vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere får ta turen til Rügen i stedet!

Btw er det litt vel enkelt å avfeie Eriksberg som juks, selv om det er et naturreservat der det er vrient å få tillatelse til å fiske. Fisken er fortsatt vill fisk som vandrer inn fra Østersjøen. Men det er klart at det er en fordel å kunne fiske på helt jomfruelige områder. Gjerdet tillater fisken å vandre ut og inn, men sørger også for at ikke båter har adgang, verre er det ikke. Kall det er friområde for gjedda.

Ikke allment tilgjengelig, men det er ikke sånn at de fanget en haug med digre gjedder og sperret de inne der. Å i det hele tatt påstå det er jo helt absurd.¨

Forøvrig:

"Fiske i sötvatten

För den fiskeintresserade erbjuder Eriksberg goda möjligheter för olika sorters fiske. I de flesta dammarna och sjöarna i parken finns fjäll- och spegelkarp inplanterade troligen sedan 1950-talet. Det speciella med karpen i parken är den stora mängden av fisk. Naturligtvis finns även en hel del stora fiskar också. Vi har i ett speciellt vatten prioriterat med färre och större fiskar. Under sommarsäsongen får man fiska karp i Gårdsjömiljön då man löst säsongskort. Där kan man förvänta sig fiskar från de små upp till ca 4 kg:s vikt, men där är även fiskar tagna på över 10 kg. De övriga karpvattnen förbokas, 200 kr/dygn och person. För fiskevårdsföreningar och klubbar finns möjlighet att arrangera tävlingar. Begär offert.

Sedan 1942 har Maraviken och Flan (den del av Östersjön som idag ingår i den hägnade delen på Eriksberg) varit skyddad från yttre påverkan. Då fick dåvarande ägare Bengt Berg ett statligt bidrag/uppdrag att bilda Maravikens Biologiska naturvårdsområde. Detta innebar bland annat att ingen båttrafik förutom av förvaltaren fick ske, inget externt fiske heller. Enligt de uppgifter som kommit oss tillhanda så har det bedrivits försiktigt fiske under hela denna perioden, speciellt då efter gädda. Det var catch and releasefiske framförallt som bedrevs även då. Det finns sedan länge ett regeringsbeslut att den hägnade delen av Eriksberg är förbehållt ägaren (idag Stiftelsen Skogssällskapet) att bestämma vilka som får beträda parken. Alltså allemansrätten är undantagen inom de ca 1000 hektaren.

Under överskådlig tid så har man kunnat genom anteckningar och andra uppgifter se att vikarna på den idag hägnade delen av Östersjön varit väldigt betydelsefulla som lekvikar och bytesfiskplatser för gäddan. Mycket fisk och bra medelvikter syns i anteckningar från 1940-talet och framåt. Under den period som vattnet inte är för varmt står det alltid mycket gädda inne i det ca 90 hektar stora hägnade vattenområdet. Fisket är normalt mindre bra från 15/5 till början av oktober beroende på olika faktorer.

Under 2006 påbörjades en studie i hur gäddor påverkas av catch and releasefiske. Projektansvaret för denna undersökning innehar SLU Umeå. Ett antal gäddor har märkts med både telemetriutrustning och visuella märken. Delvisa resultat har kunnat utläsas. Förhoppningen är att projektet kan fortsätta under 2007. Vad gäller vårfisket är det i dagsläget inga dagar lediga för att hyra båt. Däremot kommer det att finnas möjlighet från den 15 juli att boka arrangemang efter gädda vad det gäller höstfisket. Det gäller då datum från 1/10 till isläggning. Max 2 båtar (4 personer) per dag. Max 3-4 dagars uthyrning per vecka.

I priset ingår mindre båt, bensin, visning av området och övernattning i vandrarhem eller stuga med självhushåll och eget linne. Önskas ett mer exklusivt boende och mat på herrgården tillkommer kostnader som vi offererar. Pris per man och dag för paketet är 1075 kr.

Egen båt får inte medtagas in på området. Trolling inom området är förbjudet.

Ägaren och förvaltaren av Eriksberg idag är väl medveten om vilken resurs och potential i form av gäddfisket som finns på egendomen. Framtidens långsiktiga förvaltning av denna resurs är det viktigaste för dagens ägare, alltså inte kortsiktiga ekonomiska perspektiv.

Välkomna till unika fiskeupplevelser!

Tag kontakt med Eriksberg för mer information om regler och övriga frågor"

Med andre ord er det et eksklusivt gjeddefiske som kan sammenliknes med laksefiske her hjemme. Forskjellen er vel at det er litt mindre bingopreg over det.

Endret av cb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke vært der sjøl nei, men man har da litt kontakt med Trumman. Uansett er fisket fullbooket for vårfisket, derfor vrient å slippe til. Ellers er jo som nevnt over Rügen et område som har fått mye oppmerksomhet i det siste, ikke minst pga størrelsen på fisken, men fisket der skal visst ikke være lett, og det er digre områder det er snakk om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.